De 10 van ... Steven P & Khalil

Partyscene Redactie | 2 februari 2007
blogs

          Tijdloos en puur. Future Space Tech!!          
          Platenrek op Berwick Street (Soho, Londen)          

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Steven P & Khalil.

De 10 van ... Steven P

1. Bvoice & Khz - Outhood EP (Pro Tez)

Briljante release van het Russische wonderkind die eind december voor het eerst in Rotterdam te horen was. Het is een hele mooie rustige plaat met veel diepgang die de dunne scheidingslijn tussen dub, glitch, electronica en minimal bewandelt. Dit raakt mijn gevoelige snaar!

2. Carl Finlow - Count On It (7th Sign)

Na jarenlang ondergedoken te hebben gezeten op een afgelegen boerderij is "Silicon Scally" terug. Carl Finlow ziet er misschien uit als een schuchtere nerd, maar hij maakt muziek waar ik spontaan scheel van ga kijken. Met "Count On It" combineert hij elementen uit electro, tech-house en Detroit techno. Dit swingt zwaar de pan uit.

Steven P & Khalil3. dB - God's Will Phone Centre (S-Max remix) (Boogizm)

Pure futuristische funk van een snel opkomende producer uit Wenen die bekendheid verwierf met releases op labels als Karloff, Substatic en Background. S-Max maakt het op gruwelijke wijze af met een remix waar je niet stil op kan blijven zitten.

4. Cobblestone Jazz - The Goods (Edit) (IIWII)

Het Canadese trio Cobblestone Jazz (Mathew Jonson, Tyger Dhula, Danuel Tate) leveren met deze plaat (na voorgangers "Dump Truck" en "India In Me") wederom een muzikaal meesterwerk af. Pompende Chicago house met jazzy rhodes en een simpele, maar zeer doeltreffende bassline.

5. Mark Henning - Ode To DS (Remix Den) (Multivitamins)

Funky minimal doorspekt met 8-Bit Nintendo geluiden op het Londense label Multivitamins. Visioenen van Super Mario Bros. 1 komen voorbij wanneer ik deze groover opzet. Mark Henning vind ik sowieso een meester in het gebruiken van opgeknipte gerecyclede samples.

6. Jamie Jones - The Capsule (Freak 'N Chic)

Stuwende minimale tech-housekraker die elke dansvloer aan stukken scheurt. De dreigende break bouwt op naar een heftige explosie. Van Freak 'N Chic ben ik normaal gesproken niet zo kapot, maar dit is echt een hele dikke plaat.

7. Boris Ross - Fusion (Mark Henning remix) (Luxaflex)

Yeeej Yeeej! Fusion is de debuutrelease van Borrito, de goedgemutste plaatjesdealer van Triple Vision. Dikke minimal geremixed door een van mijn favoriete producers. De Eriko Tanabe (a.k.a. Davide Squillace) versie op de andere kant is overigens ook zeker de moeite van het checken waard. Luxaflex zit in de lift, de nr. 12 (Eidolon - Both Sides EP) die ik vanmiddag voor het eerst hoorde gaat ook hoge ogen gooien.

8. Dan Curtin - Perpetual Line Stepper (Metamorphic)

Dan Curtin is een van de weinige producers die, na meer dan veertig releases, nog steeds vette dingen uitbrengt zonder in herhaling te vallen. Deze bombastische houseplaat ligt naar verwachting eind februari in de winkels.

9. Phage & Daniel Dreier - Blue Buffalo (Highgrade)

Rollende minimal swinger van Phage (Pan-Pot, Luna City Express) en Daniel Dreier op het Belgische Highgrade. De snijdende hihats in deze plaat blijven in m'n hoofd door echoën, zelfs lang nadat ik hem heb uitgezet.

10. Minilogue - The Leopard (Extrawelt remix) (Traum)

Subtiele sferische deephouse met glooiende warme pads. Hij bouwt heel langzaam op, maar zodra de melodie naar voren komt, zweef je weg.

Steven PWaar draai je de komende tijd?
01 februari rehab 2 yr anniversary bootleg

17 februari captain kees catamaran castle

24 februari big badabing bootleg

01 maart rehab bootleg

03 maart expectations in hifi exit

10 maart strictly techno waterfront

Hiernaast presenteren Khalil en ik wekelijks ons eigen radioprogramma op djbroadcast, te beluisteren op dinsdag van 19:00-21:00 via www.djbroadcast.fm


Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Naast het draaien ben ik bezig met het maken van eigen tracks en ga ik binnenkort een aantal tracks van anderen remixen. Daarnaast organiseer ik samen met een groepje vrienden om de paar weken feestjes (Fubar, Rehab, Brandend Zand Festival, Je Weet Toch) en run ik mijn eigen bedrijfje 'Buddha Unit'. Hiermee lever ik communicatie, productie en promotiediensten aan verschillende organisaties die binnen de underground housescene actief zijn zoals bijv. het Rotterdam Electronic Music Festival en Sound Architecture. Ik hoop binnenkort mijn studie (Media & Entertainment Management) af te ronden, zodat ik nog meer tijd aan feestjes en muziek kan besteden.

Graag wil ik van deze gelegenheid ook nog even gebruik maken om jullie erop te attenderen dat "Je weet toch" resident Emiel zaterdag 3 februari zijn opwachting zal maken in de grote finale van de TWSTd dj contest (Paradiso). Hij vertegenwoordigt Rotterdam, en zal in het hol van de leeuw jullie steun en aanmoediging dus goed kunnen gebruiken!

De 10 van ... Khalil

1. Echopilot - Deeper Function EP (Morris Audio)

Dit is geen nieuwe plaat, maar ik vind het wel een van de betere dingen die ik ben tegengekomen de laatste tijd. Combinatie van tech-house, electro en minimal maar dan echt tijdloos en puur. Future Space Tech!!

2. Kawabata – Kadena / Secret Playground (Drumpoet Community)

Dit vind ik echt een bijzondere plaat. De track Kadena klinkt een beetje als sandstorm van Carl Craig maar is net wat dansbaarder en speelser. De andere kant is mijn persoonlijke favoriet. Ongelooflijk mooie plaat, met een diepe meeslepende pad en een geniale beat met duidelijke Afrikaanse invloeden.

3. S-Max - Free Your Monkey Mind EP (Boogizm)

De meest recente Boogizm van labelbaas S-Max. Diep, funky, dansbaar met oldschool basslines en true to the undergound. Wat wil je nog meer? Vooral zijn eigen tracks op deze plaat vind ik echt vet. De Mike Shannon remix is wel aardig. S-Max is wel een van mijn favo producers!

Steven P & Khalil4. Dennis DeSantis – Five Minutes, Today, Forever (Stewart Walker remix) (Third Ear)

Ook geen gloednieuwe plaat, maar wat een track. Bloedmooie remix van Stewart Walker - zo mooi dat ik de andere tracks op de plaat nog steeds niet gehoord heb.

5. Will Saul – Pause (Isoleé remix) (Simple)

Een van mijn grote helden is Isoleé! Vanaf dat ik ben begonnen met luisteren naar electronische muziek, ben ik geinspireerd door deze man en zijn geluid. Zo ook nu met deze briljante remix!

6. Deadbeat & Monolake – Random Brown EP (Cynosure)

Deze twee mannen vormen een heel goed koppel, en maken echt hele intelligente muziek samen. Twee tracks waarvan één heel industrieel, en abstract, en de andere kant is juist heel funky en dansbaar. Zeker de moeite waard.

7. Mitsuaki Komamura – Weedis EP (Revolver)

Label uit Canada, niet echt heel populair, maar wel kwaliteitsmuziek. Komen altijd hele diepe freaky minimal-achtige dingen op uit. Ook deze plaat staat er vol mee. Twee diepe space-tracks en eentje voor de dansvloer.

8. MyMy – Songs For The Gentle (Playhouse)

Hele leuke sound die deze mannen creëren. Heel vrolijk en dansbaar.

Hier en daar een beetje kazig, maar er staan ook een paar juweeltjes op!

9. The Great Lakes Sound EP vol.2 (Third Ear)

Vier tracks van vier producers met allemaal een eigen sound. Vooral de tracks van Mark Thibideau, Soultek en Jake Fairly zijn vet!

10. Clatterbox - Storm Drain (Trust)

Electrolabel uit Wenen, Clone-distributie natuurlijk. Vette electro ala Dopplereffekt!!

Waar draai jij de komende tijd?

01-2: Rehab 2 jarig bestaan @ Bootleg

03-2: Expectations In Hifi @ Exit

09-2: SOHObar

17-2: Club Piping, Geneve, Zwitserland

21-2: Locus 010

25-2: Hilbert’s Birthday @ Exit

01-3: Rehab @ Bootleg

03-3: Quintus, Leiden

03-3: Expectations In Hifi @ Exit

10-3: Strictly Techno @ Waterfront

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Goede voornemen van dit jaar is om tracks te gaan afmaken. Daar ben ik dan ook veel mee bezig. En natuurlijk gewoon lekker plaatjes draaien. Ook ben ik samen met Steven en Hilbert bezig met het organiseren van feestjes (Fubar, Rehab, Expectations In Hifi, JWT!) Misschien kunnen we hiermee het nachtleven in Rotterdam weer een beetje wakker krijgen. Verder studeer ik psychologie, waar ik voorlopig nog niet klaar mee ben. Naast muziek is dit ook iets waar ik graag veel verder in zou willen komen.

Khalil

Steven P

Buddha Unit

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws