De 10 van ... Oscar Mulero & Bas Mooy

Partyscene Redactie | 13 september 2007
blogs

Deze man danst met de duivel!

Een platenrek in Londen (Berwick Street, Londen)

Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbijkomen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Vanaf nu wel op Love2Party. Ivm Resonance aanstaande zaterdag in Waterfront in Rotterdam, dit keer de 10 van ... Oscar Mulero & Bas Mooy.

De 10 van … Oscar Mulero

1. Oscar Mulero - Regis/Fanon Flowers – Implant - Warm Up

De volgende release op mijn label Warm Up Recordings. Een winnaar!

2. Oscar Mulero - Only Dead Fish Go With The Flow - Tresor

Mijn laatste release op Tresor. Klinkt goed en werkt prima op de dansvloer.

3. Surgeon - Alaska Remixes - Monolake

Een perfecte plaat voor het begin van mijn set.

Oscar Mulero

4. Exium - Self Consume - Audio Assault

Eén stap verder voor de sound van de Exium mannen.

5. Hector Sandoval&Valentin Corujo - Metazoo Vs Lasik - Fiction Film

En nog een stap verder voor de Exium mannen!

6. Exium/Kike Pravda/Cyp - Northern District - Psychoskunk

Frisse tracks van mijn maten uit het Noorden.

7. Radial - Premium - Token

Een must-have!

8. Ch Signal Laboratories - Hypnotika Scale - Sandwell District

Ik hou ervan om deze plaat te draaien als ik langere sets speel.

9. British Murder Boys/Sleeparchive - Remixes Chapter 1 - Scion Versions

Brilliante remixen van één van mijn favorieten op Chain Reaction.

10. Makaton/LankySkills - 2 Jags Remixes Pt.1 - RSB

Een prima draaibare plaat. Klinkt erg lekker!

Waar draai je de komende tijd?

De meeste optredens vinden plaats in Spanje de komende maand.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Ik ben bezig met nieuwe tracks voor een nieuw label, genaamd ZeroOscillator, dat ik run met wat vrienden. Niet echt georïenteerd op muziek voor de dansvloer. Het is meer Intelligent Dance Music en elektronica. Trouwens, we hebben nog geen distributie hiervoor, Iemand geïnteresseerd? :)

De 10 van … Bas Mooy

1. Go Hiyama - tba - Surgeon remix - Audio Assault 030

Jeroen Liebregts en ik zijn al heel lang gecharmeerd van Go Hiyama. Deze Japanse producer brengt een heel eigen sound waar de mechanische splinters vanaf spatten. Hij heeft inmidels al twee releases op Audio Assault voor zijn rekening genomen. Zijn track voor de derde Audio Assault op zijn naam, is een melodieuze klapper die doet denken aan Aphex Twin. Surgeon draait hem al een tijdje in zijn sets en wilde er graag een remix van maken. Beide tracks zijn echt heel vet! Het beestje moet alleen nog even een naam krijgen.

Bas Mooy

2. Various artists - Sixty EP - Planet Rhythm 060 (2x12")

Een dubbelaar op een van mijn favoriete labels Planet Rhythm, met bijdragen van Exium, Christian Wunsch, Radial, Gunjack, Loktibrada, Reeko en mijzelf. Dikke tracks in de richting van de Spaanse, Slovaakse en tegenwoordig ook wel Nederlandse sound. Van mijn track ‘Nachtschade’is een remix gemaakt door Radial die op Planet Rhythm 63 zal verschijnen.

3. Bas Mooy - Schaakmat EP - Fine Audio Recordings 054

Ben erg blij dat ik gevraagd werd voor Fine Audio, een label waar ik al de nodige releases van in mijn kast heb staan. Met deze EP heb ik geprobeerd een gevarieerde release uit te brengen en ik ben erg tevreden met het resultaat. Ik heb veel vertrouwen in deze plaat en heb al goede feedback gekregen!

4. Exium - Self Consume EP – Audio Assault 027

Exium stond al een tijdje op het verlanglijstje van Audio Assault en we zijn dan ook erg blij dat we ze voor nummertje 27 wisten te strikken. Hun sound wordt steeds serieuzer en beter en hun tracks doen het eigenlijk altijd erg goed op de dansvloer. Vooral Self Consume is al regelmatig te horen. Check ook hun liveset op Mental Evolution in

de Poema op 13 oktober. Deze mannen rocken!

5. Oscar Mulero - Only dead fish go with the flow - Tresor 230

Ik ben altijd erg benieuwd als er weer een nieuwe Mulero verschijnt. Dit in combinatie met Tresor is sowieso een must have! Mulero is ondanks de minimalhype gewoon lekker eigenwijs dikke techno blijven produceren en draaien. Een van de artiesten binnen het genre die ik het meest bewonder. Ik ben dan ook blij dat hij tijdens mijn verjaardag in Waterfront komt opdraven.

Diabla Diezco

6. Radial - Premium EP - Token 004

De mannen van Radial droppen een dikke release op het Belgische label Token, wat al vanaf de eerste release een grote aanhang verdiende en op weg lijkt een zekerheidje te worden. Eigenlijk alle releases tot nu toe waren vet en deze Radial is daarop geen uitzondering.

7. Anton Pieete - All hands on deck - Arms 014

Anton Pieete behoort tot mijn favoriete technoproducers van het moment. Zijn technotracks zijn clean, maar wanneer je ze dropt druipt de smerigheid ervan af. Dansvloerkrakers pur sang! All hands on deck zit al een tijdje in elke set die ik draai, net als zijn track op PVC van eerder dit jaar.

8. Substance & Vainquer - Immersion - Sleeparchive remix - SV 003

De Sleeparchive remix is vaak een rustpuntje in mijn set, mooie diepe plaat die vooral ook lekker in de mix loopt.

9. Charlton - M830 (unreleased)

Charlton's M830 drop ik ook al een tijdje. Is nog niet gereleased maar die staat zeker dit jaar nog op vinyl. Pompende kicks en altijd weer die zieke geluiden. Deze man danst met de duivel.

10. Duvel Duvel - Puur Kultuur - Topnotch

Rotterdam in da house, je weet toch! Even de mannen van Duvel Duvel supporten. Wederom een dik album afgeleverd! Ik luister veel Nederlandse hiphop als ik thuis ben. Hoor al zo veel techno en dan is dit een welkome afwisseling.

Waar draai je de komende tijd?

Ik heb dit jaar meer buitenlandse bookingen gehad dan ooit en het lijkt voorlopig ook nog steeds door te gaan, met gigs op het programma in Engeland (Liverpool, Leeds), Polen, Spanje, Detroit, Oostenrijk, Italie, Ierland en meer to be confirmed. In Nederland doe ik natuurlijk nog steeds Strictly Techno in Waterfront en Bootleg met Perry. Verder in Nederland op Civilized? In de Escape Deluxe, Waterfront en de Poema. Mijn verjaardag, die ik gezamenlijk vier met Charlton in Waterfront gaat volgens mij ook erg tof worden. Strictly TechnoIn een verbouwd Watefront zullen we op 14 september vanaf 12 uur de nieuwe soundsystem er van langs geven, met hulp van Spaanse legende Oscar Mulero! daarnaast natuurlijk Perry, Charlton en ikzelf...Support your locals en kom even een biertje doen!

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Op dit moment ben ik vooral bezig met mijn nieuwe studio, die in de Maassilo gebouwd zal gaan worden. Ik hoop dat daar op zeer korte termijn de eerste beats uit de speakers knallen. Ik ga vanaf 1 januari stoppen bij Triple Vision en fulltime met muziek aan de slag. Het afgelopen jaar heeft me veel vertrouwen gegeven en ik voel dat ik nu

de stap moet nemen. Het voelt goed en ik ben er klaar voor! Daarnaast ben ik nog bezig met mijn bookingskantoor Syndikaat en run ik mijn labels, wat eigenlijk vrij soepel gaat op dit moment. Ik heb net een aantal releases afgemaakt die de komende 6 maanden gaan uitkomen, dus ook op het productionele vlak heb ik niet te klagen. Al met al ben ik zeer tevreden met hoe alles gaat op dit moment.

Oscar Mulero

Bas Mooy

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws