De 10 van ... Darko Esser & Bart Skils

Partyscene Redactie | 13 december 2006
blogs

          

Nederlandse techno is hot, en dat merk je

          
          

.

              

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Deze keer de 10 van ... Darko Esser & Bart Skils.

De 10 van ... Darko Esser

de melodien gaan door merg en been, de ritmes zijn freaky en stuwend en het arrangement is van ongekende schoonheid.1. DJ Yellow – For ever ‘n even more (Unreleased)

Deze houselegende uit Parijs beleeft overduidelijk zijn tweede jeugd. Vroeger bekend van vette houseproducties met Africanism, nu blijft hij mij keer op keer verbazen met zijn diepe emotechno. Zijn laatste wapenfeit met King Britt: Alienation 3 & 3.7 (Poussez!) heeft de complete DJ-top in een houdgreep. Dit is een nieuwe track die volgend jaar gaat uitkomen en is misschien wel het beste wat ik tot nu toe van hem onder oren heb gekregen: de melodieën gaan door merg en been, de ritmes zijn freaky en stuwend en het arrangement is van ongekende schoonheid. Dit blijft voorlopig een vaste waarde in mijn sets!

2. Radio Slave – Screaming Hands - Rekids

Zonder twijfel 1 van DE producers van 2006. Bijna alles wat Matt Edwards released is een schot in de roos. Dit is misschien wel zijn beste track van het jaar: funky, sexy, zweterig en compleet waanzinnig!

3. Giorgos Gatzigristos – Basics (K2)

Nijmeegs toptalent met zijn tweede release op het Kompakt sublabel K2. Pompende minimal met progressive en trance invloeden. Prachtig gearrangeerd met een mooie climax. Hit in wording!

4. Patrice Baumel – Just electricity (Trapez)

Deze track blies me compleet omver toen Nuno Dos Santos ‘m laatst opzette in de Toren van Babel. Het bleek te gaan om de nieuwe Trapez release (releasedate: maart 2007) van de in Amsterdam woonachtige Patrice Baumel. Trancey techno die elke vloer laat ontploffen.

5. Oracy – Family Day (Mojuba)

Is eigenlijk al wat ouder, maar pas sinds een paar weken in mijn bezit. Moodymann Berlin style en dan wel vroege jaren ’90. Deephouse + toespraak van een bevlogen zwarte dominee = instant kippevel.

Een woord: geniaal!!6. Don Williams – Detroit Black (A.r.t.less)

De beste Detroit-techno release van dit jaar komt wederom uit Europa (Duitsland). Ook weer met die typische begin jaren ’90 Amerikaanse sound net als Oracy maar dan meer techno georienteerd.

7. James Holden – Corduroy (Border Community)

Een woord: geniaal!!

8. Darko Esser – Onionboy (Le Clic Vocal Remix) (Deep Focus)

Prachtige verbouwing van het in januari te verschijnen Onionboy + RMXS door mijn buddies van Le Clic. Let vooral op de hilarische tekst die ze erbij verzonnen hebben over een player met veel laagjes. Een stuk beter dan het origineel ;-)

9. Skwerl – The Flying Squirrel (Members Of The Trick)

Weer een toprelease (de vierde) op het label van Trickski. Deephouse in de beste Ame/Dixon/Ferrer & Sydenham traditie en onmisbaar in de collectie van fans van voornoemden.

10. Plasmik – Eight To Nine (Connaisseur)

Prachtige melodieuze minimal met vet sexy vocal en (jawel) een drum & bass schatplichtige baslijn!

Waar draai je de komende tijd?
21.12 XXL-Mas Party @ Paard, Den Haag b2b met Warren Fellow

23.12 Full Spectrum @ P60, Amstelveen met Benny Rodrigues, Paul Kalkbrenner, Piet van Dongen, Brent Roozendaal en Roger Gerressen vs Sinan Alakus

31.12 Extrema NYE @ Strijp-S, Eindhoven met o.a. Josh Wink, Ben Sims, Joris Voorn, Remy en Nuno Dos Santos

31.12 Extravaganza NYE @ Vasim, Nijmegen met Nuno Dos Santos, Camiel, Francesco Pico en Nick K

06.01 Liveset @ Poema, Utrecht

12.01 So What, Gouda

13.01 Modulate @ The Level, Arnhem met James Ruskin, Lauhaus, Estroe

20.01 Poussez! Label Night @ Doornroosje, Nijmegen met DJ Yellow & Chateau Flight – live

09.02 Ruis @ Graansilo, Rotterdam line up TBA

Meer in de pijplijn! :)


Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

Met top 10-en en terugblikken samenstellen voor verschillende websites ;-). Doornroosje neemt nog altijd het meeste van mijn tijd in beslag. Ik blijf het de mooiste tent met het fijnste publiek van Nederland vinden, ik ben nu eenmaal een provincialist ;-). Mijn release op Ovum is net uitgekomen, een moment waar ik wel even bij heb stil gestaan, want een jongensdroom komt toch maar even uit. Verder veel produceren: er staan flink wat remixklussen en releases op stapel. Begin volgend jaar verschijnen er onder meer releases op Underwater (met homie Benny), Poussez!, Deep Focus, Manual (remix voor Baxter Priestly), Curle en Wolfskuil Records. Genoeg te doen gelukkig!

De 10 van ... Bart Skils

Een hypnotiserende rif neemt je 8 minuten mee op reis. Eigenwijs en onhoudbaar. Top track!1. Paco Usuna – Cretine (Plus 8)

Een enorme kraker van de hand van Paco Osuna. Deze gaat de komende maanden op elke dansvloer pieken. Niet te missen.

2. Hot chip – No fit to state (Audion rmx) (EMI)

Ik hoorde deze track voor het eerst in de Amnesia afgelopen zomer in de live-set van Mathew Dear. Op de after daarna gelijk gevraagd wat het was en het bleek een remix voor Hot Chip te zijn. Een hypnotiserende rif neemt je acht minuten mee op reis. Eigenwijs en onhoudbaar. Toptrack!

3. Bart Skils & Anton Pieete – The running man (Unreleased)

Een nieuwe track van mij en Anton. Is al voorbij gekomen in de Radio 1 Essential mix van Adam Beyer. Adam heeft aangegeven hier graag een remix voor te doen. Deze track gaat waarschijnlijk inclusief de remix eind maart uitkomen op 100% Pure.

4. Depeche Mode – Sinner in me (Villalobos rmx)(EMI)

Een dertien minuten durende trip met de onovertroffen vocalen van Dave Gahan. Let vooral op de tekst in combinatie met het karakter Ricardo. Leuk!

5. 2000 And One – Pak pak (100% Pure)

De nieuwe Pure van Dylan. Een basic track met een onweerstaanbare acid groove erin. Verder uiteraard weer een typische 2000 and One party-break die werkt in elke zaal.

6. Rejected – SL3/Cliche (Rejected)

De eerste release van het nieuwe label van Edwin en Joris. Beide kanten zijn ijzersterk en ik draai ze dan ook veel. Stoere productie!

7. Mocky – Extended vacation (Radio Slave rmx) (Four)

Elke week komt er wel een nieuwe Radio Slave uit, en niet alles is even goed te gebruiken voor mij persoonlijk. Deze release is wel erg goed omdat de groove er goed in blijft zitten en de spanningsboog van de track heel mooi is. Goed voor in de opbouw van je set.

8. Jerome – Boom bap (Intacto)

Een nieuwe release van Outland-collega Jerome. De beat werkt naar een enorme climax toe en zet elke dansvloer op z’n kop. Feest!

Goede mixtools met super dikke baslijnen. Dat wordt weer swingen!

9. Par Grindvik – Do us part (Drumcode)

Drumcode bestaat tien jaar en heeft daarom een V.A. album uitgebracht met tracks van artiesten uit eigen stal. Goede LP waarvan deze Par Grindvik track m’n favoriet is.

10. Danilo Vigorito – Blackout (Blackout LTD)

Een enkelzijdige groover zonder info op het geheel zwarte label. Van de Italiaanse producers is Danilo op dit moment erg sterk bezig met een stijl die ergens tussen het minimalere werk en de oude Italiaanse funky looptechno ligt. Goede mixtools met super dikke baslijnen. Dat wordt weer swingen!

Waar draai je de komende tijd?

Ik heb een aantal shows door het land heen in verschillende clubs en feesten. Verder ga ik begin januari voor het eerst een US-tour doen met gigs in Washington, Philadelphia en New York. Ben daar erg benieuwd naar. Ik merk sowieso dat er de laatste tijd in het buitenland steeds meer vraag is naar Nederlandse artiesten. Nederlandse techno is hot, en dat merk je.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?

We zijn bezig om de planning voor 2007 te maken voor VOLTT, Static en Traffic. De verschillende data aan het plannen, artiesten aan het boeken, design etc. Verder heb ik vanaf het einde van de zomer veel tijd in de studio doorgebracht, m’n huis wat opgeknapt en as usual veel gesocialized met m’n vrienden.

http://www.darkoesser.nl

http://www.bartskils.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws