De 10 van ... Bas Mooy & Perry

Partyscene Redactie | 12 oktober 2006
blogs

Een typisch minimal plaatje, maar dan meer in mijn straatje

Een platenrek in Londen (Berwick Street, Londen)

Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbijkomen. Lijstjes met, volgens de ondervraagden, de beste tien platen van dat moment. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Vanaf nu wel op Love2Party. Ivm Resonance aanstaande zaterdag in Waterfront in Rotterdam, dit keer de 10 van ... Bas Mooy & Perry

De 10 van ... Bas Mooy (Audio Assault /Syndikaat /Arms)

Bas Mooy1.Joey Beltram - Code 6 (Tresor)
Mijn favoriete technoplaat van dit moment! Heel veel bewondering voor de man die godzijdank vasthoudt aan stevige kwaliteitstechno. Dit is de techno die ik wil horen als ik ouderwets in de Westergas verdwaal. Awakeningstechno pur sang.
2.Glenn Wilson - Class of 96 (Audio Assault)

Na een relatief lange periode van radiostilte rondom Glenn lijkt hij weer terug te zijn. Voor mijn label Audio Assault maakte hij weer drie ouderwets rockende dansvloer-slopers, die op whitelabel de dansvloer al menigmaal kraakten. Elke keer als ik de b1 draai komen er mensen kijken bij de booth om te vragen wat het is. Goed teken lijkt mij.

3.Exium - Kill all lifeforms (Equator)
De mannen van Exium stellen mij nooit teleur. Hun release op het label van Gayle San is daar wederom geen uitzondering op, toch is hij ietwat verrassend te noemen, met wat meer spacey geluiden en melodieen dan normaal. Vier mooie diepe tracks met natuurlijk de vertrouwde bliepende stabs en fijne kicks.
4.Alles van Tony Rohr (Weave / Syndikaat / Cocoon en meer...)
Een eervolle vermelding in de lijst voor mijn Amerikaanse broer. Ik heb Tony heel hoog zitten, zowel als vriend als artiest. Zijn tracks worden opgepikt door zowel de minimal boys als de technojocks. Van minimal met ballen tot groovy voodoo techno. Tony gaat een hele grote worden, voor zover hij dat nog niet is.
5. Various Artists - Brothers in Arms (Arms Recordings)
Voor de tiende Arms release hebben mijn labelpartner Jeroen Liebregts en ik een dubbelpack uitgebracht met acht sterke tracks van o.a. The Anxious, Andre Walter & Chris Hope, Lars Klein, Primal, Mattias Fridell, Ogi en onszelf. Zo staat o.a. mijn recente co-productie met Vincent de Wit, genaamd 'Zondagsschool' erop.
6.Loktibrada vs Boss - Depka Rulez (Planet Rhythm UK)
Hoewel deze plaat misschien niet heel verrassend is, is het een perfecte tool in mijn sets, frisse offbeat uit Bratislava.
7.Dietrich Schoenemann - Suicide House EP (Syndikaat)
Een groovy minimale a-kant, maar sinds ik de b-kant 'Your forgotten' heb gehoord zit de melodie in mijn hoofd en lijkt hij er voorlopig niet weg te slaan. Ben erg blij met deze release op mijn nieuwste label. Komt voor het einde van het jaar nog uit.
Bas Mooy8.Go Hiyama - Realization EP (Audio Assault)
Deze talentvolle Japanner hield ik al een tijdje in de gaten. Hele dikke offbeaterige techno, een frisse cocktail van Oostblok, Birmingham, Spanje en Japan, waarbij de sound soms zo clean is dat het bijna smerig is. Releaste al eerder op gerespecteerde labels als Sheep en Coda en doet me soms aan Surgeon denken. Momenteel werk ik aan een remix voor hem die uit gaat komen op Audio Assault 26
9.One aka Tobias von Hofsten - Have a heart EP (Kontra Music)
Wederom een comeback in technoland, ditmaal van de sympathieke Zweedse alleskunner Tobias von Hofsten. Onder zijn alter ego 'One' lijkt hij terug te zijn aan het front. Goede release met zoals we van hem gewend zijn de nodige dosis funk.
10.Luka Baumann - Emergence 9 (IOU)
Nog meer duistere shit, ditmaal uit Kroatie. Luka en zijn partner in crime Mika (Grovskopa) maken eigenlijk bijna altijd wel tunes die in mijn straatje passen. Deze Emergence geeft wederom een kijkje in het duistere brein van de Kroaat. Hele zieke industriele scapes en hypnotiserende ritmes.

Waar draai je de komende tijd?
Dit weekend eerst op vrijdag onze maandelijkse avond in Bootleg en op zaterdag in Waterfront, waar Perry en ik al weer een jaar elke maand Resonance (een Strictly Techno productie) doen. Eind oktober sta ik in Oostenrijk en in november tijdens REMF in de Off_corso. Daarna staat er weer een gig in Doornroosje op het programma, waar ik erg veel zin in heb. Ik kom ook net terug uit de VS, waar ik voor het eerst geboekt was voor twee gigs (Chicago en North Carolina). Het buitenland trekt sowieso behoorlijk aan de laatste tijd. In 2007 staan er onder meer nu al optredens gepland in Kiev, Malta, Engeland, Slovakije en een minitourtje van twee weekenden in de VS.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?
Mijn bookingskantoor Syndikaat Bookings gaat binnenkort op in Clear Bookings. Op zeer korte termijn presenteren wij onze nieuwe website en een indrukwekkend roster met een waslijst aan (inter)nationale artiesten. Daarnaast run ik samen met Jeroen Liebregts Audio Assault en Arms en ben ik al enige tijd bezig met mijn nieuwe project Syndikaat Records, waarmee ik probeer iets meer de breedte op te zoeken in techno, met o.a releases van Tony Rohr, Hardcell & Grindvik, Secret Cinema, maar ook Agaric en Eidolon. Ik zit ook weer veel in de studio. Na een aantal projecten met Vincent de Wit (Planet Rhythm, Arms, Patterns, Submissions enz.) en wat solomateriaal, heb ik me de afgelopen maanden gericht op een samenwerking met Charlton. Ons project 'Diabla Diezco' is iets duisterder en freakier dan de solodingen die ik doe. Recent hebben we voor het eerst een live-set in Waterfront gedaan, waarop de reacties zeer positief waren. Momenteel werk ik ook aan een aantal remixes en komt er een solo EP aan op Audio Assault. Daarnaast werk ik nog drie dagen in week voor Triple Vision Distribution en ben ik samen met Perry bezig om de Resonance avonden voort te zetten. Alles in het kader van mijn eigenwijze kruistocht om stevige kwaliteitstechno weer op de kaart te zetten. Een guerillastrijd die ik blijf voortzetten totdat deze vorm van techno weer de positie heeft die het verdient.

De 10 van ... Perry

Dit is niet mijn ultimate top-10, maar meer een selectie uit de tas voor aanstaande zaterdag. Een ietwat minimaler georienteerde keuze, aangezien ik voor onze gast Steve Rachmad draai - niet te zwaar dus, zoals misschien van mij wordt verwacht.

Perry1. Jah - jona remix m.a.n.d.y. get physical vol. 2
Gewoon lekkere shit. Een subtiel begin, waarna er steeds meer te beluisteren valt. Na de eerst break komt er een diepe synth bij. Jammie!
2. Artology destillat remix / johannes heil remix r us pt. 1
Iets zwaarder werk dan de vorige plaat, maar oh zo lekker. Beetje industrial minimal met een beetje electro erdoorheen gemixt.. Like it a lot!
3. Ode to ds - mark henning remix den
Super lekker plaatje van een sterke producer, om de eerste beentjes van de vloer te krijgen. Getest en het werkt. Ik zag spontaan een aantal benen over de vloer schuiven.

4. Blueten sind dem grossen schillerfalter fremd dominik eulberg 'mad eye dub' remixEr zijn van die platen die alle kanten op gaan, lekker klinken en altijd voor beroering op de vloer zorgen. Dit is er eentje, origineel van Dominik Eulberg maar onze vriend Adam "mad eye" Beyer heeft er zijn eigen interpretatie aan gegeven. Het resultaat is een onnavolgbare diepe tune.
5. Zeds dead original mix shonky
Een typisch minimal plaatje, maar dan meer in mijn straatje. Net wat meer drive en groove erin. Wel een hoop keukengerei en potten en pannen samples maar dan lekker diep gebruikt.
6. Flex original mix gabry fasano
Klinkt misschien een beetje old skool, maar er zit een super lekkere drive. Op zich gebeurt er niet veel schokkends, maar hij is o zo effectief. Kwestie van goeie timing.
7. Curveball - original mix mark henning
Wederom een release van Mark Henning. Hmm, zou ik hem misschien goed vinden? In elk geval een lekker minimaal plaatje met lekkere mysterieuze geluidjes, inclusief een crispy groove.
8. Ruhestorung plattenbau - oxia remix markus lange
Meer een plaatje voor later op de avond. Dikke diepe gemene synth, die pas aan het einde van de tune helemaal los komt.
9. Da bleibt er ganz cool - original mix oliver koletzki
Nou, hij is zeker ganz cool. What can I say? Goeie groove, lekker thema met een dikke bassynth.
10. Keule - original mix paul kalkbrenner
Een al wat oudere plaat, maar o zo fucking lekker en effectief, mede vanwege een heerlijke melodie. Lekker voor de in de mix.

Perry

Waar draai je de komende tijd?
Aanstaande vrijdag in de Bootleg en zaterdag staan we met Strictly Techno in het Waterfront met o.a Steve Rachmad. In november staan we samen met Collabs in Off_corso tijdens het REMF. Het draaigedeelte staat de komende maanden een beetje op een laag pitje, aangezien ik voor andere werkzaamheden veel in het buitenland ben de komende tijd. (zie volgende vraag en antwoord)

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?
Ik ben best wel veel met mijn dochter in de weer. Mijn meisje wordt bijna twee en vraag heel veel aandacht, dus ik ben sinds kort gespecialiseerd in puzzels maken, tekenen en allerlei vage boekjes voorlezen. Ik weet sinds kort zelfs alle teringtubbies bij naam en toenaam. Nou, zeg ik je...
Ik steek veel tijd in mijn eigen bedrijfje en in het produceren van tracks, althans het onder de knie krijgen van deze discipline met behulp van mijn nieuwe leermeesters (zie hieronder). Verder werk ik al een tijdje als assistent voor Speedy J en ben de tourmanager van Collabs 3000 (het gezamelijke live-project van Speedy J & Chris Liebing). Hiervoor ga ik de komende tijd veel naar het buitenland, zoals Ierland, Italie, New York, Los Angeles, Dominicaanse Republiek en Duitsland.

Aanstaande zaterdag is er weer een nieuwe editie van Resonance (a Strictly Techno Productie) in Waterfront in Rotterdam. Met als Special Guest niemand minder dan Steve Rachmad! verder Perry, Bas Mooy en Sandeep. In de kleine zaal is het JD La Rue. De avond begint om 23.00 en je betaalt 10 euro om binnen te komen.

Relevante links:

Diabla Diezo live PA in Waterfront

www.waterfront.nl
www.audioassault.com
www.syndikaat.com
www.triplevision.nl
www.myspace.com/basmooy

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws