De 10 van ... Bart van Rijn & Fabio

Partyscene Redactie | 11 september 2007
blogs

Het wordt weer herfst, dus donkere platen mogen weer

De 10 van ...

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer gaan we een stapje verder. Bart van Rijn & Fabio vertellen niet alleen over hun favoriete tunes, ze hebben er een lekkere mix van gemaakt. Die staat onder de top 10 vermeld. Enjoy!

De 10 van … Bart van Rijn

1. Mirko Aurich - Nosonido (Musik gewinnt freunde)

Mooie warme intro van de nog onbekende Mirko Aurich uit hoe kan het ook anders 'Duitsland'. Het is zijn eerste release. Op Myspace staan nog een paar prima tracks die hopelijk snel uit gaan komen.

2. David Keno - Monosynth (Kollektiv Turmstrasse Rmx) (Keno Records)

Deze remix van Kollektiv Turmstrasse heeft een soort van de-zon-breekt-door effect. Wel maar heel even, zodat de diepte in de plaat blijft.

Bart van Rijn

3. H.O.S.H - Steppenwolf (Diynamic)

Waar progressive en minimal bij elkaar komen... Dat geeft een mooi effect. Steeds meer progressive producers zijn (al langere tijd) over op het minimalistische geluid. Persoonlijk vind ik het erg mooi en warmte geven en ik zie dit als volwassenheid in het muziekgenre.

4. Billy Dalessandro - Magenta Milkshake (Harthouse)

Dalessandro maakt mooie funky tracks met soms wat oude acid invloeden erbij. Probeer ook eens Dj Emerson - Billionaire Bass club op het Kiddaz.Fm label. 8 november doet Billy Amsterdam aan, maaar waarr?! Ik gok de 11.

5. Dj Yellow - No more enemies (Deep Focus)

Deze psychose remix van Dubfire mag er zijn. Wat een strakke, duistere track die echt goed gaat overkomen in middenstuk van de avond. Na het Deep Dish-avontuur weet/gaat Dubfire zich zeker goed vestigen in zijn 'echte' eigen dingen. Zoals hij dat zelf ook zegt en qua producties komt er veel uit van hem dat goed is.

6. Applescal - lost in Paris (Manual music)

Enorme echte, pure techhouse track van het label van Paul Hazendonk. dit gaat maar door zeg, pffffff!

7. Umek - Print this story (Manual music)

Simpele, maar warme track met een subtiele pianomelodie die altijd wel goed overkomt op een stabiele avond.

8. Shaun King - Weekend Billionaire (Welt recording)

Deze plaat heeft zo’n enorme rollende bassline. "Big room tracks"

9. Hertz - Acinium (Atom)

De eerste release van het label Atom. Arsenic EP is minimalistisch opgesteld, maar er zit een goede techno uptempo track bij Acinium. Mooi voor de late doorgaan avonden om juist die extra energie te geven.

10. Avus - Fancy Arse (Perc Trax)

Track komt uit 2005, maar kwam ik eigenlijk laatst pas tegen. De remix van James Holden geeft net dat ietsje meer. Holden mag van mij best wel weer meer uptempo tracks gaan produceren of remixen :)

Stug feesten in Den HaagWaar draai je de komende tijd?

22 september doen we een showcase in muziekwinkel Plato in samenwerking met Todaysart. 13 oktober weer een STUG in ‘t Paard van Troje met Bart Skils, Anton Pieëte en Radial. Daar tussenin doen we wat Naschoolse Opvang avonden deze winter ook in Paard op de donderdagen. En 8 december staat er weer een STUG op het programma in wederom het Paard (waar anders?).

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Samen met Fabio zetten we STUG op de kaart van Den Haag en proberen we een gap te vullen met minimale, techny/techno sounds die er in Den Haag op dit moment niet veel te horen zijn. Ook ben ik stiekem Ableton aan het uitproberen. Eens kijken wat voor prutswerk hier weer uitkomt ;)

Download de 10 van … Bart van Rijn hier in mixvorm

De 10 van … Fabio

Wat nieuwere dingen, maar ook plaatjes uit 2006; in volgorde van de mix

1) Carolin - Chaim (My Best Friend)

Festivalplaatje mét geil Frans stemmetje erin en goede synthlijn(en) die lekker tegen elkaar inlopen.

2) Returning - Hüner & Ellesmere (Thirtyonetwenty)

Wat een trip! De trommeltjes vind ik nog het lekkerst, afgezien van die dikke baslijn. Oh ja, en de synths zou ik haast vergeten. Epische eerste release op dit nieuwe label van Sandy Hüner & Dave Ellesmere. Plaatje zouden ze standaard moeten draaien als de zon opkomt!

3) Sparta - Gel Abril & Itamar Sagi (Be As One)

Label uit Israël van Shlomi Aber met retedikke releases. Deze blijft ook maar gaan met heerlijk opzwepende (acid)rifjes, dwarsfluiten, strings. Wat een producers! Dit label wordt (is) huge..

4) Deetron - Life Soundtrack (Rejected Interpretation) (Music Man)

Woehoeeee! Als die baslijn erin knalt na de eerste break, gaat die zo deep, deep within. Deze track blijft mij maar raken en raken. Zieke track; één van de beste platen van 2007.

Fabio5) Joel Mull - Frequent (Rail Yard)

Een plaat uit 2006 van Joel Mull op het altijd lekkere Rail Yard. Joel Mull is dé man van toen, nu & morgen. Er zit zoveel verstopt in deze plaat, zoveel detail, laag boven laag; maar het resultaat is een superdikke drive! Op de andere kant staat WR2; nog zo’n killer.

6) Pär Grindvik - Attack (Stockhom Ltd.)

Opbouw is de keyword hier. Damn, wat een spooky plaat. En gemeen ook. Als je het eigenlijk niet meer verwacht pakt de plaat je vast en laat je niet meer los: Dance asshole!

7) Pär Grindvik - Do Us Apart (Drumcode)

Deze blijft ook gewoon lekker, nog eentje uit 2006. Jongen, hou eens op zulke mooie platen te maken, waarop je alleen maar op kan dansen alsof je niet meer kan stoppen. Hoeveel lekkere geluiden zitten er in deze plaat? Wie het correcte antwoord geeft, wint een enkeltje Lapland.

8) Brain Sanhaji - Reaction (Enable Rec.)

200% drive, meer zeg ik niet.

9) Smoke Stack Sls remix 1 - Samuel L. Session (KlapKlap)

Oh nee, weer zo’n enge Drumcode-artiest! Haha, wat een belachelijk goede plaat weer. Dat niet-aflatende fluitje is zo goed, de rest trouwens ook. Lekkere baslijnen maken zal SLS wel nooit verleren, die Cycle’s waren ook altijd zo vet. Deze hele remix EP staat bol van funk, jack en freaky biepjes, bliepjes & piepjes.

DJ 3000 - Face Your Fate (Motech)

Dan maar een fijne Detroitplaat om af te sluiten. DJ 3000 wil maar één ding: dansende mensen. Denk dat het hiermee wel aardig lukt, wat een rauwe killer bassline!

Waar draai je de komende tijd?

Bart van Rijn en ik doen 22 september een STUG showcase tijdens Today’s Art Festival. We spelen in de etalage van Plato Recordstore in de Schoolstraat. Op 13 oktober hebben we weer een STUG in het Paard van Troje met dit keer Bart Skils, Anton Pieëte en Radial; en dat alles in de kleinere zaal van ’t Paard. Belooft een mooi feestje te worden, ook omdat we louter vrouwen op de gastenlijst hebben staan. En dan 8 december weer een STUG in (wederom) ’t Paard van Troje omdat het gewoon de beste locatie van Den Haag is. Line-up nog niet bekend op dit moment.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Horeca-onderzoek tot in de vroege uurtjes en ervoor zorgen dat we in 2008 nog betere STUG-feesten geven met veel internationale acts!

Download de 10 van … Fabio hier in mixvorm

Born2Groove

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws