Een gelukkig mens!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Ronald is een zeer gelukkig mens! Vrij om te gaan en staan waar hij zelf wilt. Toch is dat wel eens anders geweest, want ook Ronald heeft in een grijs verleden elke vroege ochtend in een tram aan een buis gehangen om op tijd bij de baas te zijn. Maar dat is vroeger, hij heeft zijn wekker namelijk verbrand!

Het is 07.30 uur, dat betekent dus heel erg vroeg of heel erg laat. In het geval van ons nachtdierengedrag is dat meestal de laatste optie.
Tot mijn grote spijt is het in dit specifieke geval ernstig vroeg, de schoorsteenveger komt vandaag langs en begint om 08.00 in de morgen met haar werk. Ik begrijp dat niet, wat is de deal met dat absurd vroege beginnen en wat doen al die mensen eigenlijk buiten op dit tijdstip?

Ik woon in een benedenwoning en kan uit mijn raam heel veel volk fluitend op fietsen langs zien komen, waar gaan die mensen heen? Is er een afterparty geweest of begint er net eentje? Wat is er in godsnaam zo belangrijk dat je om 7.30 uur vrijwillig op de fiets zit en vrolijk peddelend richting de stad vertrekt?
Oke, oke, ik overdrijf hier een tikkeltje, natuurlijk begrijp ik dat onze economie gesmeerd moet blijven en dat er daardoor vanaf dit tijdstip gewerkt dient te worden.
Dat er al trams rijden en het brood gebakken moet worden. Ik realiseer me alleen dat ik 'one lucky bastard' ben en dat het tijd wordt om dat eens via Love2Party met de grote boze buitenwereld te delen. In een vorig leven heb ik natuurlijk ook wel eens een normale baan gehad, echt waar! Ik heb wel eens gewerkt, en ja, ik heb ook wel eens 's ochtends in een tram aan een buis gehangen om op tijd bij de baas te zijn...

Ik floot trouwens nooit!

Ik voelde me dan altijd diep ongelukkig en wanneer het weekend begon kwam ik pas echt in mijn element, dan mocht ik namelijk in een platenwinkel 'bijhobbyen' en begon alles per uur beter op z'n plaats te vallen.
Vrijdagavond begon dit avontuur altijd en wanneer ik dan zaterdag heel de dag in die shop had staan mixen en af en toe een klant had geholpen, ging ik als een volleerd fietskoerier naar huis om daar meteen weer te vertrekken. Op weg naar mijn gig van dat weekend....... in het clubhuis! Daar kwam ik steevast een paar uur te vroeg, maar dan had ik wel de zaal alleen om de SL 1200 en de speakers eens goed uit te wonen.

Paps en mams 'were not amused' met mijn maandag aankondiging dat ik niet meer wilde werken. Ik wel, en de totale vrijheid en armoede sloegen toe.
De eerste belangrijke verandering in mijn leven was het ritueel verbranden van mijn wekker. Dat ding maakte zo'n irritant geluid dat een crematie echt op zijn plaats was!
Het nonstop bezig zijn met mijn hobby en uitleven van mijn passie is sinds die dag een ongeevenaard gevoel van rijkdom. Met muziek bezig zijn in alle vormen is het rijkste leven wat een mens kan leiden, zeker wanneer dat mens Ronald Molendijk heet! Mensen zijn over het algemeen bezig om lol te hebben en wanneer de vlam op de dansvloer in de pan slaat, is alles waar iedereen zich druk over maakt verdwenen. Bijkomend voordeel van dit alles is dat het 's nachts gebeurt.

De rust welke er 's nachts over ons land heerst is fantastisch! Stoplichten werken niet, politieagenten liggen niet in de berm om je te flitsen en in de file staan is een niet bestaand verschijnsel. Zoals ik al had gemeld ben ik een 'lucky bastard' en wanneer ik dan een keer per jaar mijn gebruiksaanwijzing van mijn telefoon zoek om de wekkerfunctie te installeren, realiseer ik me dat eens te meer!

Reageren kan! Stuur Ronald een mailtje RM 2002

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws