De 10 van ... Jamie Lie A Kwie & Jeff Moore

Partyscene Redactie | 5 februari 2008
blogs

Een plaat om bij weg te dromen

Platenrek, Berwick Street - Londen

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Jamie Lie A Kwie & Jeff Moore.

 

Op zaterdag 23 februari is de eerste editie van Eye On in de Catwalk in Rotterdam. Een nieuwe avond gehost door Jamie Lie A Kwie en Jeff Moore. Met deze avond een live-set van de uit Spanje afkomstige Xpansul, een zeer gewilde producer die tracks uitbrengt op labels als Ovum, Plus8 en Trapez. Ook aanwezig de Nederlandse Jeng Do. De resident dj's van deze avond delen hier alvast hun tien favoriete platen met jullie.

 

De 10 van ... Jamie Lie A Kwie

 

1.Dave Ellesmere – Today, Tomorrow and Yesterday (Intacto)

Dave Ellesmere presteert het om elke keer hoge kwaliteit af te leveren. Dit is echt zo’n track die de zaal op z’n kop kan zetten als je hem op het goede moment draait. Een erg spannende opbouw om er vervolgens in één keer in te slaan. Of het nou op Intacto is of op zijn eigen label 3120, Dave flikt het!

2. Stimming – 1000 words in autumn (Diynamic) 

Stimming is mij voor het eerst opgevallen met zijn Funkworm EP. De track werd mij aangeraden door Boris Ross van Luxaflex records en mede door hem ben ik Stimming in de gaten blijven houden. Deze track heeft een terugkerende stab-achtige synth die het geheel erg dansbaar maakt.

Jamie Lie A Kwie3. Mr. G – Custom Made (Josh Wink Interpretation) (promo)

Dit wordt de eerste release op het nieuwe label van Mr.G; O Proof. Zoals we van een Josh Wink interpretatie kunnen verwachten, gaat het dak eraf in deze plaat en tegen het eind vinden we zowaar nog wat fijne acid geluidjes.

4. Jay Shepheard – The party upstairs (Compost Black)

Er zit erg veel gevoel in deze track. Wat ik vooral mooi vind, is de manier waarop de bassline het geheel compleet maakt.

5. Schneider & Galluzzi – Albertino (Cadenza)

Pfffff deze track wandelt als een malle, zoals sommigen zouden zeggen. Al vanaf de start weet je dat dit een track is die het goed zal doen op de dansvloer.

6. Sebo K – Far Out (Mobilee)

Sebo K. is voor mij een van de betere producers van de afgelopen tijd. Ook met deze track ben ik van begin tot eind geboeid. Spannend arrangement met af en toe een lekker overheersende synth.

7. Fokko Versloot & Koen Lebens – Circus (Outland)

De eerste release van deze getalenteerde gasten uit Leiden. Fijne rollende minimal. Ben er van overtuigd dat we dit jaar nog veel van deze jongens zullen horen.

8. Audio Soul Project – Taking Shape (Samuel L. Session remix pt 2) (Systematic)

Deze ‘groove la chord’-achtige track blijft zonder al teveel elementen van begin tot het einde spannend. Een heerlijke track voor een wat kleinere setting.

9. Maik Loewen – Bright night (edit) (Pokerflat white)

Het heeft een tijdje geduurd voor een pokerflat release mij weer heeft weten te boeien. Met deze track slaan ze wat mij betreft de spijker op de kop. Stiekeme funky bassline gepaard met goede drums.

Jeff Moore & Jamie Lie A Kwie10. Deetron – I Cling (Aril Brikha Remix)

Hij is alweer wat ouder maar deze remix van Aril Brikha blijft een juweeltje. Mooie melodieuze track met een aanstekelijke vocal.

Waar draai je de komende tijd?

09.02 – Citysounds Festival @ 013

09.02 – Planet Rose @ Doornroosje

21.02 – Platform @ Bootleg

23.02 - Catwalk

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Afgelopen jaar heb ik mijn SAE cursus afgerond en ik ben sindsdien wat gerichter bezig met het produceren van mijn eigen muziek. Daarnaast organiseer ik samen met Jeff de Platform avonden in de bootleg en gaan vanaf februari ook de nieuwe thema-avonden in de Catwalk in Rotterdam van start. Ik kan nu al verklappen dat we voor de eerste editie goed gaan uitpakken!

 

De 10 van ... Jeff Moore

 

1. Dave Ellesmere – Today, Tomorrow and Yesterday (Intacto)

Ik weet eigenlijk niet hoe ik moet uitleggen wat deze track met mij doet. Mooie duistere opbouw en dan.. Ach, je moet hem zelf even checken. En luister dan zijn releases op Intacto of op zijn eigen label 3120 ook eens.

2. Marcin Czubala – Caught on tape (Mobilee)

Vette Percussies and love the clap. Marcin Czubala was een tip ooit van Jamie (thnx bro) heb nog geen slechte track gehoord van hem.

3. Nick Curly – Deep Breath (Plastic City)

Ik blijf maar naar deze track luisteren. Een plaat om bij weg te dromen.

4. Sascha Dive – Annihilating Rhythm (Drumpoet Community)

Zo simpele maar oh zo sexy. House zoals house moet zijn. Diep, donker maar tegelijk zo warm. In principe gebeurt er tijdens de hele track bijzonder weinig, maar hij blijft vet!

Jeff Moore5. Substance Vainqueur – Emerge 0 (Scion Versions)

Techno Techno Techno! Deze track komt het beste tot z'n recht in donkere smerige bunkers.

6. Fokko Versloot & Koen Lebens – Circus (Outland)

Love the track. Het is de  eerste release van deze gasten uit Leiden. Deze track is in januari gereleased op Outland Records en brengt nog steeds vele dansvloeren in beweging. Ik denk dat we dit jaar nog veel van deze jongens zullen horen.

7. Jamie Lloyd – May i? (Future Classic)

Een heerlijke track. Zon, strand en zee. Ik proef het, ik ruik het, ik zie het. Zomer waar ben je? :-)

8. Guy j – Skin (Turbo Recordings )

Ik vind deze track, door de diepe geluiden die je aan het denken zet en langzaam, steeds meer de diepte in neemt, focking vet. Ken deze gast niet maar het geeft een rollercoastergevoel of zoiets. Check it out!

9. Deetron – I Cling feat Ovasoul7 [Aril Brikha mix](Music Man Group)

Dit is wat ik een echte floorfiller noem. Ben al lang fan van deze mannen die echt dope produkties achter hun namen hebben staan! Dikke percussie later in de track.

10. Mark Mendes – Beneath You (Starter Records) 

Er zit een lekkere drive in deze track. Dope strings en synths. Dit is gewoon fijn.;-)

 

Waar draai je de komende tijd?

01.02 – Détour @ Bootleg

21.02 – Platform @ Bootleg

23.02 – Eye on Presents X-pansul @ Catwalk

22.03 – Diepgang @ Catwalk

 

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Naast mijn werk spendeer ik veel tijd aan het produceren van mijn eigen muziek. Ik heb afgelopen jaar mijn Sae cursus afgerond. Daarnaast organiseer ik samen met Jamie de Platform avonden in de Bootleg en gaan vanaf februari ook de nieuwe thema-avonden ‘Eye on’ in de Catwalk in Rotterdam van start. De eerste editie wordt een avond om niet te vergeten dus zorg dat je erbij bent op 23 februari!

Jamie Lie A Kwie

Jeff Moore

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws