De 10 van ... Michel de Hey & Warren Fellow

Partyscene Redactie | 13 maart 2008
blogs

          Muziek om naar te luisteren en om op te dansen          
          Platenrek, Berwick Street - Londen          

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Michel de Hey & Warren Fellow.

Aanstaande zaterdag vindt de eerste editie plaats van MDH in de Catwalk in Rotterdam. Zoals inmiddels wel bekend draait Michel het liefst lange sets in dan ook bij voorkeur in een intieme club als de Catwalk. Je kan dan ook een lange set van zijn hand verwachten tijdens dit concept wat vaker plaats gaat vinden in Rotterdam. De opening is in handen van Jay Samuel en Warren Fellow. Om alvast in de stemming te komen, delen Michel en Warren vast hun tien favoriete platen met jullie.

De 10 van ... Michel de Hey

1. Robert Babicz - Dark flower (Joris Voorn remix)

Wat een knaller is dit! Een heel catchy melodie die zorgt voor een epic/anthem-achtige sfeer. Elke keer raak als ik hem opzet. Joris Rocks J.

2. Secret Cinema - EC79 (EC Records)

Tja, nog geen titel, maar wel een heel subtiele Jeroen Verhey-kraker. Voor alle vloeren geschikt en ik ben blij dat hij nog voor de zomer uit gaat komen.

Wat een knaller is dit! Een heel catchy melodie die zorgt voor een epic/anthem-achtige sfeer3. Shonky - Time zero (Matthias Kaden rmc) (Freak n chic)

Heel okay remix van Kaden die ook een fantastische remix heft gemaakt voor Matthias Schaffhauser. Muziek om naar te luisteren en om op te dansen.

4. Stefan Tretau - Binin (Fortek)

Track uit de Fortek-stal van een Duits talent. Wel een gelimiteerde oplage, wat volgens mij iets met de samples te maken heeft. Coole vocals die uit de groeven springen! De b-kant is ook erg lekker.

5. Shlomi Aber - Tokyo Shanghai/Quivery (Ovum)

Ovum is de laatste tijd iets meer partygericht voor mijn gevoel en deze release is daar geen uitzondering op. Top peak plaat. Check ook de nieuwe D’julz op Ovum. Daar staat een Dylan Hermelijn-remixop die ook de vloer laat kraken.

6. Minilogue - Jamaica/Hispaniloa (Cocoon)

Ik had mijn postbus iets te laat geleegd, dus zie nu pas de nieuwe Cocoon. Minilogue zijn zwaar favoriet bij mij en deze maxi maakt mij weer blij. Er komt ook een nieuwe Phil Kieran aan en een remake van een oude Sven Vath-track.

7. Stimming - Die liebe (Terminal m)

Heel fijn plaatje van een heel okay producer. Begint heel minimaal, maar halverwege een heel subtiel melodietje erin en dan ga je er helemaal in op.

8. Itamar Sagi - Black gold (Be as one)

Aril Brikha Groove a la Chord met iets meer kick. Echt zo’n plaat die massaal door alle dj’s opgepikt gaat worden.

9. Nihad Tule + Nima - Chess (Truesoul)

Beetje van Dubfire gejat, maar dat hoor je niet als je om 4 uur in de nacht staat te stuiterenJAlles los!

10. Michel de Hey + M.I.R.K.O.- Simultaniously (EC Records)

Terwijl de laatste HEY! Erg goed opgepikt wordt en de nieuwe HEY! ook al klaar is, eerst een EC kletser. Tja, het werd tijd voor een partytrack dacht ik zo en deze voldoet helemaal aan die eis. In Japan ging het dak van de Womb af!

De gigs van de komende tijd:

2008-03-15 MDH @ Catwalk Rotterdam Holland

2008-03-20 Club 21 Bratislava Slovakia

2008-03-22 Dokk   Budapest Hungary

2008-03-23 Paaspop Schijndel Holland

2008-03-23 One Four Den Haag Holland

2008-03-28 Basement club Beirut Lebanon

2008-03-29 Fire@Westerunie Amsterdam Holland

2008-04-04 Club Midi   Transsylvania Romania

2008-04-05 club Pepper Groningen Holland

2008-04-10 Heaven Londen Great Brittan

2008-04-11 Korona Kecel Hungary

2008-04-12 Sankeys   Manchester UK

2008-04-18 Helder in 22-24 Doetinchem Holland

2008-04-19 365 in Sugar Factory Amsterdam Holland

2008-04-24 Marabu   Catania Italy

2008-04-29 Poema Utrecht Holland

2008-04-30 Fire@Stooperaplein Amsterdam Holland

2008-05-03 Bibelot Dordrecht Holland

2008-05-05 Bevrijdingsfestival Wageningen Holland 8

2008-05-08 City Hall Barcelona

2008-05-09 Sala Albeniz Gijon Spain

2008-05-10 Maxime Madrid Spain

2008-05-17 Kristal Club Bukarest Romania

Terwijl de laatste HEY! Erg goed opgepikt wordt en de nieuwe HEY! ook al klaar is, eerst een EC kletser.

Waar ik nu mee bezig ben:

Ik kom net terug van een Japanse tour. Het blijft bijzonder om daar te draaien. De Womb is denk ik 1 van de beste clubs ter wereld, daar moet je een keer geweest zijn. Verder heel veel in de studio gezeten, waardoor er vanaf nu bijna elke maand een maxisingle van mij uitkomt. Ook ben ik benaderd door enkele buitenlandse labels om daar wat voor te doen, dus dat betekent weer terug de studio in. Maar de komende tijd ga ik vooral veel draaien en ik ben blij dat ik zaterdag weer een keer in Rotterdam sta!

De 10 van … Warren  Fellow

1. Asli - Springsequence - Westpark unit remix Farsi

Het hypnotiserende in deze plaat is in een club echt zo verschikkelijk overheersend als je dit goed timed, Dan krijg je een gevoel in je set waar je het publiek mee in de juiste stemming krijgt. Hiermee kun je namelijk nog alle kanten op. En dat verrassingeffect maakt het spannend.

2. Pedro Bucarelli - We are in Fucking world - Mezzotinto

Pure energie in electronische muziek. Van de opbouw en de samenkomst van alle elementen ga je helemaal los! Echt het geluid van nu.

3. Tyree Cooper & Marc Romboy - Lost - Ovum

Vage en bizarre vocalen die direct uit een gesticht lijken te komen. De teksten verklaren de titel en de retro acid elementen maken het verhaal compleet.

4. Dyed soundorom - Question - Freak n chic

Nieuwe track op freak N chic, een label wat al enkele jaren kwaliteit op de markt brengt en nog steeds goed mee kan komen in de huidige stand van zaken van techno.

5. Prompt - Elephant - 7 Noise records

Een lekkere diepe plaat met de sounds van een overstuurde olifant.

Je ziet de zon al bijna in de zee zakken terwijl je staat te rocken in een strandtent.6. Rozzo - I wish I was a cat -  Trackdown records

Een track die van alle stijlen wel iets meepakt. Lekkere crossover die alle grenzen van muziekstijlen laat verdwijnen. Iets wat steeds meer terug aan het komen is in de dancescene. Een goede ontwikkeling. Weg met het hokjesdenken!

7. Joris Voorn - Blank (Deetron remix) - Green records

Deetron brengt de zomer bij je thuis! Van een kwaliteitstrack van Joris Voorn een echte zomerfestival kraker maken. Je ziet de zon al bijna in de zee zakken terwijl je staat te rocken in een strandtent.

8. Warren Fellow - Postive - EC records

Mijn eigen track die dit jaar is gereleased op het label van Michel de Hey, Ec Records, Ik ben zelf heel blij met de reacties en draai deze zelf eigenlijk nog heel regelmatig.

9. Ricardo Villalobos - Heike (H.E.I.K.E) Lofi Stereo

Eentje uit de oude doos die ik opnieuw heb ontdekt. De tijdloosheid van villalobos spreekt boekdelen en deze kan nog jaren mee in de platentas.

10. Hugo & Jay Haze - Born to Bob (NYC Dub) - Claque Musique

De voor mij nog onbekende Hugo in samenwerking met Jay Haze. Meestal zijn de tracks mij iets te heftig. Maar deze is echt lekker droog en zit vol van energie. Klapper!

Michel de Hey  

Warren Fellow

Catwalk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws