De 10 van ... Francesco Pico & Olaf Boswijk

Partyscene Redactie | 25 juli 2007
blogs

Jaja, killer vocals mogen weer!

de 10 van ...

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van … Francesco Pico & Olaf Boswijk.

De 10 van … Francesco Pico

1. Dualtone – Outbreak (Outside the box)

Hele vette release op een toplabel welke alleen maar kwaliteit uitbrengt. Outbreak is een opbouwende track met een vette break die de handen geheid de lucht in laten gaan. Second life is wat meer een "beauty". beide tracks zijn heel funky. En, ik kan alvast zeggen, houd de volgende ook in de gaten.

2. Francesco Pico – Something he said (Extrema Music)

Hij komt in september uit, mijn album, en deze track staat ook op één van de twee album samplers welke op vinyl uit gaan komen. Vind het zelf een van de lekkerste tracks. Een gekke meeslepende baseline en rare melodieën maken deze tot een track waarmee je een muzikale set afrond. Maar dan moet je natuurlijk eerst de rest ook gehoord hebben.

3. Burnski – Sensation (2020Vision)

Ik was vroeger altijd een enorme 2020 fan. Ze zijn voor mijn smaak op een gegeven moment het spoor een beetje bijster geweest, maar dit is echt weer een funky techhouse knijter die heel goed op de dansvloer werkt.

Francesco Pico4. Jeff Bennet & Kriece – Diagonals (Next Essence)

Het is vooral Kriece die voor mij momenteel opvalt. Deze track heeft een meeslepende baseline welke erg goed is voor de opbouw. Het is niet z’n allerbeste track maar ik vind Kriece momenteel gewoon één van de beste producers.

5. Organic Function – Cmetec (Simuck Mix) (Feralcode records)

Hij is niet nieuw meer, maar zit nog steeds in mijn koffer. Dit zijn wat mij betreft de beste "laatste uur" tracks die er zijn. Hele vette mooie emotionele baseline en melodieën. Daarom nog steeds in mijn top 10. Top plaat!!!

6. Eelke Kleijn & Nick Hoogendoorn – Walkabout (Ork Recordings)

Mooie proggy track. Zit erg goed in elkaar. De vocaal is lekker geplaatst en hij bouwt lekker subtiel op. Eelke Kleijn is momenteel heel goed bezig.

7. Roell Sapphire – FHPBA (Magnitude Recordings)

Deze freaky track komt na de zomer uit en is heel vet. Roell Sapphire is op dit moment heel erg aan het groeien en komt met hele dikke techhouse tracks. Houd deze dus in de gaten.

8. Jaz Woods – Kickback (Smoke digital)

Smoke is natuurlijk ook erg aan de weg aan het timmeren. Deze release van Jaz Woods is weer erg vernieuwend, lekkere frisse elektronische sounds met een goede groove. Maar het leukste vind ik dat Jas weer terug is.

9. Scope – Looking back, thinking forward

Vette release op Urbantorque. Lekker opbouwend en opzwepend. De melodie blijft heel erg hangen, dus het zou nog wel eens een hitje kunnen worden.

10. Stuccato Fusion – A robot for my King (Magnitude Recordings)

Dit is de laatste Magnitude en hij gaat erg goed. De A1 is echt een knijter op de dansvloer. Bij de break gaan zeker de handen in de lucht. :)

Waar draai je de komende tijd?

Ik heb momenteel een goede periode. Zo draai ik zaterdag 28 juli met Joris Voorn in Scheveningen bij born2groove, en ik draai op de mainstage op Solar weekend festival. Verder wordt september een leuke maand dat is de releasemaand van mijn album met een aantal gigs.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Ik ben druk in de weer met het runnen van Magnitude Recordings. Inmiddels is er al een aantal sublabels ontstaan, omdat mijn smaak heel breed is en ik gewoon goede muziek in meerdere stijlen wil uitbrengen. Zo heb je Looptitude voor de meer loopy techouse met o.a. artiesten als Tim J en Gilbert van Haassen aka GIL. Digitude is meer proggy minimal. Philogresz doet de volgende release met een remix van o.a. Taras en mij.

Voor Triple AAA zijn Tim J, Warren Fellow en ik aan het kijken wat de volgende wordt en daarnaast natuurlijk Magnitude Digital waar Pernose Inc en niet te vergeten een van Magnitude’s main artists Roell Sapphire dingen op hebben uitgebracht. Na de zomer komen er weer een hoop vette releases aan.

Veder ben ik sinds kort actief als A&R Manager van Earth audio, het label van Earth.

Daar zullen ook na de zomer weer releases van gaan komen. De meeste tijd zit ik gewoon in de studio. Er komen wat leuke dingen aan waar ik helaas nog niks over kan zeggen. In september komt mijn album uit op Extrema Records met twee 12" album samplers op Hotkitchen Records en Extrema Records. Het album zal Imagining Sounds gaan heten.

De 10 van … Olaf Boswijk

1. DJ Dennis – I love to watch you dance (DJ Buck remix) (Selektah Recordings)

De Berlijnse house dj/producer Efdemin opende hier enkele weken geleden mee op Static, en gelukkig heb ik deze track daarna snel gevonden. Fantastische percussie en oldschool housevibe met een bloedgeile vocal erover. Courtesy of DJ Buck.

2. Karizma – Tech this out pt2/All Teched Out (R2R Records)

Al een paar maanden niet uit mijn tas te rammen deze twee tracks. Het album is niet boeiend, maar deze twee tracks zijn meer dan de moeite waard en rocken iedere dansvloer.

3. Tokyo Black Star – Still Sequence (innervisions version) (Innervisions)

Nieuwe Tokyo Black Star op mijn favoriete label Innervisions is net binnen en met name de Innervisions versie (door Dixon, Âme en Henrik Schwarz) is ijzersterk. Een ietwat simpel sampletje, maar wat een killer groove.

Olaf Boswijk4. Cloudkickers – Bring on the night (DJ Rocco TroDeep mix) (Newlite Muzik)

De Franse DJ/producer Rocco (helft van Rodamaal) is wat mij betreft een van de nieuwe sterren aan het deephouse front. Deze remix heeft de beste vocal van het jaar en bezorgde me instant kippenvel toen ik hem voor het eerst hoorde.

5. Rocco – Stormy/The Challenge (Freerange)

Rocco en Freerange zijn al favorieten (zie hierboven), dus wat kan ik hier verder nog over zeggen? Dikke solide tech house.

6. Mark August – Old Joy (Connaisseur)

Hollands Glorie, Mokums trots! Mark maakte al diepe indruk met een van de beste livesets in 11 dit jaar, en deze nieuwe track op Connaisseur is minstens even indrukwekkend. Full support. Een echte dansvloerkraker.

7. Stereotyp – Keepin’ me (Fauna Flash remix) (G-Stone Recordings)

Geen lounge of dub dit keer van G-Stone, maar moddervette tech-house en voorlopig de laatste plaat van Fauna Flash. Weer een killer vocal. Jaja, het mag weer.

8. Kerri Chandler – The invaders (Deeply Rooted House)

Ben blij dat Kerri weer retevette elektronische tracks maakt. The Invaders is weer zo’n jackin’ kneiter van een track die maar doorgaat en doorgaat.

9. Roland Appel – Dark Soldier (Sonar Kollektiv promo)

Het nieuwe werk van Roland Appel (Fauna Flash, Voom Voom) is echt heel indrukwekkend. Super mooie strings, haunting vocal en een mooie break. Carl Craig had het niet beter gekund.

10. Voom:Voom – Oggi (Wahoo remix) (!K7)

Dixon is gelukkig ook op productievlak weer wat actiever en deze Wahoo remix van zijn hand is een heerlijke diepe warm-up track met een subtiele spanningsboog. Eigenlijk zou ik de Wahoo dub van Ben Westbeech hier ook nog bij willen zetten, wat een killer is dat.

Andere tracks die hierboven ook nog hadden moeten staan, maar niet pasten :) :

Alles van Sebo K, nieuwe Ben Klock, nieuwe Pasta Boys dub van Johnny Dangerous, Quarion remix van Agnes, Version rmx van Hakan Lidbo, Beanfield remix van KOOP, Dano’s dub van Mood II Swing, Isolee’s Jacko Theme en Rework’s Love Love Love Yeah.

Waar draai je de komende tijd?

De komende tijd: 28 juli in De Kring, 18 en 19 augustus op Lowlands, 19 augustus tijdens Teleskope invites Drumpoet Community in 11 en 2 september tijdens Static on the Beach/Woodstock. Daarna weer maandelijks Teleskope waar we binnenkort te gast hebben: I:Cube live, Version live (Charles Webster & Atjazz), Trickski, en waarschijnlijk ook weer Henrik Schwarz.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Ik heb onlangs een huis gekocht, dus daar gaat aardig wat tijd in zitten. Verder vooral bezig met 11 en het plannen van ons laatste jaar aangezien we in juli 2008 moeten sluiten. We willen nog zoveel moois doen, dus daar gaat wel wat planning en tijd inzitten.

Francesco Pico

Olaf Boswijk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws