De 10 van ... Joachim & Jan Boom

Partyscene Redactie | 15 juni 2007
blogs

          Druipende jazzy minimal en deephouse           
          ..          

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Joachim & Jan Boom.

De 12 van ... Joachim

1) A.Vivanco - Madre Tierra - Cadenza album promo.

A Vivanco is iemand om in de gaten te houden de komende tijd. Ik heb hem leren kennen in Chili en daar kreeg ik ook deze tracks die hij naar cadenza had gestuurd, maar hij wist nog niet of ze uitkwamen. Na het luisteren van de cd zei ik de volgende dag: "Als Luciano ze niet uitbrengt, dan zou ik ze dolgraag graag op Sound Architecture records uitbrengen, want de tracks zijn echt vet." En dat voorstel zag hij wel zitten, mocht Cadenza het niks vinden. Een dag later checkte Alejandro zijn mail op mijn laptop in de tuin van Francisco Allendes. En ja hoor, Luciano confirmde de tracks en wilde meteen een album uitbrengen. Logisch als je deze 8 tracks hoort, want op Cadenza horen ze ook echt thuis. Echte aanrader en Alejandro Vivanco is live te zien en horen op 29 Sept @ Exit check de Sound Architecture-site voor meer info of check Alejandro Vivanco op youtube.

Dat een vrouw zulke mooie kwalitatieve muziek kan afleveren die ze zonder hulp van mannelijke producers heeft gemaakt, Nou, ik teken gelijk voor zo een vriendin, sterker nog ik zou haar gelijk ten huwelijk vragen en in plaats van in de keuken haar in de studio opsluiten ;).2) Mood Engineering - Trust EP - SA005.

De langverwachte debut ep van Pitto en Brent Roosendaal is eindelijk ter perse gegaan. Na een volle mastering en een reshape is voor mij Hertz de dikke favoriet die ieder keer weer voor verrassingen zorgt op de dansvloer. Luttikehedde is een fijne dromer die nog voor verrassingen kan zorgen. Binnenkort alleen op plaat verkrijgbaar vanaf juli en later pas per download op beatport.

3) Minilogue - Elephant Parade / Gamma / AHCK - Wir / Kickin / Wagon repair

Tja, duidelijk mannen die er verstand van hebben en alles wat ik tot nu toe op vinyl van ze te pakken krijg, is gewoon goed of zit retestrak in elkaar. De Wagon Repair is echt een bommetje. Vooral de freaky brake, als je die voor het eerst hoort, denk je dat de deejay het inneens nodig vond om een vage abstracte ambientplaat op te zetten. Totdat de Olifant weer de kick erin gooit en verder gaat met z'n parade. Handjes in de lucht. Maar hun gamma-remix op Kikin en Ahck zijn net zo goed. check ook de Jichael Mackson remix van Ahck.

4) Jenifa Mayanja - Time waits for no one - Underground quality.

Jus Ed runt zijn eigen Underground Quality labeltje eigenlijk alleen maar om zijn eigen releases uit te brengen, maar voor Jenifa maakt hij een uitzondering en deed hij even afstand van zijn gouden regel. En je kan hem ook niet meer dan gelijk geven. Dat een vrouw zulke mooie muziek kan afleveren die ze zonder hulp van mannelijke producers heeft gemaakt. Ik teken gelijk voor zo'n vriendin. Sterker nog: ik zou haar gelijk ten huwelijk vragen en opsluiten in de studio, in plaats van de keuken. Dikke rhodes, mooie dartelende strings en perfecte percussie maken deze tracks een genot om naar te luisteren. check ook de Bu Maku dig deep mix en enige vorm van drugs wordt compleet overbodig.

5) Jackmate - Blackbox - Album promo - philpot.

Jackmate is al tien jaar bezig en dus brengt hij een album met een soort van verzameling van tracks. Sommige in een nieuw jasje maar ook genoeg nieuw materiaal van scapes tot freaky trippy elctronica tot vette minimal housetracks of techno met fijne strings. Tof gevarierd album met voor ieder wat wils. Stefan, van ons mag je nog tien jaar of liever langer door produceren hoor. Check ook zijn releases als Soulphiction.

6) Le Chien Perdu - Greed EP - Cupari 002

Cupatec's tweede release op zijn eigen label Cupari die vorig jaar met zijn very Dutch artist EP de liefhebber verraste. Na een kleine radiostilte is Cupari terug met een tweede release van Le chien Perdu ook wel bekend van het bonte minimal-gezelschap "Jason and the Argonauts". Denk aan Cabanne, Agnes etc. Kortom, hou je van gefreakte clicks, originele geluiden en diverse dimensies in ritme? Dan is Greed Ep zeker wat van jou. Een vier track EP waarvan ik eigenlijk iedere track vet vind en geregeld draai. Aanrader!

7) Dollkraut - Chevaux Noir / Milkmanners - Music People 002 promo.

Myspace, sommige vinden het overbodig, anderen zweren erbij. Maar zonder Myspace en tips van oplettende mensen als Ray Parker was de Duits aandoende Dollkraut nog steeds op zijn zolderkamer aan het klooien. Nederland pas op, er is een nieuwe held aan het firnament en zijn naam luid Dollkraut. Druipende jazzy minimal en deephouse met zelf opgenomen samples van sitars, flipperkasten, De Markt van Berlijn etc. Alsof je Soulphiction, Ark, Thievery Coorparation, Henrik Schwarz met een vleugje Orbital in een coctailshaker gooit en zeker 10 minuten goed door elkaar husselt en shaked tot één geheel. One to watch !!! Nieuwsgierig? Hij treedt 29 September op bij Expectations in hifi vs Sound Architecture in de Exit met o.a. Alejandro Vivanvo live.

Kortom, hou je van gefreakte clicks, originele geluiden en diverse dimensies in ritme dan is Greed Ep zeker wat van jou.8) Rosselot & Oportus aka Teleferik ft Alexi Delano. - Moto con Huessilo - SA006.

Vol trots mag ik melden dat Alexi Delano, ook wel bekend van labels als Svek, Pokerflat, een remix heeft gemaakt voor ons label. En wel de track van onze fijne chilenen genaamd Teleferik die het origineel "Como Taula" lieten remixen door de in New York woonachtige globetrotter Delano. Echt een clubbommetje die het overal goed doet. Beetje acid, beetje minimal, beetje techno doch clubby, maar oh zo Alexi Delano. Komt uit begin july via News dus zet hem maar alvast in pre order want het origineel en de b zijde met Teleferik en de Argentijn Ferrante " All the Zepans" liegen er ook niet om.

9) Jeng Do - Nine Five EP - SA007 sampler.

Ajeto, wat barst Rotterdam van het talent. Deze beste man komt nonchalant het SA kantoor binnenlopen, gooit een cdtje op tafel en zegt: "tja ik weet niet wat je er van denkt, maar als je het wat vindt...". En ja hoor, tien tracks allemaal goed, En Jeng Do had er nog veertig thuis liggen. Als je het mij vraagt, gaan we nog heel veel horen van deze man. Vorig jaar zij ik al het talent van 2007. Let op de playlists van de grote jongens binnenkort en onthoud de naam Jeng Do, kijk uit naar tracks als "Nine Five" wat regelrecht een Sven Vath klapper kan worden, "Torch" of "Geschicht" met een vette sample van Helmut Kohl met zijn speech over de Berlijnse muur of het wondermooie "global Warming" die al eerder vorig jaar op de REMF cd verscheen.

10) Larry Heard presents Mr White - The sun can't compare

"You aaaaaaaarrrrreeeeeee my life, yoooouuuuuuu are my dream" Jezus Christus, sta me bij. Larry Heard aka Mr Fingers was, is en blijft koning. Noem mij één producer die verantwoordelijk is voor zoveel goede house en acid uit de early days en nu nog steeds de boel rockt? Tja, dan moet je toch even nadenken. Dit is denk ik toch wel de typische Larry Heard authentic acid house sound in een futuristisch jasje. Een plaat voor de jongentjes en de meisjes en gegarandeerd succes op de vloer ook als je niet van vocalen houdt. Nothing can compare to mr fingers. Het is een plaat uit 2006, maar echt het vermelden waard.

11) Joris Voorn - life sound rmx - Deetron, Musicman.

Oeps, weer een bommetje. Eerst een vet mooi nieuw album "From a deep place" en dan nog even deze remix voor Deetron eruit knijpen! Joris heeft het er maar druk mee. Maar het kost hem schijnbaar weinig moeite om ook dit keer het origineel ver achter zich te laten en zijn remix op eenzame hoogte te laten schitteren.

12) Joachim - Visite Piloto - Unreleased.

Tja, ik zet hem er gewoon stiekem als laatste bij. Pluggen die boel, haha ;). Beetje met gepaste trots is dit iets wat uit de eigen studio is gekomen. Al ben ik zelf nooit tevreden, deze track doet het toch wel voor mij. lekker diep, melodieus en voortkabbelend of beter gezegd: "hij drijft". Doet het iedere keer verrassend goed op de dansvloer, waar ik dan zelf totaal niks van begrijp. Maar goed het zij zo.. Op welk label het uitkomt weet ik nog niet want op mijn eigen label dat zou toch iets te makkelijk zijn. Check hem voorlopig maar op mijn myspace waar hij als korte edit te beluisteren is.

Tips van Joachim

Andere producers om in de gaten te houden.. Taras op Octopus records, MonoMachine op Andes Music, Aril Brikha op Peacefrog, A.Vivanco op Dumb Unit, Andomat 3000 op Cadenza, Agnes album, nieuwe Thomas Melchior en zo kan ik nog wel even doorgaan.

De 10 van ... Jan Boom

Roger Martinez een dj/producer om in de gaten te houden! Vette sound lekker diep en komt goed op gang en blijft in die flow zitten. Sinds kort in bezit en komt elke set toch wel weer tevoorschijn..1. Nikki B & Christian E.F.F.E. – Stoned (Renaissance)

Deze plaat heeft het helemaal voor mij. Erg dikke sound! Ik gebruik deze plaat vooral om naar een andere flow te gaan bijvoorbeeld na een heftige set, om dan even een rust punt te creeëren.

2. Mark Knight - Instatiable (Kami's Dirty Crunch Remix)

Lekkere diepgang. De vocal pompt het geheel in de climax goed omhoog.

3. Trick and Kubic Feat. Valeska - Easy (Original Mix)

Dikke baslijnen! Gebruik deze track nog steeds als ik een soort schrik moment wil creeëren naar een totaal andere sound.

4. Bushwacka! – Another Chance (Olmeto Records)

Oude track alweer maar is nog steeds niet uit mijn cd map te slaan. Bushwacka heeft toch echt wel iets unieks elke keer in zijn productie's.

5. Gui Boratto – Royal House (De Stijl Mix) (tronic Soundz)

Dit is old Skool! Super gedaan en dat in een nieuw jasje gestoken. De drive zit er fantastich in!

6. 16 Bit Lolitas – Non Verbal Language (Original) (Hope Recordings)

Deze jongens gaan tegenwoordig als een trein. Ik draai al geruime tijd productie's van ze, maar dit is toch wel een topper. De scheurende gitaren maakt deze track erg fijn.

7. August – I Miss (Stella Polaris Music)

Hele mooie plaat en erg diep. Mede dankzij de dikke funky baslijnen blijft deze track het voor mij al een tijdje goed doen.

8. 16 Bit Lolitas – Tune Duties (Cyber Recodings)

Goede opbouw daar zijn deze jongens erg goed in. Fijne plaat om door in te gaan.

9. Future Funk – Switch Lock (Tronic Soundz)

Zit goed in elkaar, komt langzaam opgebouwd erin en stopt dan ook niet meer. Heftige sound maar niet vervelend!

10. Roger Martinez – Unity (Unsigned)

Roger Martinez: een dj/producer om in de gaten te houden! Vette sound, lekker diep en komt goed op gang en blijft in die flow zitten. Sinds kort in bezit en komt elke set toch wel weer tevoorschijn.

Waar draai je de komende tijd?

Ik draai geregeld als resident dj in de Panama te Amsterdam. Mijn residentie's zijn Houseplay, Natural en Too Dutch..Voor een totaal beeld van mijn gigs check mijn website's www.djjanboom.hyves.nl of www.schaamteloos-djs.nl. Schaamteloos djs is een dj team (Branko van Hilten en ik) dat zich laat spreken in alle soorten house muziek. We draaien van minimal tot house maar de liefde zit het meest in de funky diepe progressive house gecombineerd met al deze stylen. Download onze mixen op de schaamteloos-djs site!

Verder draai ik:

Zaterdag 16 Juni - FUTURESEX / LOVE SHOW dancers / Afterparty Justin Timberlake @ Panama

Zaterdag 16 Juni – MANIFESTO @ Talent Factory

Zaterdag 23 Juni – NATURAL @ Thalia Lounge

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Op het moment liggen er een paar Party Productie's op stapel en de eerste zal worden gegeven in de lexion op 23 juni. Produceren en draaien is waar alle verdere vrije tijd ingaat zitten.

Joachim Myspace

Sound Archtecture

Jan Boom

Schaamteloos dj’s

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws