De 10 van ... Andre Dadi & Ron Wood

Partyscene Redactie | 22 november 2006
blogs

Trying to make Rotterdam a funkier place

Een platenrek in Londen (Berwick Street)

In de bladen of op websites kom je diverse dj-charts tegen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel op Love2Party. Ter gelegenheid van een nieuwe editie van Funk Me aanstaande zaterdag in het Land van Waas, deze keer de 10 van ... Andre Dadi & Ron Wood.

De Funk Me top 10: Dadi's Choice

Normaliter heb ik de schurft aan hiphop, behalve als het op deze manier wordt gemaakt.1. Rob van de Wouw - Beauty Of The Booty (Embrace Records)
Trompettist Rob van de Wouw is, naast vaste gast van Funk Me, mede-oprichter van het Rotterdam Jazz Orchestra en tevens organisator van de succesvolle Urban Jazz Sessions die tot ruim een jaar geleden maandelijks in Rotown werden gehouden. Aan de hand van deze sessies verschijnt in januari Reboot Your Soul, een cd met een stevige lading urban. De haast onwerkelijk dampende afrobeatfunk van Beauty Of The Booty zal vanaf heden bij elke Funk Me te horen zijn.
2. General Caine - L.R.J. Pop (Groove Time Records)
Een uptempo-knaller uit het verleden met waarschijnlijk de strakste blazerssectie die ooit in de funk is waargenomen.
3. Steven Perri & Zamaum - Drum & Brass EP (Pulver)
Een van de weinige 12"-es waarvan alle nummers meer dan goed zijn. Naast funk en broken beat, ook een stevige lading nu jazz die ik goed kan gebruiken tijdens mijn COOL CLUBBIN' nights met Gene Williams.
4. Beat Out Shrine - The Chant (Schema)
Werkt het best als de drank in de man zit. Feestelijke percussie met een onheus scheurende sax.
5. Joe Tex - King Thaddeus (Dial)
Een van de weinige goede uptempo-nummers van een van de kings of soul. Compleet met gierend Hammond B3 orgel.
6. Zero DB - A Pomba Giron (Ninja Tune)
Onweerstaanbare Braziliaanse roffelbeat met alle accenten op de juiste plaats voor optimale partyvreugde.
7. The Maskman & The Agents - Stand Up (part 1) (Black Note)
Onlangs weer uit mijn collectie opgedoken en mij afgevraagd waarom deze plaat zo diep verstopt zat. Soulfunk waar ik altijd vrolijk van word.
8. Freddie Cruger aka Red Astaire - Soul Search (Tru Thoughts)
Normaliter heb ik de schurft aan hiphop, behalve als het op deze manier wordt gemaakt.
9. The Freestylers - Hard To Stay
Oude soul in een nieuwe verpakking met Pierre Henry-bellen.
10. Lordy - Bad Ending (Bear Entertainment)
Ik heb deze plaat al lange tijd in mijn krat zitten, maar draai hem vreemd genoeg maar zelden. Op 10 om mijzelf eraan te herinneren deze wat vaker te draaien. Vette beats met een denderende plukbas.

Opmerking: Het zal de oplettende lezer ongetwijfeld zijn opgevallen dat er opvallend weinig broken beat in mijn top 10 voorkomt. Inderdaad, daar ben ik helemaal klaar mee, tenzij er nog iets interessants op dit gebied gaat gebeuren.

De Funk Me boys zijn zaterdag weer te beluisteren in het Land van WaasWaar draai ik de komende tijd?
Uiteraard zaterdag 25 november op de komende Funk Me en alle edities die gaan volgen. Een dag later sta ik 's middags alweer in Prachtig bij het Rotterdam Jazz Orchestra. Lekker ouwe jazzplaatjes draaien. Een week later (zaterdag 2 december) in EXIT tijdens een team up met It's My Afro Stepping DJ Cutnice. Een keer in de maand met Gene Williams tijdens onze COOL CLUBBIN' avonden in café de Witte Aap. Check www.dewitteaap.nl en als je toch op die site zit, schrijf je dan gelijk in voor de nieuwsbrief die geheel door mij is geschreven. Voor volgende jaar zit er samen met Ron op 13 januari een Funk Me gastoptreden bij Supernatural in het verschiet. Wellicht ben ik ook op het International Film Festival Rotterdam te horen. Verder nog in onderhandeling met diverse etablissementen, maar daar kan ik mij nog niet over uitlaten.

Waar houd je je verder mee bezig?
Naast het draaien ben ik ook nog met een tweetal projecten in de studio bezig. SONO, tevens een liveproject met bassist Michel van Schie, toetsenist Ronald Kool en zangeres Jenny Willemstijn, en een nog ongetiteld jazzproject met drummer Martijn Vink. Verder ben ik journalist voor JAZZ en lever ik teksten op maat aan een ieder die het kan betalen. Bij de Centrale Discotheek Rotterdam ben ik gebombardeerd tot catalogiseur, hetgeen inhoudt dat ik mij iedere maandagochtend na de heilzame werking van een pijnstiller de schompes zit te schrijven aan een groot aantal recensies die 's middags ingeleverd dienen te worden. In de tijd die mij rest kijk ik films, speel ik games, lees ik Amerikaanse comics of ben ik in de horeca te vinden op zoek naar een goed gesprek.

De Funk Me top 10: Wood's Choice

1 Marvin Gaye - Heavy Love Affair
Prachtige plaat in de typische Marvin sfeer. SOUL, SOUL, SOUL. Tip voor Soul Clap 2 Leroy?
2 Southern Energy Ensemble - See Funk
Uptempo discofunk van de bovenste plank zoals we die het liefst bij Funk Me draaien.
Deze omdat de dames er zo leuk op mee zingen, zonder waarschijnlijk te weten waar het over gaat. Meiden het album uit 1980 heet Dirty Mind.3 The beginning of the end - Funky Nassau
Een nummer dat altijd werkt en helaas ook is uitgebracht in een pijnlijke house-uitvoering." we're gone call our very own mini skirts, maxi skirts and afro hair do".
4 Fatback band - Do The Busstop
Uitgebracht in 1975 op het album Rasing Hell. De Fatback band die haar naam in 1977 veranderde in Fatback is waarschijnlijk het meest bekend door de hit Spanish Hustle, maar deze is voor mij de bom.
5 Maw featuring Wunmi - The Time Is Now
Afroshit met de kenmerkende Maw ondersteuning die de plaat erg dansbaar maakt. FLOORFILLER!
6 Omar - Your Mess
Downtempo track waar werkelijk van alles in gebeurt en onlangs ook is geremixed door Mark de Clive Lowe. Het orgineel blijft mijn favoriet
7 Linda Clifford - Runaway love ( Maw)
Soul maar wederom goed opgepimped door MAW, in de vorige eeuw alweer (1998)
8 Kraak&Smaak - One Of These Days
Uptempo fusion sound van de Hollandse master-remixers die dit jaar ook op Funk Me hun kwaliteiten hebben bewezen. Geweldige avond!
9 Prince - Head
Omdat de dames er zo leuk op meezingen, zonder waarschijnlijk te weten waar het over gaat. Meiden het album uit 1980 heet Dirty Mind
10 James Brown - Funky Men
Deze man mag op mijn lijst niet ontbreken, omdat ik altijd wel een nummer van hem draai (afgelopen zondag twee stuks zelfs). Van het album Soul Syndrome (1980) waar James is afgebeeld met een ongelooflijk foute cowboyhoed.

Funk Me!Waar draai je de komende tijd?
De komende tijd draai ik bij Funk Me, in Off Corso, Winkel van Sinkel en hoop in 2007 weer op IFFR, Supernatural en Lowlands te kunnen draaien.

Waar houd je je verder mee bezig?
"trying to make Rotterdam a funkier place"

Funk Me!

zaterdag 25 november 2006
Club Waas (Westelijk Handelsterrein), Van Vollenhovenstraat 15c, Rotterdam
23:30 - 05:00u.
André Dadi, Ron Wood
Debby Dior                          
7 euro           

www.landvanwaas.nl
www.sister-moon.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws