De 10 van ... Sandrien & DJ Invite

Partyscene Redactie | 22 augustus 2007
blogs

De nieuwe Apocalypse rammelt, rolt en funkt als een tierelierDe 10 van ... Sandrien & DJ Invite

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Sandrien & DJ Invite.

De 10 van … Sandrien

1.Perc & Fractal - Speicher 52 (Kompaktextra)

Deze plaat gaat echt tien keer over de kop. Er zit een synth in die gedurende het hele nummer blijft stijgen. Echt complete chaos en voor mij de knaller van de zomer.

2.Lars Wickinger - Fade To The Grass (Curle)

Lekker techy rollend en groovey plaatje met quirky bleeps. Hij blijft lekker doorgaan en werkt zeker goed op de dansvloer.

3.Klovn - Mcklaren (Pineapple)

Deze track is geremixt door Minilogue en Trentemoller. Voor mij springt de Trentemoller remix er bovenuit. Een mooie diepe en wazige plaat, niet voor in clubs maar fijn voor thuis of op een after.

Sandrien

4.Swat Squad vs. Paul Ritch - Natural Gun (Resopal)

Beide kanten zijn knallers. Deze tracks heb ik op veel festivals gedraaid deze zomer. Super opzwepende en energieke tracks, waarbij de handen zeker in de lucht gaan.

5.Amsterdam Assholes - Boormachine (Dualblock)

Dit is de eerste release van Wouter Hisschemoller en ondergetekende, uitgebracht door Arne Lennert Bezemer op het Utrechtse label Dualblock. In de plaat zit een sample van een ooggetuigeverslag van een Tukker die een dagje Amsterdam doet en krakers opgepakt ziet worden. De plaat is goed ontvangen en is deze zomer gedraaid door o.a. Josh Wink en Martin Eyerer.

6.Eva Be - Moving Without Traveling (Sonar Kollektiv / Best Seven)

Ook een plaat voor thuis. Mooie dubby tracks met bijdragen van o.a. Joe Dukie, Micatone en Pegah Ferydoni. In deze stroming ben ik me eigenlijk pas sinds een jaar geleden gaan verdiepen, maar vind sommige producties erg fijn er word er erg relaxed van.

7.Sven Tasnadi – El Fuego De Dentro (Cargo Edition)

Isolee-achtige track. Heel subtiel en fijn om naar te luisteren. Deze zou het voor mij goed doen in een spacey radiomixje.

8.Ullrich Schnauss - Goodbye (Domino)

Eigenlijk koop ik alles blind van deze man. Het is een diepe downtempo electronische luisterplaat, waar je lekker bij weg kunt spacen.

9. Frank Haag & Wouter Hisschemoller - geen specifieke track

Deze jongens zijn zo goed bezig met hun producties. Beiden zijn nu al een tijdje aan het produceren en dat klinkt bij alle twee zo vet. Wouter maakt een soort van spacey trippy diepe minimal met super gefreakte sounds erin en Frank maakt iets meer pompende minimal techno tracks die het super doen op de dansvloer. Ik verwacht van beiden dat ze gaan knallen de komende tijd en dat er binnenkort tracks van hun gaan verschijnen!

10.Kollektiv Turmstrasse - Tristesse (Conaisseur)

De b-track van deze plaat doet het hem voor mij. Het is een opzwepende techy house track, maar eigenlijk vind ik bijna alles goed wat zij maken.

SandrienWaar draai je de komende tijd?

De komende tijd heb ik een drukke periode voor de boeg. Zo ga ik o.a samen met Carlos Valdes en Boris Werner draaien in Bar25 in Berlijn. Vervolgens hebben we de twee jaar Vreemd feestjes op 29 en 30 augustus in de Sugar Factory met Troy Pierce en Daniel Bell. Op 1 september geven Carlos en ik weer ons eigen feestje MAD2 in de 11 met dit keer als speciale gasten Jennifer Cardini en Shonky. Die week erna ga ik samen met Shinedoe naar Japan, waar we draaien in Tokyo en Osaka. En zo zijn er nog veel meer feestjes maar dan kan je het beste even kijken op mijn myspace.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Ik hou me op dit moment eigenlijk vooral bezig met produceren, zowel met Wouter samen als de Amsterdam Assholes, maar ook met Carlos samen als Mal Borrowed & Frei Bauwerker.

De 10 van … DJ Invite

1. Phase - Mass - Token

Mijn favoriete Technolabel van 2007. Elke release vind ik van zeer goede kwaliteit en dat komt niet vaak meer voor dat ik elke release van een nieuw technolabel in mijn bezit heb. Mijn favoriete plaat van het label is die van Phase. Ik volg Phase al wat jaren, mede door zijn releases op het label Inceptive. De ep op Token zijn drie zeer bruikbare tracks die diep, funken, ratelen zoals ik het graag hoor. Checken en kopen!

2. Radial - Premium - Token

De nieuwe release van Jeroen Liebregts en Laurens van der Starre en wederom weer een zeer vette release. Mijn voorkeur gaat uit naar de B1 track; misschien wel de beste track van het duo tot nu toe. Mooie volle sound die funkt, diep en meedogenloos is. Wederom een dikke release op Token.

3. Counterpart - Apocalypse - Audiosculpture 009

De tweede ep van mijn chart die nog moet uitkomen van Jeroen en Dimi. Ditmaal op het label waar zij al twee ep's op hebben uitgebracht. De nieuwe track Apocalypse rammelt, rolt en funkt als een tierelier. Een tijdloze oldskool track waar jammergenoeg veel te weinig van uitkomt. Counterpart weet in ieder geval hoe de oude sound behoort te klinken!

DJ Invite4. Counterpart - New Data EP - Warm Up

Helaas nog niet uit, maar hoorde de tracks op de myspace van dit duo en daarom al een vermelding in mijn chart. Hun release op het sublabel van Jeff Mills werd door mij vorig jaar al grijs gedraaid en dat zal met deze ep op het label van Oscar Mulero niet anders zijn.

5 Ozka - Phutro - Aesthetik France

Een van mijn favoriete platen van 2007 van Ozka woonachtig in België. Ik ben zwaar onder de indruk van de track Phuture. Een dromerige, meeslepende technotrack met een geweldige drive en Detroit-invloeden. Er zijn maar weinig nieuwe technoplaten waarbij ik elke keer een rilling over mijn lijf krijg.

6. Miller & Keane - Depth Charge - Audioscupture 008

Nadat ik hun plaat Dusk vanaf 2004 helemaal grijs gedraaid heb, was ik zeer benieuwd wat het vervolg zou worden op hun eigen label Audiosculpture. De heren hebben een zeer eigenwijs en pakkende sound die inslaat als een bom op de dansvloer. Deze ep is wederom een die het zeer goed zal doen. Depth Charge draai ik inmiddels een aantal maanden en is een zeer bruikbare dj-tool.

7. Sub Space - Chain Reaction - Token

Ik volg de heren Julian & Gonzaque al een hele tijd, want deze heren maken gewoon vette shit. Vorig jaar brachten ze al mijn favoriete plaat uit van 2006 op hun eigen label genaamd Mirage. Hun pseudoniem Sub Space resulteert in diepe, abstracte maar vooral zeer bruikbare en tijdloze tracks. Vooral de Nitro track doet het zeer goed op de dansvloer en wordt al door vele bekende namen gedraaid.

8. Charlton - Sinister - Pohjola 006

Charlton zijn beste blieptechno track tot nu toe in mijn ogen. Uitgebracht op het label van Grovskopa. Zoals meerdere platen uit mijn top-10 is dit wederom een tijdloze Techno track.

9. Ritzi Lee - Planeterra EP - Underground Liberation 006

Ritzi is bezig aan een goede reeks producties uit te brengen via zijn eigen label Underground Liberation. Dit Amsterdamse label staat garant voor pompende, tijdloze oldskool techno met een eigen geluid. Ik support zijn tracks al een hele tijd en deze plaat zal wederom voor zeer lange tijd in mijn platentas te vinden zijn.

10. Jeroen Search - First Aspect - Return Records 002

Het nieuwe label van Charlton, Hoog & Wiers. De track die mij het meest raakt is die van Jeroen Search. Ik heb Jeroen zijn tracks altijd erg goed gevonden en ben zeer blij dat na een tijd van weinig tot geen release hij helemaal terug is met solo en Counterpart releases.

DJ InviteWaar draai je de komende tijd?

1 september sluit ik af op de eerste editie van Altitude7. De week later op 8 september sta ik op het Lief festival. Iets waar ik heel erg naar uitkijk en naartoe leef is 14 september: Solid Grooves met o.a. The Advent (Live), Steve Rachmad, Quince (Live). Vanuit daar hopelijk weer een Solid Grooves after in de Poema.

15 september mag ik het tweede podium van Summerlake Outdoor afsluiten in Woerden. 21 september draai ik in Eindhoven en 22 september ga ik wederom een battle set doen met Sceptical C. 4 Oktober op Flush, 6 oktober sluit ik wederom af op Altitude 7, gevolgd door 13 oktober Mental Evolution in de Poema met o.a. Exium (Live). 26 oktober draai ik in de Kelder in Amersfoort. Op 2 november een avond ten behoeve van de kankerbestrijding in de Poema, een erg goed concept waar ik graag mijn medewerking aan wil verlenen.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Op dit moment houd ik mij voornamelijk bezig met het maken van mijn eigen muziek. Ik wil later dit jaar onder meer een demo afhebben voor het label Token. Hiernaast steek ik veel tijd en energie in het concept Solid Grooves, waar ik tevens resident-dj van ben.

In september start Tivoli een nieuwe maandelijkse techno-avond, genaamd Altitude 7, waar organisator Remco Steenman en ik voornamelijk talenten boeken. Ik ben voorstander om met dj's te werken die niet zo vaak draaien, maar wel talent genoeg hebben.

Naast het draaien van solosets ben ik vorig jaar september samen met Sceptical C begonnen aan een battle act. Je kunt het zien als dj vs live act. Ik mix bestaande platen door de loops/efx van Sceptical C. Minimaal een uur durende set met een hoog treintjestechno gehalte.

Sandrien

DJ Invite

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws