Ambient Daan

Partyscene Redactie | 4 juni 2007
blogs

Wie kent dj Ambient Daan niet? De man die ooit begon met beatlozeklanken gaat steeds een tandje harder, zoals hij laatst liet horen op de wekelijkse zomerzaterdagavond in strandclub Knus te Zandvoort (you are invited!).

 Roken moet mogen…

Ambient Daan

…Dat is het credo van de Stichting Rokersbelangen. Ik heb altijd wel gerookt, niet bijzonder veel weliswaar, maar toch. Toen ik nog 3 hoog achter woonde en mijn lieftallige net geboren dochter opeens mijn huis deelde was de keus erg makkelijk, roken niet meer in huis maar op het balkon.

En dat merk je, hoor! Je voelt je knap lullig als de slagregens proberen om zoveel mogelijk balkon mee te sleuren in hun gierende uithalen, de sneeuw en vorst hun uiterste best doen om de bloedtoevoer te bevriezen. Dus daarom maar helemaal gestopt. Maar het vlees is zwak en als uitgaansdier, die zijn hobby in het platendraaien vindt, werd dit al snel weer teniet gedaan. Samen met vrouwlief toen maar de afspraak gemaakt om alleen te roken als we een borrel dronken. En alhoewel niet iedereen ons geloofde of stinkend jaloers was, werkte dit wonderbaarlijk goed!

Non, je ne fume pas!

Deze status quo hebben we erg lang volgehouden, zo’n acht jaar maar liefst.

Roken was weliswaar niet meer op de voorgrond, maar nog immer verslavend, zo erg zelfs dat ik na al die jaren opeens weer overdag en zonder borrel begon te roken. Foute boel! Dus na afgelopen Koninginnedag mijn arme longen een laatste geseling te hebben gegeven, was het over. Door de bank genomen heb ik geen enkele moeite om dit vol te houden. Ik ben juis blij dat ik die vieze gewoonte niet meer heb. En dan komen de verleidingen…….die van mij is vooral als ik moet draaien, een borrel erbij en veel mensen die uitgelaten zijn. Een stukje spanning vooraf en hup, voor ik het weet ligt die peuk weer over mijn lippen te rollen en lacht de opstijgende rook me vierkant uit.

Vorige week, op Pinksterzondag, was de jaarlijkse editie van het Oud Hollandsch Acid Feest in Paradiso. Dolle boel natuurlijk en zoals de laatste jaren gebruikelijk was, was de kelder ons domein. Ik stond daar gewapend met een overdosis sterke wil en vastberadenheid, met lollies in de aanslag. En daar kwam ie, als een dolle hond door de deur heen gedenderd, de drang!!! Shit, snel een lollie nemen, en wegpuffen dat gevoel. Gelukt. En de volgende ook, en de hele nacht zelfs zonder peuk!! Joehee! Wat een overwinning. Deze vierde ik in besloten kring bij een kopje thee met wat vrienden. Tot ik mijn kleren rook, en mijn stem hoorde zonder herrie. Nu heb ik godverdomme mijn stinkende best lopen doen om maar niet te roken, ben ik alsnog gesandwiched door al die fijne rokende mensen die niet mijn sterke karakter hebben.

Roken moet niet mogen!!!!!!!!!! En vooral niet als ik er ben….


LAATSTE NIEUWS:

Horeca totaal rookvrij in '08

Minister Ab Klink van Volksgezondheid wil volgend jaar niet alleen restaurants en hotels rookvrij maken, maar ook cafés en discotheken

Groeten,  Ambient Daan

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws