De 10 van ... Stephan & Vincent de Wit

Partyscene Redactie | 6 juli 2007
blogs

Super swingend, duister, diep en lekker doorgaan.
     de 10 van       

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Stephan en Vincent de Wit.

De 10 van ... Stephan de Wit

1. Feldah & Koba - Kobramadic  - 60 Sec

Super swingend, duister, diep en lekker doorgaan. Termen die allemaal van toepassing zijn op deze minimal track. Het is knap hoe het Duitse duo Feldah & Koba al deze elementen in een track heeft weten te verenigen. Meestal is het verstandig om tracks een aantal keer te luisteren voordat je hem koopt, maar dat is bij Kobramadicbeslist niet nodig. Deze track is dus absoluut mijn nummer 1!

2. Jeremy Caulfield - Lacewing Puff -Dumb-Unit

Ik heb nog niet heel veel van deze producer voorbij zien komen, maar onbekend, maakt niet onbemind. Naar mijn mening heeft Caulfield een van de beste tracks van dit jaar afgeleverd. Diep, duister, minimaal in één en dus heerlijk om de avond mee op te bouwen. Absoluut kopen deze plaat!

3. Barem - Nylon (Original Mix) - Nylon EP - Pariter (PRTR02)

Deze diepe track is van de uit Buenos Aires afkomstige producer Barem. Waar sommige minimalproducers blijven hangen in vlakke composities weet deze man wel veel diepgang in zijn tracks te brengen. Een minimale diepe sound die ook nog eens opzwepend is. Beter kun je niet krijgen!

Stephan de Wit

4. Damon Wild - Traveller – Kanzleramt (KA101)

Het label Kanzleramt staat van oudsher garant voor vette diepe tracks, maar zo af en toe zit er ook wel een stamper tussen. Zo ook deze track van Damon Wild. Dit nummer doet echt terugdenken aan de ouderwetse technosound, zoals midden jaren 90 te horen was. Deze track gaat lekker door zonder dat het plat rossen wordt. Waar Damon zijn dj sets niet geheel onomstreden zijn, toont hij met Traveller wederom aan wel een topproducer te zijn!

5. Carlos rios – propane – Zwart Recordings (zwart002 /promo)

Nadat eerst in september zwart001 uit zal komen met daarop drie tracks van ons (Stephan & Vincent de Wit) is het in oktober /november de beurt aan Carlos Rios. Na al zijn offbeat-werk is dit weer eens een echte streatbeat klapper in zijn puurste vorm. Subtiele minibreaks met opvolgende ritmes die de zaal echt los krijgen. Deze track is echt een knaller van de bovenste plank!

6. James Ruskin - Jet Mix /Solex Remixes – Blueprint (BP024)

Deze plaat is wel al wat ouder, maar toen een organisatie mij onlangs vroeg of ik een diepe set kon draaien, heb ik deze plaat maar weer eens uit de kast getrokken. Hoewel dit nummer niet de diepte bevat van de meeste Ruskin-producties past deze wel uitstekend in een diepe set. Het nummer is redelijk stampend, maar toch swingend en zorgt in een diepe set dan ook voor een afwisselend losgaan moment. Deze productie behoort dan ook zeker tot Ruskin zijn betere werk!

7. Jon Gaiser – Half Life - Minus (MINUS45)  

Jon Gaiser rijgt de ene na de andere goede productie achter elkaar. Releases op het label Minus konden dus ook niet uitblijven. Met ‘Half Life’ heeft Gaiser een swingende minimaltrack uitgebracht, die door zijn diepe sound dan ook zeer geschikt is voor de grotere party locaties, want de sferische geluiden geven een ruimtelijk effect die het beste tot zijn recht komen op een grootsoundsystem.

8. Pig And Dan edit – Carte Blanche EP – Wit Recordings (Wit003 /promo)

Deze track zal in september uitkomen. Na sterke releases van Someone Else, Warren Fellow en Agaric op Wit Recordings is het weer gelukt op toppers van internationale allure te strikken. Met releases op labels, zoals cocoon, Pickadoll, Tecmission en Submission, hebben Pig & Dan aangetoond dat zij over een gevarieerd repertoire beschikken. Op Wit 003 heeft dit duo een remix gemaakt van de track Carte Blanche van Twinphnic. Het sterke van deze remix is dat Pig & Dan een geheel eigen draai gegeven hebben aan hun edit. Het origineel is geheel verdwenen in een minimal electro track met flinke drive. Het is een goed dansbare nummer die het vooral op de festivals wel goed zal gaan doen!

Stephan & Vincent de Wit9. Dilo & Gurtz - Cosacos – Einmaleins

Dilo & Gurtz zijn twee talentvolle producers uit de minimalscene. Bijna elke productie van dit duo spreekt mij zeer aan. Ondanks dat het minimal is, weten deze producers een ware technotrein te creëren. Opzwepende ritmis die elkaar mooi opvolgen, met daarbij subtiele geluiden die je laten flowen. Minimalliefhebbers kunnen deze track echt niet missen!

10. Patrick Dsp & DJ Pauze - Big It Ah - Hardsignal (HSR06)

Deze release is vrij fors. Qua hardheid zit deze op het randje van het toelaatbare in een normale techno set. Als één van de laatste platen op een stevige techno avond is deze plaat wel een must have. De track pushed het publiek nog een keer op om er maximaal voor te gaan voordat het feest afgelopen is. Daarom is deze track de afsluiter van mijn top 10.

Waar draai je de komende tijd?

Dit weekend draaide ik op Twilight en volgende week zaterdag op Minix. Daarna ga ik op vakantie en maak in augustus nog een draai tussenstop in Duitsland. Vanaf september gaat alles weer beginnen. Ik draai bijvoorbeeld op Club royal, underground Beats, Techno Tunes en een benefiet voor het kWF kankerbestrijding.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Ik ben druk bezig met mijn twee platenlabels die ik samen met mijn tweeling broer Vincent run. Het aantrekken van goede producers en verfijnen van het concept besteden wij dan ook veel tijd aan. Daarnaast hebben wij zelf een EP geproduceerd (Fair trade EP), die in september uitkomt. Ook ben ik bezig vernieuwende line-ups in elkaar te zetten voor mijn eigen techno avond Underground Beats. Het is altijd zoeken naar de juiste balans tussen nieuw talent en gerenommeerde dj’s. Elke keer ligt er een uitdaging om met kwalitatief goede line-ups te komen zonder te veel in herhaling te vallen. Hierbij gaat het niet om de grootheid van een naam, maar de kwaliteit van de acts. Er staat dus genoeg op stapel.

De 10 van ... Vincent de Wit

1. Carlos Rios – Propane ( ZWART )

De nieuwe EP van Carlos is weer een echte statement. Diepe en strakke grooves waar overheen atmosferische geluiden zitten. Echt een must have voor de doorgewinterde technoliefhebber!

2. Zahn - Slow Burning Sensation ( Syndikaat )

Echt een diepe drijvende track van een ondergewaardeerde producer. Zeer uitgebalanceerde track met een goede drive. Deze producer is ook wel meer bekend met zijn wederhelft Ian Lehman als de The Attack People. Elke keer als ik deze plaat draai rockt hij de dansvloer.

3. Warren Fellow - Mythical EP ( WIT )

Deze man heeft afgelopen jaar bewezen een van de smaakmakers te zijn op het gebied van techhouse. Hij is een van de weinigen die de funk en toch het minimale bij elkaar weet te houden.

Vincent de Wit4. Ambivalent - R U OK (M_NUS)

Dit is echt een duistere plaat die de dansvloer in beweging weet te brengen. Met z’n diepe basslines en grooves waar overheen een vocoded voice de boel van commentaar voorziet. Geniaal!

5. Miller & Keane - Depth Charge (Audiosculpture)

Deze producers brengen al een tijdje de ene goede release na de andere uit. Vooral de wat minimalere tracks ( zoals deze ) komen echt op de grotere dansvloeren goed tot hun recht.

6. Stephan de Wit – Whitewash ( ARMS / ZWART )

De debuut release van Stephan. Echt een plaat voor de climax van de avond.

Diep intro en gaat daarna helemaal los!

7. Someone Else - Hedroom Eyes ( Foundsound )

Een van de nieuwe garde uit de states. Zeer solide minimal techno. Stevige beats met heel veel vage geluiden. Elke keer als ik hem beluister, hoor ik andere dingen. Zeer mixbaar en lekker in het gehoor.

8. Kiowa- Chicago vs. Detroit EP / Zuni remix (Injun Ears)

Massieve electro/techno track. Lekker om als intro te gebruiken. Nog niet al te veel van dit label tegen gekomen, maar als ze zo doorgaan wordt dit zeker een label om in de toekomst in de gaten te houden.

9. Stephan & Vincent de Wit – Fair Trade ( ZWART )

Onze eerste samenwerking. Heeft al met de promo al veel dansvloeren in beweging gebracht. In september zal de orginele release officieel in de verkoop gaan.

10. Bolcher – Tarm ( Shadowfax )

lekker electro minimal plaat. Rollende baselines en crispy klinkende hihats

Waar draai je de komende tijd?

Volgende week ga ik naar club La Flor / La Caruna / Spanje. In deze club zal ik een solo live act ten gehore brengen. Dit kan ik wel als opwarmer gebruiken voor wat er twee weken erna zit aan te komen, namelijk het Code festival / Madrid. Dit kan wel een van de Spaanse technofestivals van dit jaar genoemd. Voor na de zomer zal het voornamelijk het buitenlandse clubcircuit zijn. Ook zal ik met Stephan na de zomer verscheidende b2b sets doen.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Op dit moment ben ik druk bezig met produceren. Vooral met Stephan heb ik de laatste tijd veel aan tracks kunnen werken. Ook ben ik veel bezig om in contact komen met andere artiesten die voor onze labels de juiste sound maken.

Underground Beats

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws