De 10 van ... Raymundo & Dylan Otto

Partyscene Redactie | 30 januari 2007
blogs

           Abba on acid?          
          Platenrek op Berwick Street (Soho, Londen)          

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Raymundo & Dylan Otto.

De 10 van ... Raymundo

Raymundo1. Marc Romboy & Stephan Bodzin – Atlass

Dit is een plaat die je MOET horen. Normaal gesproken zal ik een plaat als deze niet snel in bijv. de Escape draaien. De minimalistische melancholie staat garant voor natte ogen. Deze heren uit Deutschland moeten in de gaten gehouden worden, want hun producties zijn zo goed en fris! Zakdoekjes erbij houden!

2. Sunfreakz – Fresh (Axwell remix)

Het orgineel is al erg vet, maar het sausje dat Axwell er over heen gooit, maakt de smaak helemaal af. Gegarandeerde floorfiller.

3. Matt Caseli & Sebastian Krieg- That funky sound

Heerlijk camphouse-plaatje met onvervalste dikke latin beats. Deze producers zeggen mij niet zo heel erg veel. Misschien dat ik een tijdje op Mars heb gewoond, maar ze leveren puik werk af met deze plaat.

4. Dave Lambert – House in play (Tom de Neef remix)

Het origineel van deze plaat kende ik al maar TdN heeft een juweeltje afgeleverd met deze remix. Klinkt lekker smerig en elektronisch zonder dat de dansvloer het niet meer trekt.

5. Fairmont – Gazebo (Anthony Rother rmx)

Een van de vetste electro klappers van vorig jaar. Eigenlijk is het origineel onaantastbaar maar Anthony Rother heeft hem zeker in zijn waarde gelaten. Ik bespeur nog zelfs een vleugje Marmion (Schoneberg) in de plaat. Een echte ‘snelweg’ plaat, gas geven en de lantaarnpalen aan je voorbij laten flitsen.

6. Frederico Franchi- Cream

Heerlijke ouderwetse beuker die de dansvloer op zijn kop zet. Meer van dit soort kneiters please!

7. Dadalife- The big fashionata (Laidback Luke rmx)

Luke levert weer eens een hele dikke remix af. Doet me denken aan de "oude" IT periode op zondag. Zeer fijn plaatje die iedereen weet te waarderen.

8. Lake & Leger - Aqualight

Een combi van de topproducersgilde op dit moment. Warme plaat met een drive die je gewoon niet stil kan laten staan. Heerlijk om na een hoogtepunt een plaat als deze op te zetten en je verhaal weer voort te zetten!

9. Marc Romboy - Impact disco (Williams remix)

Hebben we ‘m weer, die Duitser. Nu onder handen genomen door Williams. Deze Schotse gast heeft zich onlangs in de kijkers gespeeld met ‘the shivering’. I love this shit!

10. Dj Pippi & Jamie Lewis- So sexy

Vooruit dan maar, nog een vocaal plaatje. Ik vind dat deze track te weinig aandacht heeft gekregen. De plaat is ook echt sexy: warme bassline, ouderwetsche vocalen en de synth van Kristine W’s Feel what you want. Voer voor de dames op de dansvloer, en de heren komen vanzelf.

Waar draai je de komende tijd?
In de Oden op de revolutie, een nieuw initiatief van de mannen en vrouwen achter USSR. Daarnaast in Vak Zuid, Hotel Arena, Zebra Lounge, Miami en natuurlijk op mijn eigen avond in de Escape, Framebusters!

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Produceren. Mijn nieuwe plaat komt eraan. De opvolger van Framebusted die het vorig jaar super heeft gedaan. Ben verder remixen aan het maken voor gerenommeerde artiesten, je kan er binnenkort meer over lezen hoop ik. Druk met de programmering voor Framebusters, dit jaar met verrassende buitenlandse namen. Houd deze site maar in de gaten voor alle informatie!

De 10 van ... Dylan Otto

Dylan Otto1. Kiki - Motorized (BPitch Control)

Een van mijn favoriete producers. Normaliter tikkeltje heftigere electro, maar dit is diepte, dansen en mysterie in één hypnotiserende track. Heerlijke Detroit piano ook.

2. The Knife – We share our mothers health (Brille) (Trentemoller remix)

De Radio Slave remix is zeker niet misselijk, maar ik kies toch de Trentemoller variant vanwege het behoud van de vocal van die Zweedse dame. Abba on acid? Beetje springerig hier en daar, maar voor vrolijke noot en energie op de vloer zeker cool!

3. Extrawelt – Titelheld (Cocoon)

Wat is dit voor stuff? Vage opening en dan met z’n allen op weg naar de horizon! Diepe minimal-techno met beetje Agoria feel. Voor mij goed naar het einde van een set.

4. Johannes Heil – The * is back (Kanzleramt)

Dreigende track van de Duitse held. Niet alles is raak, maar deze man heeft het hier weer te pakken. Kruipt heel langzaam binnen en sleept je mee.

5. Petter – Some Polyphony (Border Community)

Ach, misschien 'kan' het niet meer en is het teveel gesneden koek. De releases in dit geluid buitelen over elkaar heen, maar voor mij is dit een van de allerbeste tracks in de emotech-hoek. Tijdloze plaat, gewoon blijven draaien!

6. Ichundu – Hey (Tiefschwarz remix) (Souvenir)

Goeie remix van vernieuwers tot en met. Voor mij mannen van het eerste uur: minimal maar nooit saai. Het blijft energie houden en toch heerlijk lome feel.

7. Bloc Party – Banquet (Boys Noize remix) (Kitsune)

Al even uit, maar ik hoor hem naar mijn smaak te weinig. De nieuwste lichting Brit-pop van de bovenste plank in een stuwend Boys Noize jasje. Geeft het gevoel van allemaal samen rocken en gaan. Zo’n gruizige gitaar, heerlijk!

8. Elektro Mash Up Vol. 1 (White label)

Zo dan.. ‘Jack had a groove and from this groove came all grooves´ op een ranzig vette electro scheur ondergrond. Respect voor da past en rauw in je gezicht. Pure energie, voor mij is dit LOSSS!!!!

9. Gabriel Ananda – Miracel Whop (Platzhirsch)

Met Doppelwhipper kun je niet meer aankomen, mag Miracel Whop dan nog wel?? :–) Dikke minimal met vette bassen en allerhande interessante zijsprongen, goeie drive!!

10. Fairmont – Gazebo (Anthony Rother remix)

Deze man moet ik ook even noemen in deze lijst. Rother raakt mij vaak op plekken waar anderen niet komen, top producer en de man heeft iets te vertellen. Hier maakt hij van een 'obligate' neo–trancer toch net even iets extra´s.

Waar draai je de komende tijd?
Ik mag vrijdag 2 februari draaien bij Absolute Music. Een hele eer om eens op zo´n feest te mogen staan. Het is mijn eerste "grote" feest eigenlijk. Cool en trots om je naam op een flyer te zien met zulke bijzondere en talentvolle mensen die zoveel betekenen voor de scene. Redelijk veel gedraaid op dingen die we zelf organiseren (Just Jamm) en ook wel op andere respectabele plekken, maar dit is het echte werk. Samen met mijn maatje Warren Fellow bij de Icons of the Future, al neem ik dat laatste voor mezelf met een kilo of wat zout. Relativeren is een groot goed. Ik doe mijn ding en hoop dat de mensen het waarderen, life's a party if you want it! Verder heb ik wat draaien betreft nog niet veel aan de hand, behalve wat kleinere dingen en eigen feesten die komen gaan.


Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Met het verkopen van zwaaistaven annex fluorescerende zwiepstengels! Loop als een blije eikel door Ahoy tijdens Vrienden van Amstel live. Om de wintermaanden beetje te overbruggen naast mijn baan (deeltijd juridisch planoloog voor de gemeente). Over een week of vijf mag ik weer met mijn vriendin en vele vrienden aan de slag met de opbouw van Jamm Beach (Ter Heijde... ja, aan zee!). Er is nog veel werk voor te verzetten, na ons eerste seizoen vorig jaar hebben we er weer heel veel zin in. Volgens de Enkhuizer Almanak gaan we mooi weer tegemoet en voor 2007 is blij zijn met elkaar weer helemaal in. Het is een ontspannen plek voor ontspannen mensen (behalve wij dan) en hopelijk vinden er weer veel toffe en spontane feesten plaats. Er staan al heel wat leuke dingen in de planning.

Raymundo

Escape

Jamm the Beach

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws