Pascalle

Partyscene Redactie | 5 juni 2007
blogs

Hier is ze, Pascalle; 23 jaar, stewardess en niet vies van een feestje. Vervolgens schrijft de vliegende nachtvlinder een blog, zoals dit keer over het Free Your Mind Festival, dat lang zal nazoemen…

Festivalbeest

Pascalle

Het is het eerste weekend van juni. Voor me op de grond liggen mijn slippers die ik net heb uitgetrapt. Het gras kriebelt een beetje onder mijn blote voetjes. Het is net alsof het zonnetje speciaal voor vandaag extra haar best doet. Ik werp mijn vriendinnen m’n allergrootste glimlach toe. We dansen, we springen, we juichen. Yes! Wat hebben we hier lang op gewacht!

Ik werp een blik op de time-table die ik bij de ingang gekregen heb. Oei, dat is nog best lastig kiezen met zoveel fantastische DJ’s en live-acts… Het zou misdadig zijn om met zulk mooi weer in een tent te gaan staan, dus blijven we de hele middag lekker buiten rondbanjeren. Onder de brug, aan het water vinden we een mooi stekje. Inmiddels staat Steve Bug achter de draaitafels. Handen gaan de lucht in, gezichten stralen van geluk. Wat is dit genieten!

Het fijne van een festival als dit is dat je heerlijk kan ronddwalen. Het lijkt wel één grote reünie! Overal kom je bekenden tegen met wie je een praatje maakt, een dansje doet en vervolgens slaat ieder z’n eigen weg weer in. Na die lange donkere wintermaanden mogen we eindelijk weer naar buiten. Op je blote voeten dansen op het gras, met de stralende zon op je snoet… Daar kan niets tegenop!

Kriebelend grasOndanks dat het zonnetje nog volop schijnt, ga ik aan het eind van de middag toch een tent in. Want het is tijd voor Booka Shade! Dat wil ik voor geen goud missen! De tent ontploft zowat, het publiek gaat uit zijn dak. Wat een euforie!

Het begint al donker te worden als ik de tent weer verlaat. Ik vind het altijd iets magisch hebben als de avond begint te vallen op een festival. Het terrein ziet er sprookjesachtig uit met al die prachtige lasers en gekleurde lichtjes. Iedereen weet dat er nog maar een paar uur te gaan zijn en dat die laatste uurtjes altijd voorbij lijken te vliegen! Nog even volop genieten dus.

Held Speedy J sluit af in de Planet Rose tent. Heerlijke techno, zoals techno bedoeld is! We dansen de benen uit ons lijf. Het zweet druipt van het plafond, alles plakt. Zo hoort het!

Omdat het zo lastig kiezen is tussen al die geweldige namen, ga ik ook nog even naar de Mono-stage aan het water. Daar draaien Boris Werner & Lauhaus. De tijd tikt door, het feest is bijna afgelopen. Nog heel even dan!

Nadat de muziek gestopt is bij de Mono-stage, lopen we naar de Mainstage om de allerallerlaatste deuntjes van de dag te horen: Vitalic. We halen alles eruit wat er in zit. Nog één dansje…

Om 23.00 uur is het dan toch écht afgelopen. Onderweg naar de auto jubelen we nog even over wie we allemaal gezien hebben en hoe geweldig het allemaal was. Bij de auto aangekomen ploffen we neer en rijden we met een gelukszalige glimlach op ons gezicht terug naar Amsterdam. Ik ben er stil van.

Eenmaal thuis kijk ik in de spiegel en zie ik tot mijn grote tevredenheid de échte festivallook. Een verbrande neus, verwilderde haren, een zwart gezicht van het stof en voeten die zó vies zijn dat ik me afvraag of ik ze ooit nog schoon krijg.

Fris en fruitig kom ik even later onder de douche vandaan. Je wordt pas goed schoon, als je écht vies bent! Moe maar voldaan kruip ik mijn bed in. Wat een dag… Free Your Mind Festival, traditiegetrouw hét begin van het festivalseizoen. Het was geweldig! Als dit een voorbode voor de rest van de zomer is, dan gaan we een lange, hete, heerlijke zomer tegemoet!

Prrraaaauw! Het festivalbeest mag weer los!

check ook mijn Hyves-site

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws