Jefferson

Partyscene Redactie | 2 juni 2007
blogs

Mister Hi-five is back! Jefferson is al jaren dj en nog langer schrijver, enjoy de 2e aflevering van zijn blog.

Heb je voor mij…

Jefferson

“Heb je voor mij wat nieuwe Minimal, maar niet met van die bliepjes, wel diep, maar niet te duister, ook niet te Techno of te commercieel, maar wel een beetje stevig .”

“Ik zoek een beetje sferische House met van die diepe akkoorden en vocalen, maar niet van die schreeuwerige stemmen, wel een beetje uplifting of iets Latin-achtigs....met trompetten”

Geloof me, dit verzin ik echt niet.

Als je in een platenzaak werkt, zoals ik in Outland Records, krijg je dagelijks zulke vragen van klanten voor je kiezen.

Soms lijkt het wel een test om te kijken of je als verkoper wel capabel genoeg bent, zo voelt het in ieder geval.

Ik zie mezelf ook niet bij de bakker naar binnen lopen en vragen om: ”een witbrood, maar niet te wit of te donker, een tikje luchtig, met een beetje vanille-achtige nasmaak en rozijnen en een donkerbruine korst met een stevige bite.”

Het meisje achter de balie zou waarschijnlijk acuut een kortsluiting in haar hersenpan krijgen en zich de rest van haar leven onder psychiatrische behandeling moeten stellen.

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het altijd wel een uitdaging om te proberen aan dit soort specifieke vragen te voldoen, het is een goede training voor mijn inlevingsvermogen.

Met het enorme muzikale aanbod en de hoeveelheid stijlen in de shop vraag je er ook wel een beetje om.

Dan doen ze het bij restaurant Red in Amsterdam toch een stuk slimmer. Je kunt daar kiezen tussen tournedos of kreeft, that’s it.

Als je daar werkt hoef je alleen maar aan de klant te vragen:’Wilt u kreeft of tournedos?”

Hoe relaxt is dat dan?!

Maar elke dag kreeft en tournedos gaat je ook tegenstaan, je wilt ook weleens een hamburger of frietjes of pizza of pasta of rijst of aardappels of..

Jefferson's 'strijdtoneel'

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws