De tien van … Nuno dos Santos en Rutger Docter  

Partyscene Redactie | 24 januari 2008
blogs

          Krautdiscocosmicrorockfutureboogie          
          Platenrek, Berwick Street - Londen          

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Nuno dos Santos & Rutger Docter.

Aanstaande zaterdag, 26 januari, is het weer tijd voor au10tique. De maandelijkse avond (elke 4e zaterdag) in de Kring valt op door haar eigenwijze programmering van deephouseandmoresoul. Dj’s als Melon, Olaf Boswijk en Edo Salgado hebben er al de kunsten vertoond. Zaterdag is Nuno dos Santos de gast. Nuno gooit op dit moment internationaal hoge ogen met zijn single “Merging” en draait op au10tique een speciale house set. Uiteraard draait resident Rutger Docter ook. Hieronder alvast de top tien van beide heren.

 

De top tien van Nuno dos Santos:

 

1. Chymera - Burnt Sienna (Tishomingo)

De beste man blijft de ene na de andere dikke release uitbrengen! Deze track heeft een beetje een 'Knights of The Jaguar' gevoel, maar dan nog iets stuwender.

2. Pitto - Sexvibe (Area Remote)

Plaat van het moment. Dikke filterhouse anno 2008. En hoe rond is die baslijn. Jesus!

Nuno Dos Santos3. Sharokh - Chicago (Simon Flower Remix) (Compost Black)

Het origineel van een half jaar geleden was al heel dope.. In de remix wordt het allemaal iets dieper en melodieuzer, zoals ik het graag hoor.

4. Melon - Autumn (Ratio?)

Komende Ratio release die weer een hele andere kant van Meloen laat zien. Een 13 minuten deephouse/ambient epos. Voor mij het mooiste wat hij tot nu toe heeft gemaakt.

5. Jamie Lloyd - May I (Quarion Remix) (Future Classic)

Deze plaat verdwijnt maar niet uit mijn koffer. Rockende deephouse!

6. Und - Fox In The Box (Tj Kong & Nuno dos Santos Remix) (Trapez/Rebirth)

Dit is een remix die we hebben gedaan waar ik heel tevreden over ben. Komt denk ik ergens in maart/april uit. De vocals van deze track zijn echt heel grappig en bleven de hele week door mijn hoofd spoken.

7. Harmonic 313 - Problem 3 (Warp)

Track van het nieuwe album van Mark Pritchard. Ruige hiphop beats ala J. Dilla met te gruwelijk vadzige baslijnen!

8. Delta Funktionen - Nebula (Ann Aimee)

Eerste release van deze jongen uit Leeuwarden. En wat voor één! Diepe duistere dubby techno van de bovenste plank.

9. Sascha Funke - Take A Chance With Me (Bpitch)

Deze track komt van het nieuwe album Mango. Rest van het album doet me niet zo veel, maar dit is een pareltje. Doet me denken aan oude Farben releases.

10. Alex Under - Gris (CMYK)

Dikke funkende minimal techno zoals alleen Alex Under ze maakt. Met wazige vocals van Family Guy eroverheen.

De top 10 van Rutger Docter

1. Metro Area - Read my mind - Environ

De releases van Metro Area (Morgan Geist & Darshan Jesrani) zijn doordrenkt door soul en groove en zijn geweldig voor aan het begin van de avond. Deze Metro Area 7 wordt gekenmerkt door vocals van Philip Owusu van het duo Owusu & Hannibal (check hun geweldige debuutalbum Living with Owusu & Hannibal). Dit jaar komt er weer een nieuw album van Metro Area.

Rutger Docter2. Chromatics - I Want Your Love / Night Drive / Running Up That Hill - Italians do it better

In mijn vorige toptien haalde ik het album Nightdrive van Chromatics (uit Portland, USA) al even aan, maar ik blijf deze tracks maar draaien! Deze tracks zijn lome spacey disco met lijzige vocalen van Ruth Radelet. I Want Your Love en Night Drive draai ik vaak in de opbouw. Running up that hill (ja, een kate bush cover) is een melancholische laatste plaat. Eind april beginnen ze aan toer door Europa...

3. Henrik Schwarz, Ame & Dixon - Where we at pt.2 - Innervisions

En daar is die dan eindelijk! Een erg veelgevraagde track, deze part 2 van de hit Where we at uit 2006 en exclusief te downloaden op de site van Innervisions. Naar mijn mening veruit de beste van de drie met een heerlijk old school pianotje die op ieders gezicht een glimlach laat verschijnen. Eenheid op de dansvloer!

4. Will Saul - Mbira (wahoo rmx) - Simple

Dixon is naar mijn mening door zijn brede stijl een van de belangrijkste dj's van het moment. Zijn Wahoo project met George Levin heeft de laatste tijd van alles opgeleverd: een bijna urban/soul album, een aantal goede house remixes en dit is echt tech house zoals het bedoeld. Een diepe, drijvende bass en een melodielijn die vetter en vetter wordt en uiteindelijk elke zaal naar een hoogtepunt brengt! Sweat!

5. Lexx - Axis Shift - Permanent vacation

Permanent vacation uit Munchen is zo’n label dat bijna altijd goed is. Volgens henzelf is de stijl te benoemen als: "Krautdiscocosmicrorockfutureboogie" en daar ben ik het helemaal mee eens. Ook deze release groovt weer lekker traag door de ruimte.

6. Radio slave - Bell Clap Dance - Rekids

Matt Edwards a.k.a Radio Slave is toch wel een van de producers van 2007. Hij heeft echt een eigen underground stijl en wordt door heel veel verschillende deejays gedraaid. Deze track is weer zo’n typische Radio Slave track. Zo op het eerste oor niet heel bijzonder, maar bij goed luisteren hoor je de hypnotische en bezwerende kleine geluidjes en pakkende melodie.

Automat10que7. Far east band - The call up (Martin Buttrich rework) - Four music

Martin Buttrich heeft ook al aardig wat mooie tracks afgeleverd de laatste jaren. Deze track begint behoorlijk minimal, maar op een gegeven moment gaat er een vrouw hypnotisch praten/zingen en die neemt je helemaal mee in een zeer vette sferische mood.

8. Jay shepheard - Romance Gdansk - Compost

Compost (jawel, weer uit Munchen) is ook een label dat de plank bijna nooit mis slaat. Van (tech)house tot downtempo: altijd kwaliteit! Deze release is lekkere tech house met spannende diepe sfeer. Het draait om de baslijn en doeltreffende melodie.

9. Kalim Shabazz - Peak Bomb (Phonique rmx) - Thugfucker

De gelouterde Phonique (Berlin) brengt releases op het snijvlak van house en minimal. Deze release zit meer aan de house kant: de diepe string zorgt voor een mooie sfeer.

10. Matthias Tanzmann - No Rugby (No tom edit) - Moon Harbour.

Dit is de minimal zoals ik die goed vind: minimal met warme house invloeden. Lekker op elk moment van de dag.

Aut10tique

Rutger Docter

Nuno dos Santos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws