De 10 van ... DJ Melon en Rutger Docter

Partyscene Redactie | 24 oktober 2007
blogs

Na de break maakt een pianosample het af. Zweten!

          Na de break komt er een pianosample in die het afmaakt. Zweten!          

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … DJ Melon en Au10tique-organisator Rutger Docter

 

Op zaterdag 27 oktober vindt au10tique plaats in de Amsterdamse Kring. Resident en organisator Rutger Docter zorgt samen met gast-dj Melon voor een verse dosis deephouseandmoresoul. Wat kan je van het duo verwachten?

De tien van … dj Melon

1. Melon - Nitzi (Ratio? Music)

Zeer emotionele en speciale plaat voor mij die boven verwachting goed wordt ontvangen. Heel diep en gevoelig, maar staat ook zeker zijn mannetje in de club.

2. Kabale Und Liebe ft. Daniel Sanchez - Mumbling Yeah (Don Melon New York Hard Dub)(Remote Area)

Originele don Melon remix van de zomerhit van 2007. Als Don Melon maak ik dingen zoals ik ze graag zou draaien in de club, dus kan niet wachten om het op schijf te hebben!

3. Etienne Jaumet - Repeat Again After Me (Âme Remix) (Versatile)

Damn, wat een knaller! Slopende, rauwe beats met schurende saxofoons die echt elke Melon - Nitzi (Ratio? Music): "Zeer emotionele en speciale plaat voor mij die boven verwachting goed wordt ontvangen. Heel diep en gevoelig, maar staat ook zeker zijn mannetje in de club."dansvloer op z'n kop zet!

4. Ben Mono - Jesus is a B-Boy (Nuno Dos Santos & Tj Kong remix) (Compost)

Super houseremix van dit talentvolle producers-duo uit Nederland. Heerlijke vocals met een zeer aanstekelijke slepende beat. Goed voor elk moment van de avond.

5. Sascha Dive - The Basic Collective Ep Part 2 Of 3 (Deep Vibes)

Onmisbare deephouse van de oude stempel. Heerlijk om thuis te luisteren en om op te warmen!

6. Kerri Chandler - The Dick Dickler Ep (Max Trax)

Vier fijne housegrooves van the master himself, die de laatste jaren weinig verkeerd heeft gedaan. Al zijn releases klinken fris en hebben een typische eigen sound waar je op allerlei soorten verschillende feesten mee uit de voeten kan. Komt uit in een fraaie papieren ‘For adults only’-hoes.

7. Kevin Saunderson - Till We Meet Again (Carl Craig Remix) (Kms)

Carl Craig lijkt niet te stoppen en levert weer een pracht van een remix af. Ditmaal aan de stevige kant met afwisselende bassdrums en een aanstekelijke bassloop met ouderwetse vocals. Als je het hier niet op los gaat, sta je toch echt op het verkeerde feest!

8. Kassem Mosse - Workshop 03

Mooie warme abstracte downtempo tracks uit de Hardwax-stal! Fijn om je set mee te beginnen of om thuis naar te luisteren.

9. Kevin Yost - Bongo Madness (i! Records)

Heerlijk meeslepende lange percussietrack met een gemeen randje en een hypnotiserende diepte!

10. Reboot - Clear Motion (Below)

Goede percussive minimal track die alle kanten opgaat, maar vooral een stuwende beat heeft met fijne kleine climaxen!

Waar draai je de komende tijd?

Naast de nodige Nederlandse optredens, waaronder mijn vaste ratio?avonden in 11, ben ik over heel Europa (o.a. Zurich, Berlijn & Barcelona) actief. De aankomende maanden ben ik ook ver daarbuiten te vinden, zoals in Dubai & Zuid-Amerika.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Voornamelijk met draaien, reizen, organiseren, produceren en het runnen van mijn label (met alles wat daarbij komt kijken).

 

 

De 10 van Rutger Docter (au10tique)

1. Nu Frequency Feat Shara Nelson - Go That Deep (Charles Webster) - cdr

Charles Webster is weer erg goed bezig. Hij liet deze maand samen met Atjazz en vocaliste Emily Chick een geweldig optreden horen in 11 en deze (nog niet uitgebrachte) remix is helemaal geweldig: spannend en ontroerend van begin tot eind, ook door de schitterende vocalen van Shara Nelson (ex-Massive Attack). Kippenvel.

2. Swell Session - All of me (Charles Webster Remix) - Freerange

Zoals ik al zei: Charles Webster is erg goed bezig. Ook deze vocal techy track is puur goed. Van begin tot eind!

3. Tony Allen - Kilode (Carl Craig) - Honest Jons

Laten we duidelijk zijn: Carl Craig is een held. Omdat hij zichzelf al meer dan vijftien jaar vernieuwd, en zijn producties (vooral remixes de laatste jaren) nooit echt in een hokje te plaatsen zijn. Is het house? Is het techno? Deze remix is weer typisch Carl Craig: een redelijk rustig, vocaal broken beats begin, en langzaam verandert hij in een diepe tech track met een killer bass! Succes verzekerd!

4. Radio Slave - No Sleep (Part Three) Dedication - Rekids

Laten we duidelijk zijn: Carl Craig is een held.Dikke one sided vinyl van Matt 'Radioslave' Edwards. Dertien minuten durende minimale productie die je bij de kladden grijpt en niet meer loslaat. Opgebouwd rond orgel riff, samen met terugkerende donkere strings: bezwerende magie. Frank van Ame draaide deze plaat vorige week in 11 en het publiek ging wild.

5. Pani Hoax - Antibodies (Chateau Flight remix) - Tigersushi

De releases van de Chateau Flight jongens (DJ Gilb'R en I:Cube) zijn bijna altijd goed. Ze weten immer tracks af te leveren die swingen en diep zijn: space disco! Deze remix is een plaat die steeds dieper en heftiger wordt en kan echt een hoogtepunt zijn als je hem op het juiste moment draait. Check ook I:Cube - Prothetization (staat ook op hun Body Language mix cd).

6. UPZ - Noiz (Abicah Soul Jan Mental Mix) - Objektivity

Abicah Soul (DJ Stax uit Chicago) heeft nog niet zoveel uitgebracht, maar is bijvoorbeeld wel verantwoordelijk (samen met Dennis Ferrer) voor de briljante remix 'Love can damage your health'. Deze remix is wat dieper en meer hypnotiserende: erg lekker en bruikbaar op meerdere momenten. (psst...: luister ook Abicah Soul - So Deepness).

7. Tomoyuki Yasuda - Sabit - Wave

Deze plaat is al wat langer uit, maar wat een plaat! De set in Panama van labelbaas en DJ-legende Francois K was voor mij een van de dieptepunten van het jaar, maar Wave blijft een label om in de gaten te houden. Dit is een technoplaat met drijvende bass, vol met strings die hier en daar neigen naar 'neo trance' en erg heftig werken op een dansvloer. Na de break komt er een pianosample in die het afmaakt. Zweten!

8. Wagon Cookin - Start to play (Christian Prommer pt.1) - Compost

Christian Prommer leverde als Fauna Flash (samen met Roland Appel) een van de beste housetracks van het jaar af met de Stereotyp - Keepin me remix. Deze solo remix mag er ook zijn. Vette minimal tech met soul vocal.

9. Franck Roger - Circles - Earthrumental / Re-Birth - Real Tone

Franck Roger is een zeer ijverige en constante producer die aan de lopende band heerlijk tracks uitbrengt: echte house. Re-Birth is een hele mooie gevoelige plaat: wat een strings. Circles is een meer techy track met heerlijke groove. Beiden zowel te draaien als opbouw of wat later op de avond. Ook als DJ doet Franck het goed, wie gaat hem voor het eerst boeken in Nederland?

10. The Lost Men - Changes (Zukunft dub) - Drumpoet Community 008

Ik ben grote fan van de Drumpoet Community uit Zurich. Zowel hun muziek zelf als hun visie daarop. En: supermooi artwork (ga maar kijken op hun site). The Lost Men (Alex Dallas) brengt 3 solide diepe techhouse tracks op deze EP waarbij ik de Zukunft dub de beste vind.

Ik wil ook nog twee essentiële albums noemen: Henrik Schwarz Live en Chromatics - Night Drive

Au10tique flyerWaar draai je komende tijd?

Na een drukke zomer doe ik het nu heel even rustig aan met draaien: wilde me even helemaal  100% focussen op produceren. Ik ben uiteraard wel te horen op au10tique, vanaf november ben ik weer te boeken voor al uw deephouseandmoresoul!

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Constant bezig met dromen en ze proberen uit te voeren. Dus: bezig au10tique neer te zetten als een plek waar echte muziek liefhebbers de beste deephouseandmoresoul kunnen horen; Lekker veel aan de slag in de studio; nadenken over au10tique label.

Au10tique

27 oktober, 22.00-4.00

De Kring, Kleine Gartmanplantsoen, 7-9,  Amsterdam

Rutger Docter & Melon

Prijs: 8 euro

Au10tique

DJ Melon

Rutger Docter

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws