De 10 van ... Steven P & Khalil

Partyscene Redactie | 12 december 2007
blogs

Acid uit grootmoeders oude doos!

Een platenrek in Londen (Berwick Street, Londen)

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Steven P & Khalil.

Aanstaande zaterdag staat er een speciale 'Sound Architecture' avond in de Catwalk in Rotterdam op het programma met optredens van onder andere internationale grootheden Jay Haze (aka Fuckpony) en B-Voice (Deepmix Moscow). Natuurlijk zijn ook Joachim, Steven P en Khalil van de partij. De laatste twee delen met ons hun favoriete platen van dit moment.

De 10 van ... Steven P

1. Paul Frick - Got The Blues (Kalkpets)

Dit krijg je wanneer een klassiek geschoolde componist een housetrack laat maken. Zit superstrak in elkaar, is heel erg funky en klinkt futuristisch zonder over te gaan in elektronisch geratel. Het is z'n eerste plaat. Wat mij betreft mogen er nog velen volgen.

2. Holger Zilske - Spooky Kissing (Playhouse)

Nieuwe klapper van de man achter Smash TV. De track is laidback en atmosferisch, maar zit tegelijkertijd vol met dreiging en energie. Ik sta echt te popelen om deze te horen op een groot soundsystem.

Steven P3. S-Max - Work That Chao Disco (Karloff)

Laatste plaat van onze mattie uit Wiesbaden die bekend is van releases op o.m. Daniel Bell's 7th City, Telegraph en zijn eigen label Boogizm. Vorige week trok hij nog de Bootleg uit elkaar op Khalil's verjaardagsfeestje.

4. Khalil & Steven P - Crooswijck Rip (Biological Remix) (Grammafoon)

Onze debut EP komt over twee weken uit op het label Grammafoon. Het is een hommage aan de Rotterdamse volksbuurt 'Crooswijck' die momenteel omver wordt geploegd om plek te maken voor dure nieuwbouw. Die sloopwoningen zijn de afgelopen zomer het toneel geweest van aardig wat goede sessies. Binnenkort wordt Crooswijck overgenomen door de juppy's, maar de mooie herinneringen blijven. De remix is van Rotterdamse breakbeat en tech houseveteraan Biological, die zoals altijd topkwaliteit aflevert!

5. Marvin Dash - A1 (Morris Audio)

Hele mooie emotionele en zwoele deephouse track op het Zwitserse Morris Audio. Tegendraadse shakers, een hypnotiserende discoloop en een warme vrouwenstem die iets roept dat klinkt als 'dope'. 'A1' is overigens de B2 track van de plaat.

6. Art Bleek - Biotope (Resopal Red)

Zijn vorige release op Rush Hour Limited zit al tijden standaard in mijn sets. Dit keer levert hij een organische, jazzy housetrack die onlangs z'n vriendelijke sound, super stuwend en funky is. De andere tracks op de plaat zijn ook zeker de moeite waard.

7. Mark Henning - Debut (Einmalseins)

Mark Henning laat z'n beats pruttelen als mijn maag na een bezoek aan 'Broodje Akong'. Hoewel z'n laatste paar releases veel op elkaar lijken blijft hij met shuffles en grooves komen waar je gewoon niet stil op kan blijven staan.

8. Bobby Konders - Nervous Acid (Nu Groove)

Acid uit grootmoeders oude doos! Dit juweeltje uit 1990 is onlangs in mijn bezit gekomen en klinkt nog steeds verbazingwekkend actueel. De legendarische producer Bobby Konders uit NYC laat horen hoe je met een ingetogen maar snijdende beat, simpele baslijn en moddervette 303 loop iedereen helemaal los kan laten gaan. Tijdloos.

9. Andomat 3000 & Jan - Salvarsan (Indigo Raw)

Zomerse percussieve house van de Duitsers Andreas Wiegand en Jan Iwanitz op een nieuw label uit Spanje. Alle meisjes verzamelen zich spontaan op de dansvloer en alleen al daarom is deze plaat z'n gewicht in goud waard!

10. I:Cube - Prophetization (Versatile)

Op het randje qua geliktheid maar raakt wel diep van binnen de goede snaar bij mij.

Steven P & Khalil

Waar draai je de komende tijd?

12-12 Amniotik Sound @ Rin FM

15-12 Sound Architecture presents Deepmix Moscow & Fuckpony @ Catwalk

22-12 Expectations in Hifi 1 Year Anniversairy @ Exit (met o.a. Frivolous live)

24-12 Fifth_Live Xmas Super Special @ Bootleg DJ Cafe (live samen met Khalil)

31-12 NYE @ Bootleg DJ Cafe (Back2Back met Tom Ellis, Joe Ellis en Khalil)

01-01 Official Cocoon Afterparty @ Catwalk (met o.a. Locodice, Tom Ellis)

03-01 Vreemd @ Sugar Factory

04-01 Virginia Wolff invites @ Vaaghuijsen

05-01 Resident Night @ Catwalk

14-01 Detour @ Bootleg DJ Cafe

07-02 Rehab @ Bootleg DJ Cafe

Daarnaast presenteren Khalil en ik wekelijks ons eigen radioprogramma 'Karakter' op DJBroadcast FM, te beluisteren op dinsdag van 19:00-21:00 via www.djbroadcast.fm. We zijn een paar weekjes off line geweest maar komen binnenkort met een nieuwe serie shows.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Nu het REMF achter de rug is voornamelijk met uitslapen, chillen en muziek maken. Daarnaast ben ik bezig om samen met Khalil en Angelo (Biological) het label 'Karakter' op te zetten. Binnenkort moet ik ook nog even terug naar de schoolbanken, want later dit jaar wil ik graag m'n studie afronden (Media & Entertainment Management). Ook staat er een serie leuke feestjes voor de deur, dus voorlopig ben ik wel weer even van de straat.

De 10 van ... Khalil

1 Lowtec - Chord Memory - Combination Records

Pure melancholie. Voor mij de mooiste track van het afgelopen jaar. Een echte tranentrekker!

2 - E.R.P. - Event Related Potential - Down Low Music

Waanzinnige plaat! Vijf vette tracks met alleen maar diepe Detroit electro. Geproduceerd door de man die beter bekend is als Convextion.

Khalil3 - Frivolous - I am my own emoticon ep - Karakter

Komt begin volgend jaar uit op ons eigen label Karakter. Wie Frivolous nog niet kent, moet zich schamen. Hele dikke eigengereide sound en hij staat 29 december bij ons op HIFI in de Exit.

4 - Khalil & Steven P - Ambiente (S. Elezi remix) - Grammafoon

Onze eerste release! :-) De remix die S. Elezi voor ons heeft gemaakt, is funky, diep, mooi, dansbaar etc. Alles wat je wilt in een plaat, toch? We zijn hier heel blij mee!

5 - Deepchord - Electromagnetic Dowsing (Mike Huckaby remix) - Synth

Dikke gebroken dub-techno. Remix van een de nieuwe helden uit Detroit. Niet te verwarren met de republikeinse presidentkandidaat :-)

6- Biological - Nieuwe tracks 2007 - cd-r

Meneer Faassen heeft een aantal nieuwe tracks gemaakt vol spanning en diepgang. Biological heeft echt een volwassen sound en is zeker een inspiratie voor mij. 2008 Zal ook echt zijn jaar worden!

7- Underground Resistance - Technology Gap - Underground Resistance

Funky Detroit technotrack. Staat op Electronic Warfare 2.0. Dansvloerkraker!

8- Metro Area - Erodyne - Environ

Deze track staat op de nieuwste Metro Area-release. Bijna alles wat zij hebben gemaakt, vind ik vet. Lekkere discovibes voor heel het gezin!

9 Rick Wade - World Voice - Yore

Echte house! Soulful grooves, altijd lekker.

10 Burial - Untrue - Hyperdub

Beetje 2step-achtige garage dub. Met heerlijke r&b achtige vocalen. Geniale plaat. Hele aparte sound! Lekker, lekker van Burial!

Waar draai je de komende tijd? 

12-12 Amniotik Sound @ Rin FM 

15-12 Sound Architecture presents Deepmix Moscow & Fuckpony @ Catwalk 

22-12 Expectations in Hifi 1 Year Anniversairy @ Exit (met o.a. Frivolous live) 

24-12 Fifth_Live Xmas Super Special @ Bootleg DJ Cafe (live samen met Steven) 

31-12 NYE @ Bootleg DJ Cafe (Back2Back met Tom Ellis, Joe Ellis en Steven P) 

01-01 Official Cocoon Afterparty @ Catwalk (met o.a. Locodice, Tom Ellis) 

03-01 Vreemd @ Sugar Factory 

04-01 Virginia Wolff invites @ Vaaghuijsen  

05-01 Resident Night @ Catwalk 

14-01 Detour @ Bootleg DJ Cafe 

07-02 Rehab @ Bootleg DJ Cafe

Steven P

Khalil

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws