De 10 van ... Herr Arter & Alexander Koning

Partyscene Redactie | 1 augustus 2007
blogs

Wat moet je er van zeggen? Gewoon een lekkere plaat

de 10 van ...

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … (Herr) Arter & Alexander Koning.

De 10 van ... (Herr) Arter

1. Rejected - Let's go juno (rejected)

Vette knaller van Rejected. De Rotterdammers Edwin Oosterwal & Joris Voorn leveren telkens opnieuw techno zoals ik het graag hoor. Met deze plaat gaat elke dansvloer los.

2. Onur Ozer - Halikarnas (cocoon)

Onur Ozer maakt bijzonder diepe en minimale techno. Maar zijn originele manier van produceren, zorgt hij ervoor dat zijn producties in het oog springen. In deze track gebruikt hij klassieke Turkse instrumenten en een vette vocal. Heerlijke plaat.

3. Samim - Rora & Heater (get physical)

Samim heeft met Heater de überhit van de zomer gescoord. Mijn voorkeur gaat echter uit naar zijn release op de compilatie ter ere van het vijfjarig bestaan van Get Physical. Beide tracks zitten standaard in mijn platenkoffer.

Herr Arter4. Mathew Dear - Fed on youth & Freds bells (minus & spectral)

Dit zijn diepe knallers. Mathew Dear, beter bekend als Audion, leverde vorig jaar met Mouth to Mouth een killer af. Maar onder zijn pseudoniem False, waarmee hij op Minus released (als Audion op Spectral), levert hij als een soort fabriek twee tracks van wereldklasse af. De intro’s duren mij te lang, maar als ze eenmaal op gang komen, geloof je niet wat je hoort.

5. Scott Ferguson - Any day now & Movin (deep vibes recordings)

Dit is een houseplaat van ongekende kwaliteit. Heerlijke grooves, mooie vocals, precies zoals het hoort. Heerlijk om zo’n plaat als deze op te zetten aan het einde van een diepe technoset.

6. Radioslave - screaming hands, wink mix (rekid)

Met deze plaat wordt iedereen helemaal gek. De gefreakte geluiden worden door Wink precies goed uitgewerkt en hij weet het origineel te overstijgen.

7. Trevor Loveys - the crossing (dubsided)

Trevor Loveys komt met een heerlijke ouderwetse Dubsided-plaat. Het label van Jesse Rose en Dave Taylor (Solid Groove) komt telkens weer met dit soort platen die iedereen, maar dan ook echt iedereen, in de stemmig krijgen om lekker te gaan dansen. De A1 is voor mij iets te ordinair maar ‘The Crossing’ overtuigt helemaal.

8. Duoteque - logo (boxer sport)

Een diepe technoknaller. De intro en outro zijn super en maken het een genot om deze plaat in je set te integreren.

9. Adam Beyer - just a memory (truesoul)

Adam Beyer is nog steeds goed bezig! Met zijn platen op cocoon en plus 8 heeft hij zich van een nieuwe kant laten horen. En deze technosound is echt vet. De Zweedse technoreus produceert opnieuw een heerlijke plaat zoals alleen hij dat kan.

10. Joris Voorn - from a deep place (green)

Joris Voorn is goed bezig met zijn Rejected project en ook solo. Zijn nieuwe album bestaat uit melodieuze techno en house die grooved, diep gaat en knalt. Goed werk van de Rotterdammer.

Herr ArterWaar draai je de komende tijd?

11 augustus draai ik op Putsch. Deze avonden organiseer ik zelf. De formule is eenvoudig: zoek een vreemde locatie uit het centrum zodat je langer kan door gaan en geen last hebt van vervelende buren. Zorg voor een vette buitenlandse DJ en goede locale support DJ's en geef je gasten de tijd om een lange set te draaien. De Nederlandse standaard set van anderhalfuur is veel te kort en feesten die elk uur een andere DJ neer zetten begrijp ik echt niet. Putsch is altijd uitverkocht dus blijkbaar is er genoeg behoefte aan dit soort van feesten. Voor deze editie hebben we Konrad Black, Eva Maria en Lauhaus & Boris Werner geboekt.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Naast Putsch ben ik altijd druk met optreden, naast mijn maandelijkse residencies in de Stalker, Flex bar en club NL, draai ik ook veel in de rest van Nederland. Negen september draai ik op een tunnel-rave in Leiden en 29 september draai ik zelfs in Leeds. Check de volledige lijst met dat op: op mijn Myspace.

Met Amsterdam Dance Event organiseer ik mijn eigen clubavond in de Flex Bar. Dan heb ik niemand minder dan Jesse Rose uitgenodigd! Jesse gaat zijn nieuwe label Made 2 Play showcasen, onder de noemer van dit label draait hij ook maandelijks in de panoramabar in Berlijn. Zo ben ik dus altijd druk in de weer. Gelukkig heb ik mij deze zomer aangesloten bij Earth-Bookings. Met hun steun en hulp denk ik dat het het de komende tijd alleen nog maar beter gaat worden. Wordt vervolgd.

De 10 van ... Alexander Koning

1. Marc Depulse - Something else - Playmate

Echt een topper in zijn genre. Vette kruising tussen progressive en techouse waarbij elke keer het dak eraf gaat.

2. Lil Mark - Green house rmx goodies – Greenhouse

Gewoon een lekkere simpele housplaat, waar er de laatste tijd echt te weinig van gemaakt worden. Maar het gaat weer de goede kant op.

3. Bushwacka! - Back to Point zero – Olmeto

Ook een mooie kruising tussen minimal en techouse. Maar ja, ik vind dan ook bijna alle platen op dit label top. Swingt altijd de pan uit.

4. Gabry Fasano – Time Blender – Alchemy

Eindelijk weer een vette technoplaat. Lekkere simpele funky beat, beetje monotoon. Maar wat een lekkere sound zeg.

Alexander Koning5. Frank Roger – We can live – Seasons ltd

Alles van Frank Rogers is goed. Oh nee, bijna alles. Vet!

6. Dominik Eulberg – Grunschenkel 2000 and one rmx – Traum

Lekkere technoplaat. Ja, wat moet je er meer van zeggen. Het is gewoon lekker.

7. Man D.A. – Principione – Goldseries

Weer Italiaans. Die Italianen zijn weer erg aan het opkomen in de techno/techouse. En ze zijn ook erg funky. (de platen dan)

8. Chaim – It never ends – Elp

Echt een mooi plaat. In het midden slaat hij in ene om en krijg je een echte detroit feel.

9. 2 Raumwohnung – 36 Grad (2raum rmx) – It sounds

Dubby en goed te gebruiken in de opbouw.

10. Julian Sanza- Everything – 20/20 vision

Gewoon mooie house, wat je overal tussendoor kan gooien.

Waar draai je de komende tijd?

M.O.S (Russia), Exit (Croatia), Watergate (Berlijn), Loveland festival, Patronaat, Stalker, Woodstock. Aardig wat leuke feestjes deze zomer. En het is me toch een kutzomer, maar voor mij is hij nog nooit zo leuk geweest :)

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Met de winkel (Trancentral Records), feestjes voor het najaar plannen en nog twee leuke projecten die binnenkort bekend worden gemaakt.

Arter Myspace

Alexander Koning/ Trancentral

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws