Belgie: feesten zoals het bedoeld is!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Nederland is momenteel erg nadrukkelijk aanwezig op de internationale danskalender. Hollandse dj's staan wereldwijd aan de top en vliegen de hele aardkloot rond om hun kunsten te vertonen. Producers zien hun platen verdwijnen in de dj-koffers van alle internationale helden. En in Nederland zelf is het aanbod van de feesten bijna niet te overzien.

Maar dit succes heeft ook een keerzijde. Zo is het aanbod van feesten momenteel zo groot dat het bijna onmogelijk is om nog overal bij te zijn. De concurrentie is zo hevig dat er vaak meerdere topfeesten op 1 avond en zelfs in dezelfde stad worden gegeven. Aankomend weekend is het weer raak met Awakenings (Now & Wow) en M@W (Nighttown) op dezelfde avond. Bijkomend probleem is de alsmaar stijgende prijs van het toegangsbewijs. Er zijn vervoersproblemen bij Dance-Valley, het broodnodig leidingwater in de Westergasfabriek ontbreekt en de geweldplegingen, zoals na afloop van 4 Elements in Ahoy vorig jaar, nemen explosief toe!

Het kan echter ook anders! Het Goede Doel zong er al over in de jaren 80: 'Ik heb getwijfeld over Belgie, maar dat taaltje is zo zacht'. Zo is het vaak ook op de Belgische feesten. Het is allemaal, en om dat vreselijke woord nog maar eens te gebruiken, gezellig! Het begint al bij de entree: nooit lange rijen en fouilleringen tot in de broek. Maar gewoon een extra deur open als het druk wordt en loopt u maar door. Een zeer gevarieerd en enthousiast publiek in alle leeftijdscategorieen. Een paar vooraanstaande clubs als de BrusselseFuse en Cafe D'anvers in Antwerpen.

En dan is er natuurlijk nog het instituut I Love Techno in Gent. Er wordt door veel mensen nog steeds gesproken over die geweldige sfeer en supersets van voorgaande edities. Dave Clarke in 1998 met een legendarische set. En vorig jaar natuurlijk Speedy J en Richie Hawtin waar sommige mensen nog steeds kippenvel van krijgen als ze er aan terugdenken. (dan hebben we nog niet eens over de geweldige ervaringen tijdens House Torhout en Ten Day's Off gesproken) En al deze festijnen worden aangeboden tegen zeer gemoedelijke prijzen, want ja, we blijven toch Hollanders! Het ultieme bewijs dat het niet altijd veel geld hoeft te kosten wordt geleverd met Pay & Go Groove City in Brussel, 24 november aanstaande. Voor nog geen vijfentwintig piek kun je genieten van wervelende sets van Adam F, Stacey Pullen, Bob Sinclar, Ian Pooley, David Morales, dj Sneak, Adam Beyer, Rolando en Mr C! Als dat geen koopje is?

Onze stelling is dat er in Belgie nog wordt gefeest zoals het bedoeld is, namelijk voor het feest en de muziek en niet voor het geld en om er bij te horen!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws