De 10 van ... Boris Werner, Sander May & Tom Noah

Partyscene Redactie | 17 maart 2008
blogs

          Verfrissend, funky en lekker!
          Platenrek, Berwick Street - Londen          

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Boris Werner, Sander May & Tom Noah.

Vrijdag 21 maart wordt een erg Goede vrijdag voor club HIFI in Leiden. Er staat een nieuwe editie van Complexed op het programma. Deze keer staan Boris Werner, Bo, Nijs en hun denkbeeldige vriendje en uiteraard uw vaste gastheren Sander May en Tom Noah achter de draaitafels. Complexed is een maandelijkse minimal techno-avond met oog voor voornamelijk Nederlandse artiesten. Resident Sander May & Tom Noah en hoofdgast Boris Werner verklappen hier vast welke platen zij zoal gaan draaien.

De 10 van … Boris Werner

1. ??? - Floete & Clarinette

Voor de Clarinette kant is deze laidback groover gebaseerd op Klarinet samples. Bouwt langzaam op en dan die break, woeehaaa!

2. Freaks - Dance & Disorder (Rmx by Doc Martin)

Al wat oudere Freaks-plaat op hun eigen imprint MFF. Funky percussion en twisted vocals en gaat maar door en door. Deze plaat is niet uit mijn tas weg te slaan.

Boris Werner3. Laid - Punch up (Frankie Feliciano original edit)

Steady housetrack, werkt altijd als openingsplaat.

4. Johnny D - Riddim mood

Funkt als een malle, like always. Wat meer staccato dan we gewend zijn van hem, maar die schwung blijft hetzelfde...

5. Kabale und Liebe - Disco

Typische Kabale groove gebaseerd op een alom bekende discosample. Shake shake shake it!

6. Brothers Vibe - Wave Files 5

Gebaseerd op een fluitsample is deze plaat één van mijn favoriete tracks van BV uit New Jersey. Bekend van hun uiterst dansbare percussie tracks op het SOM underground label.

7. Steve O’Sullivan - Cheques not accepted

Jaren geleden al op Mosaic uitgekomen, nu opnieuw door Sushitech uitgegeven. Dubby techno, kleine nuance verschillen en steady beats. Love it!!

8. Matthias Tanzmann - Keep on (Boris Werner keeps on truckin rmx)

Mijn eerst remix ooit, met wat meer body, vergeleken met het origineel. Typische Werner groove ;)

9. Freaks - Milwaukee stance

Wederom een Freaks-plaat, nu wat meer laidback techno. Lompe kick, vocal en getweakt filtergeluiden, wat wil je nog meer?

10. Boris Werner - Sambosa

Deze komt in april uit op Remote Area als dubbel ep. Gebaseerd op Ethiopische samples. Een zware techno groover.

 

Waar draai je de komende tijd?

22 maart draai ik in de Weekend Club in Berlijn voor een labelnight van Ion Ludwig die nu al enige tijd in Berlijn woont. Daarnaast komt langzaam maar zeker het festivalseizoen er aan: Free Your Mind, Awakenings festival zijn al bevestigd en daarnaast komen Bulgarije en Griekenland ook nog even voorbij vliegen.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Muziek maken. Double pack komt uit op Remote en heb een remix gedaan voor Moon Harbour, Een track van de lp van Matthias Tanzman. Verder net en nieuwe jingle gemaakt voor Ster en Cultuur met S_Loop’s Rick Nijhout. En heb de zomer al in mijn bol, dus kom maar op!

De 10 van … Sander May

1. Johnny D - Orbitalife/Tramadyssee/Riddim Mood (Oslo 006)

Oslo is aardig aan de weg aan het timmeren. De eerste releases waren een schot in de roos en ook deze lijkt weer een knaller te gaan worden. Orbitalife wordt gekenmerkt door een pompende bassline, scherpe hi-hats en wegfadende vocals. Vrij droge maar wel heel effectieve track op de dansvloer. De b-kant is funk en house to the max! Twee heerlijke funky tracks met weer die heerlijk diepe bassline. Wanneer dan die melodie erbij komt, gaat het gegarandeerd los op de vloer, en als even later ook nog die vocal erbij komt, is het chaos en paniek. Alle remmen los!!

2. Miss Fitz - Drifting On (Contexterrior 021)

Wat is dit? Dat vraag je je af als je deze plaat voor het eerst hoort. Het verrassingseffect in deze plaat is daarom ook erg groot. De vocal is waar het om draait in deze plaat maar de hi-hat, clap combinatie maakt het daarna helemaal af. Verfrissend, funky en lekkah!

Sander May3. Lauhaus & Boris Werner - Revenge Of The Nerds (Remote Area 10)

Met Revenge Of The Nerds hebben de heren Lauhaus en Boris Werner een kraker van de bovenste plank afgeleverd. De titeltrack heeft een heerlijke groove en de verknipte vocal, de subtiele bliepjes en de bongo sounds maken de track helemaal af. Bitch Slap op de b-kant heeft weer die heerlijke diepe lage bassline waar ik maar geen genoeg van kan krijgen. Ook hier zijn die verknipte vocals weer vet! De track is heerlijk funky en krijgt gegarandeerd de voetjes van de vloer.

4. Jones & Dreier - A Man (Marco Resmann Remix) (Upon You 009)

Dit is gewoon een heerlijk plaatje. Lekkere groove door de korte synth in de opbouw. Weer die lekkere hi-hat, clap combinatie wat de track een heerlijke funk meegeeft. De break is goed opgebouwd en daarna komt de plaat pas echt goed los. Dat synth geluid gaat zwaar over zijn nek en dan is het feest!

5. Kabale und Lauhaus - Makake/ Shaven Monkey (Remote Area 11)

Makake is productioneel een erg goede track. Hij funkt lekker door en heeft een mooie uitgebalanceerde opbouw. Het vocale gedeelte van de track is van het kaliber; Love it or hate it! Het had van mij niet gehoeven, maar het maakt de track wel speciaal. Shaven Monkey is wat dieper en heeft een frisse sound. Zowel Kabale Und Liebe als Lauhaus zijn on a roll!

6. Mathias Kaden - Swahili (Freude Am Tanzen 035)

Mathias Kaden brengt altijd kwalitatieve tracks uit. Zijn werk op Vakant is van hoog niveau en ook op Freude Am Tanzen zet hij die lijn moeiteloos voort. Swahili is een prima track waarin Mathias een ultra ritmische groover aflevert. Hij is de laatste tijd erg van de Afrikaanse ritmes en instrumenten en die komen ook in deze track volop aan bod. De fluit maakt de track speciaal en zorgt voor een herkenningspuntje in je set.

 

7. Cabanne - Keep Going/ Tres Chold (Hello Repeat 011)

Het heeft even geduurd maar Cabanne is eindelijk terug met een nieuwe release op Hello Repeat. Beide tracks zijn in typische Cabanne stijl. Diepe baslijnen, funky ritmes, verknipte vocals, korte synth stabs en maar gaan met die banaan!

 

8. E-Contact & Daniel Sanchez aka Gimikk - Poppup (Area Remote 03)

Voor het eerst een wat Italiaans getint geluid op het altijd kwalitatieve Remote Area/Area Remote label van 2000 and One. Deze track rolt als een malle en heeft een kraakheldere productie. Inmiddels al opgepikt door zwaargewichten als Hawtin, Beyer en Carola. Verplichte kost voor de dansvloer!

9. Various Artists - Milkshake (Minibar 011)

Minibar brengt ons al een paar jaar kwaliteitsreleases van de bovenste plank. Deze elfde release bevat een overzicht van de beste tracks van de afgelopen jaren en een aantal nieuwe tracks van o.a. Agnes, Ultrakurt en Cabanne. Gortdroge shit maar funky as hell!

10. Koen Lebens - Napolitanzer (Fokko Versloot, Sander May & Tom Noah Remix) (Strom 003)

Eind april/begin mei komt deze plaat uit op het Strom label van James Nidecker. Het origineel van Koen is een funky housetrack die wij al maanden draaien en iedere keer weer voor voetjes van de vloer zorgt. De remix in samenwerking met Fokko is van een wat steviger, Italiaans kaliber geworden. De reacties zijn nu al overweldigend. Voor een preview, check mijn Myspace.

De 10 van … Tom Noah

1 3 Channels& Reynold - Macho Lato (Jeff Samuel remix) (Tren 024)

De plaat is enorm melodieus waardoor, naast dat die extreem funky is, hij ook erg energiek is. Check de vette synths en de enorme drive van de plaat!

 

2 Jones&Dreier - A Man (Marco Resmann remix) (Upon You Rec 009)

Een lekkere housy plaat. Catchy tune, maar toch een lekkere rustige plaat.

Lekker om de zaal op te warmen. Al de tracks op het ep zijn zeker draaibaar.

Tom Noah3 Dominik Eulberg - Der kriechergunsel (TraumV97)

Knallende rollende funky plaat. De break is rustig, maar toch knalt hij daarna lekker los. De boswachter levert wederom een vette plaat af!

4 Oliver Koletzki - Music From The Heart (Hosh remix) (Hell Yeah)

Hell Yeah! Zeker, want dit is een vette plaat! Ik vind de Hosh remix erg gaaf! De perfecte combinatie van geluiden maakt de plaat erg overtuigend. Eerder werk van Hosh was ook erg vet.

 

5 Reboot - Be Tougher (Cadenza 24)

Doorlopende plaat met erg vette vocals. Lekkere diepe en freaky track met een vette break!

6 Daze Maxim - Woodbird (Platzhirsch)

Heerlijke funky plaat. Misschien al wat ouder,maar nog steeds een knaller van jewelste. De percussie is in deze plaat duidelijk aanwezig en daardoor blijft hij lekker rollen. Bij deze plaat komen de voetjes ruimschoots van de vloer.

7 Andomat 3000 - Vertical Smile (Cec 003)

Lekker tech houseplaatje met een catchy melodietje. Een plaat waar je niet stil op kan blijven staan. Naast deze track zijn ook de andere kanten en eerder werk van deze man zeker aanraders.

 

8 Luetzenkirchen - Paperboy (D-Nox & Beckers remix) (Great Stuff)

Knallende minimal/techno plaat waar je zeker niet op stil kan blijven staan. Een track voor later op de avond die het publiek tot een hoogtepunt moet laten komen. De track rolt als een malle.

9 Spektre - Capacitor (Suruba 04)

Lekkere plaat met een vette bassline. De geflipte tunes na de break zijn lijp. Ook dit is een track voor later op de avond.

10 Koen Lebens - Napolitanzer( Fokko, Sander en Tom remix) (Strom 003)

Als laatste natuurlijk een stukje zelfpromotie. Deze plaat komt uit op James Nidecker’s label Strom. Kenmerkend aan de plaat is dat hij een strakke opbouw heeft en een vette break kent. Op de a-kant staat de wat meer housy kant van Koen Lebens. Ook dit is een vette plaat en uitermate geschikt voor een lekkere diepe, warme techhouseset.

Waar draaien jullie de komende tijd?

Naast onze vaste maandelijkse avond Complexed wat 21 maart weer plaatsvindt met Boris Werner, Bo, Nijs en hun denkbeeldige vriendje en 18 april met Carlos Valdes en Sandeep draaien Tom en ik in de aankomende maanden nog op de volgende plekken:

22 maart: Minimaal Feestmaal @ Studio 80, Amsterdam

4 april: FYM Talent Night @ Club Zonder Concessies, Rotterdam

5 april: Stereohead @ InCasa, Leiden

12 april: Te Smerig @ Pand 48, Groningen

29 april: KLIKK Queensnight @ Annies, Leiden

30 april: KLIKK Queensday @ Annies, Leiden

3 mei: Audio Intrusion @ LVC, Leiden

16 mei: Complexed @ HIFI, Leiden

24 mei: Stereohead @ InCasa, Leiden

31 mei: Riverdance Festival @ Recreatiegebied ’t Waal, Houten

Verder staan er nog wat andere boekingen gepland maar die zijn nog niet bevestigd dus daar kan ik nog niks over zeggen!

 

Waar houden jullie je verder mee bezig op dit moment?

In de vrije uurtjes werken we veel in de studio met Fokko Versloot en Koen Lebens. Tom, Fokko en ik hebben net een remix afgemaakt voor Koen wat eind april/begin mei gereleased gaat worden op het Strom label van James Nidecker. Ook komt volgende maand de track “Staples” uit op het Italiaanse label Crazy Toys Records. In de toekomst hopen we zoveel mogelijk te kunnen gaan produceren. In ieder geval staat al het een en ander gepland voor Strom. In de toekomst zal onze eigen avond “Complexed” een andere invulling gaan krijgen. Wat, hoe, waar en waarom zal na de zomer duidelijk worden! :)

Boris Werner

Sander May

Tom Noah

Complexed

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws