De 10 van ... Boris Ross & Perry

Partyscene Redactie | 19 juli 2007
blogs

De zomer/Ibiza hit van deze zomer!!

de 10 van

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Boris Ross & Perry.

De 10 van ... Boris Ross

1. Luciano & Villalobos - Free your mind - Tuningspork special

Hoe kan het ook anders als je deze twee producers bij elkaar zet? Dan moet er wel wat moois uitkomen. De zomer/Ibiza hit van deze zomer. Typische Villalobos beat met ver op de achtergrond een guitar riff dub geluiden en na drie minuten een synth die de haartjes op je armen recht overeind doen staan.

2. Davide Squillace – Miss Giggler (Darko Esser’s big rack remix) Luxaflex 014

Een oude Luxaflex release (nr 003) geremixt door niemand minder dan Darko Esser. Deze man heeft geen introductie meer nodig. Hij heeft de track omgetoverd in een 4 to the floor plaat die menig festival tent al heeft laten schudden. De plaat is nu uit op promo en komt in september officieel uit.

3. Ruadive aka Oliver Ho - Magnetic - Music Man 134

Geen gezeur, vanaf de eertse seconden weet je gelijk waar je aan toe bent en vanaf dat moment gaat de plaat alleen maar omhoog. Dikke snares tussendoor ala spastik,

knisperende percusie en dan die string hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii .. Ultieme festival plaat!

4. Octave One - Daystar rise Again - Tresor 229

Aiiii, wat een partyplaat! Octave One is terug van weggeweest en hoe. Dikke techno beats en analoge geluiden vliegen je om de oren. 100 % gegarandeerd handjes in de lucht.

5. Joris Voorn - Early Bird - Green 101 LP

Sowieso staat heel het album vol met mooie tracks maar ik vind het leuk om deze track er even uit te lichten. Denk aan een oude Sneak-plaat met een Joris Voorn tintje. Als je hier niet vrolijk van wordt, dan weet ik het ook niet meer. Laat die zomer nou maar komen!

Boris Ross6. Chemical Brothers - Do it Again (Adion Remix) Virgin

Wat moet ik nog meer zeggen dan als Matthew Dear aka Audion iets aanraakt kun je het bijna altijd blind aanschaffen. Dit keer iets rustiger dan we normaal gewend zijn maar wat een meeslepende mooie plaat is dit.

7. Tolga Fidan - Tanbulistan - Vakant 014

Alleen voor de intro zou je de plaat al kunnen aanschafen. Waterige beats met Arabische geluiden op de achtergrond, verknipte vocals, Spaanse gitaren, trobones, tom toms. Deze plaat kun je draaien op een schudt-je-billen-feestje, maar ook op een minimale feest zou hij ook helemaal los gaan. Wat wil je nog meer? Twee vliegen in een klap. Meeslepende plaat met een verhaal.

8. Bolcher - Ikast (Boris Ross Remix) Luxaflex 015

Bolcher is een nieuwe artiest op het Rotterdamse Luxaflex label en ik had de eer om hem te remixen. Aangezien ik nooit weet waar ik naartoe ga als ik aan een track/remix ga werken, begon deze remix als een minmalachtige track en uiteindelijk is hij best wel housy geworden met een klein vleugje Aciiiiiiiieeeeed...

9. Pacou - minus - Cache 006

Deze man draait al een tijdje mee, hij is onder meer bekend van zijn releases op Tresor. Deze release is op zijn eigen label Cache is een dikke diepe Detroit track met niet teveel poespas maar een heerlijke drive en strakke beats.

10. Bart Skills & Anto Pieete - The running Man (Adam Beyer remx) 100% Pure 038

Waarschijnlijk heb je deze al op menig festival voorbij horen komen, maar hij is nu eindelijk uit. Dikke plaat die gewoon werkt en en in ieder setje past. Check ook de Limited 1-sided edition met een unreleased Adam Beyer Track.

Waar draai je de komende tijd?

Aankomend weekend kun je voor een technoset op vrijdag 20 juli naar Strictly Techno komen in waterfront en zaterdag 21 juli draai ik in Bar P op de Witte de with een houseset. Verder ga ik eind augustus een Luxaflex avond in Kroatië organiseren met o.a. Mark Henning & Davide Squillace en begint er vanaf oktober een nieuwe dikke avond in Rotterdam: Luidsprekers, waar ik aan mee ga werken in Waterfront maar daar kan ik verder nog niet veel over kwijt totdat alles helemaal rond is..

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

ik ben 4 dagen per week aan 't werk bij in Triple Vision Record Store op de Nieuwe Binnenweg en verder run ik het label Luxaflex Records en ben ik bezig aan een eigen e.p op Luxaflex en komen er na de zomer twee tracks op Syndikaat uit.

De 10 van ... DJ Perry (Strictly Techno)

Perry live1) Loudon Kleer - String Vest - Dirty Ego

Mooi intro, subtiel begin met mooie synth. Vervolgens word je meegenomen op een funky ritje met diepe dalen en flinke toppen. Heerlijk om je set mee te beginnen. Deze man brengt super dikke minimale tracks met een techno drive. Heb al een aantal tunes van hem in de bak zogezegd en ze doen elke keer hun werk naar behoren.

2) Len Faki - Here - Podium Records

Deze man beheerst het om met minimale middelen en uitgerekte stukken muziek je keer op keer te verbazen over hoe simpel muziek kan zijn zonder langdradig te worden. Heerlijke sound! Halverwege besluit hij om er gewoon even een hypnotiserende vocal doorheen te gooien. Een break met vage synth geluiden, het maakt allemaal niet uit. Ik zeg alles los!

3) Marcell Dettman - Quiksand – Ostfunk

tTa, gewoon een lekkere tune. Zeer catchy percussie lijntje gecombineerd met een goed arrangement. Zeker een vloervullertje!!

4) Radio Slave - Hermann der Rammer - Hell Yeah

Ik ben dus een enorme fan van Radioslave. Hij heeft al vele remixen op zijn naam staan en zoniet nog meer releases. Kenmerkend zijn voor mij is de stroperige opbouw die soms een beetje langdradig aan voelt maar op elk moment dat de verveling om de hoek zou kunnen komen kijken, je weer trakteert op een extra geluidje wat de rest weer doet vervagen. In dit geval doet hij dat met een smerige dikke synth bass die je mee neemt diep de tunnel in. Ik zeg: groeten aan Hermann.

5) Radio Slave - Blacklight Sleaze – NRK

Ja, we doen er gewoon nog eentje. Deze heeft buiten de gewoonlijke dikke groove, een lekker meesleurende vocal en dito arangement. Weer langzaam opbouwend naar een super dikke beleving. Ik zeg: handjes in de lucht!

6) Shit Robot - Panopeeps – Lektroluv

Een electronisch getint minimal-plaatje met een housy catchy themaatje, dus. Lekker om te draaien, altijd vrolijke gezichten als hij opstaat. Heeft een lekker classc gevoel over zich, en aangezien ik van de oude garde ben, kan ik dat wel waarderen.

7) Autechre - Bad Hands Part 2 - Dynamic Tension

De heren van Autechre begeven zich sinds lange tijd eens op het pad der technotunes. Met een super dik origineel van Surgeon weten ze wel raad. Ze remixen deze op onnavolgbare wijze. Behoorlijk vaag maar wel ernstig lekker, mooie bassen en afwisslende kick loops.

8) Swat Squad - Minimalogy - Pulse With

Eigenlijk zou hier mijn naam onder moeten staan want dit is precies hoe ik graag mijn tracks wil laten worden. Een soort minimal tune met techno invloeden en een goeie drive erin. Origineel is op 125 bpm gemaakt maar als je er 129 of 130 van maakt dan loopt het als een trein. Heerlijke percussie geluidjes en ernstig funky.

9) Jerome - Boombap – Intacto

Van eigen bodem en zeker niet onverdienstelijk. Simpelweg gewoon een goeie track Het had mischien een beetje minder clean geproduceerd mogen worden maar verder zeker het vermelden waard, i like! Bedankt jerome en Benny voor de tip!

10) Loose Change - Kosovo - Wagon Repair

Op zich niet de meest dansvloervullende plaat maar oh oh oh wat een mooie strings en synths. Heel rustig maar wel ‘a funky feeling to it’. Een goed zomers plaatje, voor zowel binnen als buiten.

 

Strictly Techno @ Waterfront, vrijdag 20 juliWaar draai je de komende tijd?

Ik sta a.s. vrijdag (20.07.07) in Waterfront met een onspannen zomereditie voor alle thuisblijvers onder ons. Vrienden Bas Mooy, Boris Ross en Rudger zullen gezamelijk met ondergetekende plaatsnemen achter de knoppen tussen 23.00 en 05.00 voor een kleine bijdrage van 5 euro.

De week daarna sta ik op vrijdag bij de release van het boek Flyer-dam op de afterparty in de Unie & Bootleg. Zaterdag sta ik op de after van het WK skaten in de graansilo samen met Seutek. Voor augustus heb ik geen boekingen aangenomen aangezien ik de gehele maand met collabs3000 (Speedy J & Chris Liebing) op tour ga door Europa. Even lekker alle festivals afgaan en inspiratie opdoen. Voor september staat onder meer een editie met niemand minder dan Oscar Mulero op het programma.

 

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment ?

Buiten de gebruikelijke vaderlijke praktijken en het vriendje van Roos spelen, ben ik sinds vorig jaar veel in de studio te vinden. Ik heb sinds kort een soort "basement" tot mijn beschikking waar ik zorgeloos kan beuken en produceren. Uiteraard zijn mijn promotiewerkzaamheden voor Speedy J & Chris Liebing ook een behoorlijke weekvulling, samen met mijn grafische dingetjes. En natuurlijk gaan er binnenkort uit die "basement" wat tunes komen die we gaan uitbrengen en mischien zelfs wel een eigen label neer zetten. Ik denk overigens wel dat dit een digitaal label wordt, aangezien ik de afgelopen tijd meer bezig ben met laptops en controllers dan daadwerkelijk de technics nog aanraak.

Boris Ross

Luxaflex Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws