De 10 van ... Mark Hertz & Wesley Vibes

Partyscene Redactie | 24 december 2007
blogs

Mooi samenspel van diverse sferische synthlijnen

Platenrek op Berwick Street (Soho, Londen)

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Mark Hertz & Wesley Vibes.

Aanstaande zaterdag is de eerste editie van Diepgang in de Rotterdamse Catwalk, waar de artiesten niet hun mainstream muziek ten gehore brengen, maar juist de diepte in gaan en het publiek op aangename wijze verrassen met een frisse, funky sound. Op het programma staan Secret Cinema (dj set), Sandeep b2b Warren Fellow, Jamie Lie A Kwie & Jeff Moore, Koen Lebens en Mark Hertz & Wesley Vibes. Laatstgenoemden zijn tevens de organisatoren van het feest en zij delen hier alvast hun tien favoriete platen met jullie.

Mark HertzDe 10 van ... Mark Hertz

1. Agaric – Goose Step

De bassline in deze plaat is erg goed en heeft een onwijs lekkere drive. Uitgebracht op het label waar voornamelijk goede tracks op uitkomen namelijk Raum…Musik.

2. Wollion Harada - Metropolitan Fulltime (Tigerskin Remix) (BluFin)

Een plaat die funky en groovy tegelijk is. Er zijn hier en daar wat acidgeluiden in verwerkt, wat een vet effect heeft. Deze uit Cologne (Duitsland) afkomstige dj/producer is flink aan de weg aan het timmeren.

3. Gel Abril – The Underground Bullshit (Ovum)

Lekker techhouse-plaatje met een catchy lead erin die in je hoofd blijft hangen. Ook zijn allerlaatste release op het label van Shlomi Aber (Be As One) is zeker niet verkeerd.

4. Butch – On the line (Oxia remix)

Deze plaat is geweldig; een erg lekkere en donkere bassline en vanaf ongeveer 1:20 komt er een heerlijke lead in waarop de plaat eigenlijk gebaseerd is.

5. Bradler, Dualton – Al Arab (Audiojack Mix) (Twisted Frequency Recordings)

De naam, ‘Al Arab’, zegt het al een beetje. In deze plaat zitten wat oosterse geluiden verwerkt i.c.m. een lekker lopende bassline. Audiojack maakt met zijn remix de plaat goed dansbaar. Goeie track voor in de opbouw van een set.

6. Kiki – Dancing Graffiti (Bpitch Control)

Door de sferische lead in deze plaat waant menig partyganger zich voor even op een andere planeet. Deze man is live ook zeker aan te bevelen!

7. Fokko Versloot - Repeat /Staples (Staples is van Fokko Versloot/Sander May & Tom Noah)

Beide topproducties van opkomende producers/dj’s. Erg funky en overal waar je hem draait gaat het publiek compleet uit zijn dak. Repeat komt in de loop van januari uit op Outland Records en Staples eind januari op het Italiaanse label Crazy Toys. Ook de plaat Circus van Fokko en Koen, welke op een EP wordt uitgebracht met Repeat, doet het erg goed bij een breed publiek.

Mark Hertz & Wesley Vibes8. Dominik Eulberg - Ruckenschwimmzipper

Deze man is gewoon niet te stoppen. Wederom een topproductie met veel freaky geluiden die helemaal los gaat. Onderdeel van zijn meest recente album ‘Bionik’ welke eind november gereleased is op Cocoon Recordings.

9. Joseph Capriati – C’est la vie

Opzwepende, energieke plaat met een rollende bassline - hij gaat maar door en door…. Een lekker stevig technoplaatje voor aan het einde van mijn sets.

10. Braincell – Brainworm/Symbolic Language (Harthouse)

Erg lekkere producties van Cari Lekebusch. Brainworm bouwt erg lekker op met een donkere synth en freaky geluiden. In Symbolic Language zit een misschien ietwat foute vocal (‘Bitches sucking my…. all night long’), maar dit doet, wat mij betreft niets af aan de track (en als het echt waar is, zou ik er ook een track over maken ;).

De 10 van ... Wesley Vibes

1. Lucio Aquilina – Eldorado (Mosaiko)

Erg catchy track van deze man uit Napels. Lekker funky en een stevige donkere bassline.

2. Slam – Azure (Soma Recordings)

Zowel de Radioslave als de Samuel L Session remix draai ik veel. De S.L Session rmx is housy en funky en de Radioslave rmx is sferisch.

3. Xpansul, Daweed - Anti Sunburn (Disco de Lata)

Rollende funky techno met een heerlijke bassline.

4. Par Grindvik – Continue In My Words (Spectral Sound)

Een van mijn favoriete producers. Deze man weet steeds weer innovatieve technotracks te produceren.

5. Povar – Haba Two (Disoma Records)

Zowel de A als de B kant zul je mij vaak horen draaien. De A kant is funky met een abstracte vrouwelijke vocal. De B kant is iets progressiever qua sound en wat meer geschikt voor de grote zalen.

6. Will Saul, Tom Cooper - Sequential Circus (Gui Boratto remix) (Simple records)

Een erg mooie, muzikale plaat. Een genot om naar te luisteren. Mooi samenspel van diverse sferische synthlijnen.

Wesley Vibes7. Abnormal Boyz - Temptation EP (Minibus)

Ik had nog nooit van dit Label gehoord, maar het heeft me aangenaam verrast. Beide tracks zijn een crossover tussen minimal en techno, funky en dansvloer gericht. Ik ben zeer benieuwd wat er nog meer op dit label uitkomt.

8. Stare 5 - Blanco Esqueleto (CMYK Musik)

Dit is een van mijn favoriete releases van het afgelopen jaar. Deze tracks zijn sferisch, funky en groovy. Eigenlijk alles wat ik zoek in een plaat, vind ik hier in terug.

9. Daniel Mehlhart – Rauschfrei (Karmarouge Records)

Heerlijke plaat om naar te luisteren en op te dansen.

10. Fokko Versloot & Koen Lebens – Circus (Promo)

Dansvloergerichte track geproduceerd door Leids talent. Deze track wordt in januari gereleased op Ouland Records en brengt nu al vele dansvloeren in beweging.

Waar draaien jullie de komende tijd?

Zaterdag 29 december draaien we in de Catwalk, op onze eigen avond Diepgang. Daarnaast hebben we 4, 5 en 6 januari boekingen in resp. de Loft te Rotterdam, dB’s Studio in Utrecht en Amsterdam. Verder draaien we op 6 maart nog op een leuk feest in Off-Corso, genaamd 4Fusion. Hierover binnenkort meer info en staan we 15 maart op Smeerboel in Utrecht.

Waar houden jullie je verder mee bezig op dit moment?

Op het moment zijn we druk bezig met de laatste voorbereidingen van de kick-off van ons nieuwe concept Diepgang in de Catwalk. Zaterdag 29 december zullen wij de avond hier openen waarna achtereenvolgens de volgende dj’s het publiek zullen laten genieten: Koen Lebens, Jamie Lie A Kwie & Jeff Moore, Secret Cinema, Sandeep & Warren Fellow. Daarnaast zijn we voornamelijk druk met het produceren van onze eigen tracks.

Mark Hertz & Wesley Vibes

Architech Productions

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws