De 10 van ... Nuno Dos Santos & Taras

Partyscene Redactie | 3 oktober 2007
blogs

Goede, vrouwvriendelijke opwarmplaat ...

De 10 van ... Sebastian Davidson & Sandeep

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Nuno Dos Santos & Taras.

De 10 van … Nuno Dos Santos

1. Patrice Bäumel - Roar (Cdr)

Regelrechte kraker! Heb hem al een paar keer gedropt deze zomer en gaat iedere keer helemaal los. Het is een beatloze track, maar er zit een soort sputterend motorgeluid in wat helemaal over zijn nek gaat. Reacties op de dansvloer zijn uitzinnig. Ben benieuwd welk label deze track gaat tekenen.

Nuno Dos Santos2. Quince - The Summit / Sofar (Music Man)

Nog zo'n dikke klapper! Zijn eerste release op Music Man. En wat voor één! Diepe techno van de bovenste plank! De andere kant "So far" is heerlijke sferische deephouse met een dikke baslijn zoals we van Quince gewend zijn van de Delsin releases.

3. Simon Flower - The Whisper Had It (Mark August Remix) (Pokerflat)

Mark's laatste release op Connaisseur heb ik helemaal grijs gedraaid. Zijn tracks zijn echt verhaaltjes. Met deze remix voor het befaamde Pokerflat-label haalt hij dan ook alles uit de kast. De break in deze remix is zo ontzettend gruwelijk! Topproductie!

4. Thomas Lauren - Waste No Time (Cdr)

Ik vond zijn track "Hope" op Dualblock al behoorlijk vet! Deze track is ook weer zo helder en sprankelend. De vocalen heeft hij opgenomen met "A Dude Called Jackson" en vloeien perfect door het nummer heen.

5. Joash - Salome (Compost)

12" sampler van het nieuwe Future Sounds Of Jazz Volume 11 album. Broken beats met een heerlijke drive en een strakke partij gesampelde violen. Hele gevoel van het nummer doet me denken aan het eerste album van The Streets.

6. Groove Addicts - Memories (Original & Estroe remix) (Rush hour)

Eerste release van de Groove Addicts. Mooie diepe tech-house met een lichte Detroit inslag. Het orgineel rolt lekker door en Estroe doet er in de remix nog een schepje bovenop met een extra synth melodie. Houd die gasten in de gaten. Komen een aantal hele mooie dingen van ze aan de komende tijd.

7. Minz - Darkslide (Perspectiv)

Eerste release op Perspectiv was al erg cool! Sander Kleinenberg licenseerde 'm al voor zijn mix cd. Deze tweede release op het label van Ripperton gaat er naar mijn mening nog even overheen. Je wordt de track echt ingezogen. Perfect materiaal om het publiek tegen het einde van de avond nog even mee de diepte in te nemen.

8. Marcus Worgull - Under The Sycamore Tree (Innervisions)

Dikke stuwende deephouse met een hypnotiserend synth-geluid. Hier komen dan later weer prachtige strings overheen. Op dat moment ontstaat er een soort vibe die naar mijn mening wel een half uur door zou kunnen gaan.

Nuno Dos Santos9. Kabale Und Liebe feat Daniel Danchez - Mumbling Yeah (Melons New York Hard Dub) (Remote Area)

Dikke houseremix van de zomerplaat van dit jaar. Melon klapt er een dikke groove in en speelt een beetje met een paar kleine stukjes vocaal. Dit rockt op de dansvloer! Zijn nieuwste Ratio? release Nitzi gaat er trouwens ook in als koek.

10. Nuno dos Santos - Mondial / Hamming (Cdr)

Mijn eerste solorelease. Beide tracks zijn vrij langzaam, diep, dubby en melancholisch. Ben ze nu een beetje aan het testen op de dansvloer. Ben nog aan het rondkijken waar ik de tracks ga uitbrengen.

Waar draai je zoal de aankomende tijd?

Tot het einde van het jaar zijn er veel leuke dingen. Op het ADE doen we op de donderdag in de kleine zaal van de Flexbar een Kortsluiting invites Mobilee special met: Marco Resman, Gummihz Live, Ralf Kollmann & DeJaNu Soundsystem. De andere zaal word gehost door Remote Area. Dolle boel dus! Op de vrijdag van het ADE draai ik samen met TJ Kong op de Compost Label Showcase in de Sugarfactory waar ook Ben Mono, Michael Reinboth en Eddy Meets Yannah zullen staan. Verder zal Robert Owens live over onze nieuwste compost release gaan zingen. Daar heb ik ook heel veel zin in! Ook kijk ik uit naar het 3 jarig bestaan van Full Spectrum op 1 november met Gui Boratto live en Michael von L. in de Ekko. Verder de komende tijd op onder andere: Twisted Cultures@Winkel van Sinkel, Meet The Streets Festival@Maassilo, Bacardi B-Live@013, Mr Stubnitz, FutureClubbing@LVC, Vreemd@Sugarfactory..

Wat houd je verder bezig op dit moment?

Momenteel zit ik veel in de studio te werken aan een aantal solo tracks. Verder heb ik samenwerkingsprojecten lopen met TJ Kong en Patrice Bäumel. Ook ben ik samen met Darko Esser bezig aan een diepe track, maar dat is nog heel pril. En ben ik ook nog met een soort spacediscorock achtig dingetje bezig met een zanger en een gitarist. Tot slot ben ik samen met Patrice druk met de voorbereidingen voor de komende 360 avonden in de 11 elke 3e of 4e vrijdag van de maand. Komende edities ontvangen we onder andere Modeselektor, 5 MM Live (Akufen & Gabriel Coutu-Dumont) & Aril Brikha.

Opkomende releases/remixes:

TJ Kong & Nuno dos Santos feat. Robert Owens - Merging (Compost Black)

Dirt Crew - Get Raw (Bäumel & Dos Santos Threesixty Remix) (DirtCrew Recordings)

Eric B Young - Save As Document 1 (Bäumel & Dos Santos Threesixty Remix) (Manual Music)

TJ Kong & Nuno dos Santos - Tranentrekker (Compost Black)

Ben Mono - Jesus Was A B-Boy (TJ Kong & Nuno dos Santos remix) (Compost)

TarasDe 10 van … Taras

1. Jan Bess - Carnivale (Stolen Moments)

Niks moeilijks aan die plaat, maar gewoon een rasechte aanstekelijke feestplaat. House, trance, alles erop en eraan! Blijft maar doorgaan, die track. Duurt alleen nog even voordat hij uitkomt.

2. Steward Walker - We Welcome Utopia (Jeff Samuel rmx)

Ik ben al vanaf zijn eerste release een echte fan van Jeff Samuel. Heb alles van hem. Dit is net als Fire (Pokerflat) een geweldige opzwepende, melodieuze dansvloerkraker. Top!

3. Langenberg - Goodmorning mrs Future (Resopal)

Rustig houseplaatje met een onwijs lekker baslijntje, gezellige orgeltjes en een heerlijk sfeertje. Goede vrouwvriendelijke opwarmplaat en ik word er zelf ook nog eens extra vrolijk van. Remix op de B2 kant is ook erg lekker!

4. Avus - Taken DJ Tool (Stolen Moments)

Gewaagde eerste release op het nieuwe label van Paul Hazendonk. Ik ga voor de B2 omdat ie gewoon in mijn kop blijft hangen. Leuk als intro/outro of zomaar tussendoor.

5. Sven Brede - Voda (Microfon)

Heerlijk.. hop hop hop, bliep bliep bliep, lekker lekker... Wat moet ik hier nou van zeggen? Geen idee..

6. Noraj Cue - Soundscale (?)

Raar verhaal hoe ik deze plaat/producer ben tegengekomen. Eén dag op Secondlife rondgehangen en beetje naar muziek zitten zoeken en dit kwam ik daar tegen. Nederlandse jongen die veel van zijn muziek op forums zet. Deze track dus ook. ff googlen, binnenhalen en oordeel zelf.

Taras7. Taras van de Voorde - Painting Eggs (Dualblock)

Tsja.. :) Inclusief twee dope tracks van Thomas Laurén en Estroe.

8. Tanner Ross + Kilo Watts - Kruger Fingers (Dirty Bird)

Shake shake shake that booty! aaiight! Vrouwen houden ervan en ik dus ook.

9. Butch - On the Line (Oxia rmx)

Simpel maar zeer effectief dansvloervoedsel. Like it!

10. Calculus - Monkeyman (Octopus)

De getalenteerde broer van Sian laat hier goed horen wat hij in zijn mars heeft! Mooie meeslepende techhouse plaat van mijn labelgenoot.

Waar draai je de komende tijd?

O.a. in The Egg (London UK), Electronation Radio, Catwalk, ADE @ Supperclub, Bootleg en Dv1 (lyon Fr)

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Werken, produceren en genieten van het leven voor zo lang het duurt.

Nuno Dos Santos

Nuno Dos Santos Myspace

Taras Myspace

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws