De 10 van ... Sebastian Davidson & Sandeep

Partyscene Redactie | 3 september 2007
blogs

'Lekkere techy rauwdauwer'

De 10 van ... Sebastian Davidson & Sandeep

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Sebastian Davidson & Sandeep.

De 10 van … Sebastian Davidson

1. Andy Cato - Cosmic Force (Francois Dubois remix) [Pack up and Dance]

Andy Cato (helft van Groove Armada) komt in september uit met Cosmic Force op zijn eigen PuaD label. Na het succes van "Blood" op Urbantorque heeft hij wederom Francois Dubois (het deephouse alterego van Funk d’Void) om zijn remix diensten gevraagd. En hoe! Heerlijke slepende pads, chords en een catchy vrouwenvocaaltje. De volle acht minuten boeiend! Verplichte kost voor elke deephouse dj.

Sebastian Davidson

2. Aril Brikha - Ex Machina [Peacefrog]

Een heel album, mag dat ook? Bij deze dan :). Niet iedereen kan zich volgens mij vinden in dit album van Brikha, maar ik loop er mee weg. In de auto, op m'n i-pod en in mijn sets. Aril weet mij al jaren keer op keer recht in mijn hart te raken. Hoogtepunten van het album: Ex Machina, Kept Within me en More Human.

3. Justin Martin - Nightowl (Manoo & Francois Remix) [Buzzin Fly]

Manoo & Francois can’t go wrong. Top noch deephouse op z’n best. Wederom een heerlijke gevoelige en diepe sfeer, wat standaard repertoire voor deze Frans mannen is. Het origineel van Justin mag er ook zijn, maar haalt het niet bij deze remix. Check ook "A day in december" van ze: ogen dicht en je waant je direct op een plek waar het goed is.

4. Sebastian Davidson - Nightbird (Manuel Tur remix) [Kinky Vinyl]

Old skool tech house met een nachtvogel. De remix van deze eenentwintig jarige Duitse producer is er één om absoluut in de gaten te houden! En als Ben Watt het draait, moet het toch wel goed zijn?

5. Aural Distortion - Plasma [Tsuba]

Gustavo Sacchetti aka Aural Distortion combineert met "Plasma" het beste van slepende deephouse met de energie van, tja zullen we het maar Neo-Trance noemen? Zowel de perfecte peaktimer als opbouwer!

6. Masque - Kerosene Rap [Escada Music]

Lekkere opwarmer. Mooie sound, niet heel bijzonder, maar grijp er gewoon vaak naar.

7. Quivver - Dancing In Dark Rooms (Quivver Dub) [Boz Boz]

De titel spreekt voor zich: Dark!

8. Sucker DJ’s - Lotta Lovin’ (EDX Miami Sunset remix) [Pinkstar]

Kinky Vinylklassieker in een nieuw jasje. Progressive beats, niet te moeilijk en een heerlijke break met violins! Peaktime en stiekem kippenvel!

9. Komytea - Soldier of Karkadu [label ?]

Al minstens een half jaar uit, maar zo vaak gedraaid dat ik vind dat hij in deze top 10 thuishoort. Neo Trance zei ik eerder? Nou dan moet deze plaat op wikipedia maar als voorbeeld gelden. Ik gok dat er van deze plaat nog heel wat licencies en een batterij aan remixen gaat komen!

10. D-Nox - Inside Out feat. Mykel (D-Nox & Beckers Mix) [T-Freq]

Mykel, die van zich laat horen op deze plaat, moet volgens mij wel een grappig figuur zijn. Maar afgezien van zijn gezwets over mensen met tatoeages en piercings, een lekkere techy rauwdauwer dit. Okayy!

Sebastian DavidsonWaar draai je de komende tijd?

Zaterdag 1 september met Francois Dubois op mijn maandelijkse avond Club Pepper in Groningen. Verder ben ik druk bezig met de Kinky Vinyl wereldtour, waar ik resident van ben: mag naar Kazachstan in september en sta ik verderop in het jaar op Earth gepland.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Produceren, produceren en produceren. Na ruim 1 jaar zijn er al vier releases getekend op Kinky Vinyl en diverse andere gerespecteerde labels waaronder Eelke Kleijn’s "Outside The Box Music". Ik zie mijn tracks nu terugkomen in playlists van mannen als Hernan Cattaneo, Ben Watt en Justin Martin. Het gaat dus eigenlijk best erg snel en daarom wil ik werken aan een vaste en constante sound, zonder daarbij te verslappen. Ben dus erg bezig met te groeien in Logic en me te verdiepen in afmixen etc.

De 10 van … Sandeep

1. Leichtmetall - Wir Sind Blumen (Grinser's Immer Weiter Edit) (Kalk Pets)

Zeker geen plaat die je vaak in de clubs zal draaien, maar hij heeft gewoon echt iets heel fijns. Het roept gewoon om een glimlach. Misschien goed voor heel vroeg op de avond, maar vooral voor in de auto op zondagmiddag als het zonnetje schijnt. Die voordurende "Immer Weiter" vocal en de lekkere tempowisseling in de lange break doen het hem helemaal.

2. John Spring - Lava Lava (Sub Static)

Dit is nou typisch zo’n plaat die je moet horen over een dik soundsystem. Ik had hem al een tijdje in de tas zitten, maar nog nergens gedraaid, totdat Marco Carola hem draaide op Vollt Loves Summer en ik pas echt goed hoorde wat een effect deze plaat kan hebben. Lekkere aparte bassline die fijn heen en weer stuitert.

3. Ida Engberg - Disco Valente (News)

Niet alleen een hele mooie dame en, naar mij is verteld, een prima dj, maar ze maakt ook nog eens erg fijne platen. Disco Valente is mijn favoriet van deze Ida Engberg en typisch zo’n plaat voor de festivals en het strand. Heerlijke zomerse feel met een mooie break die altijd voor handjes in de lucht zorgt.

4. Agoria - Les Violins Ivres (Different)

Dé tranentrekker van deze zomer. Ontzettend gevoelige stringpartijen waarvan het kippenvel over je hele lichaam trekt en het huilen je nader staat dan het lachen. Maar wel ontzettend mooi. Een echte James Holden plaat in optima forma.

Sandeep

5. Chaim - It Never Ends (Love Minus Zero)

Wat een plaat! Absoluut één van mijn favoriete tracks van deze zomer. Hij komt vrij langzaam op gang, lijkt wat duister, maar na twee en een halve minuut slaat hij opeens compleet om en trekt een hele fijne Detroit-string hem helemaal los. Moeilijk te omschrijven dus - luister hem maar gewoon. Absolute aanrader!

6. Davide Squillace - Miss Gigler (Darko Esser's Big Rack Remix) (Luxaflex Recs)

Darko is niet alleen een goede dj en programmeur, hij wordt een steeds betere producer. Deze remix is werkelijk de bom. Heel de zomer gedraaid op festivals en feesten en keer op keer sloeg hij aan. De plaat is sinds deze week ook eindelijk uit, dus ga hem maar snel halen.

7. Peter Horrevorts - Oorsprong (Kanzleramt)

Even aandacht voor deze Nederlandse held in wording. Eerst kwam hij met een zeer swingende remix van Michel de Hey’s ‘Compound’ en nu is zijn eerste artiestenalbum uit op het befaamde Kanzleramt label. Het hele album is een aanrader maar ‘Oorsprong’ is mijn absolute favoriet. Groovende techhouse van de bovenste plank!

8. Minilogue - Space (Traum)

Ik ben al lange tijd fan van de producties van Minilogue. Zij weten keer op keer weer pakkende platen te maken waarin ze vooral goed zijn in het creeeren van een spanningsboog tussen house en techno. Ook deze laatste release op Traum is zeer de moeite waard.

9. Boris Brejcha - Outer Space/Wellenreiter (Harthouse)

Ik had tot voor kort nog nooit van de goede man gehoord, maar na een tip van Armand (ex-Rhythm Import) toch maar eens op zoek gegaan. Lekkere rollende techhouse minimal (om het maar een naam te geven) die je in veel verschillende sets kwijt kan. Bovenstaande twee tracks genieten mijn voorkeur.

10. Martin Buttrich - Lazy Bastard (Pokerflat)

Een inmiddels wat oude release, maar deze plaat wordt eigenlijk alleen maar beter naarmate ik hem vaker hoor. Ben sowieso een groot fan van de producties van deze man. Een heerlijke plaat voor aan het begin van de avond op het strand.

Waar draai je de komende tijd?

Na een zeer drukke zomer met als hoogtepunten Rockit Open Air, Oerol festival en een hele mooie avond afgelopen vrijdag in Naaldwijk, is het de komende weken iets rustiger wat ook wel eens lekker is. Op het programma staan onder meer Bloemendaal, Catwalk in Rotterdam, De wijnweek van de RSG en, met lekker weer, Jamm Beach. Oktober en november beloven daarentegen weer lekkere drukke maanden te worden.

Sebastiaan Davidson

Sandeep

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws