De 10 van ... Jefferson & Francesco Pico

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Goed om op te dansen


Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbij komen. Lijstjes met daarin de beste tien platen van dat moment. Althans, volgens de ondervraagde. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Vanaf nu wel bij Love2Party. Dit keer de 10 van ... Jefferson & Francesco Pico.

De 10 van ... Jefferson


1. Audio Royal - now or never / funkhaus
Meeslepende minimal-acid achtige track, die maar doorgaat en doorgaat... Hele dikke groove. Oogjes dicht en ga mee op een AudioRoyaltrip.
2. Miracle Whop - miracel whop / platzhirsch
Dit is Gabriel Ananda onder zijn pseudoniem Miracle Whop. Ben al jaren een grote fan van Ananda en ook deze keer stelt hij niet teleur. Miracel Whop is een dikke tune met een stevige drive en ook de break mag er zijn. Alles natuurlijk strak geproduceerd.
3. Zahn - it's not static / syndikaat
Een productie van Dustin Zahn op het Nederlandse Syndikaat label, dat al eerder mooie platen uitbracht. Ik ga voor 'It's not static'. Een lange, beetje hypnotiserende track. Op een of andere manier houd ik toch het meest van dit soort nummers die je meenemen op een soort tripje. Lekkerrrr!
4. Rekleiner - the state of things / connaisser
Dit is zo'n mooie track, die je gewoon moet horen. Ik kan er wel vanalles over vertellen, maar dat doet de plaat zelf beter. Denk: Border Community, Get Physical, James Holden. Zeer melodieuze shit dus! Beide mixen zijn bovendien goed!
5. Pascal Feos - brooklyn style / synaptic
Pascal Feos komt keer op keer met zulke dikke tunes, daar kun je niet omheen. Ook ditmaal weer 2 tracks om van te smullen, 'Brooklyn Style' als crowdpleaser en op de andere kant het diepe 'Synaptic'. Pascal Feos rulez!
6. Eclec Sonde - alexia / subconce
PLaatje uit topstad Barcelona. Dit heerlijke werkje komt van Eclec Sonde, oftewel de Spaanse producer Xavier Canet. Alexia is een Housey tune met lekkere oldskool keystabs en een fijne break, die goed werkt op de dansvloer.
7. Dave Spoon - at night / toolroom
Hoewel de Electrohouse producties je om de oren vliegen en we er wel een beetje klaar mee zijn, is er soms toch wel wat goeds tussen te vinden. 'At night' van Dave Spoon is zo'n voorbeeld. De track is zoooo vet geproduceerd en knalt letterlijk uit je speakers. Love it!Jefferson

8. Mike Miller - what u feel / nascent
Ik vind dit een heel fijn trackje, met name de Jim Rivers-remix. Die is lekker electronisch en smerig, heeft een goeie drive en ook de vocalsnippets werken voor mij. Check 'm!
9. Jon Gurd - camel / killawatt
De eerste release op Killawatt is van Jon Gurd. 'Camel' is een funky, bumpy electrohouse tune die verder niet zoveel om het lijf heeft, maar wel goed is om op te dansen. En daar gaat het tenslotte om.
10. Icarus - start the stars / shallow cutz
Icarus is niemand minder dan producer Joel Mull, die met 'Start the stars' een hele fijne EP heeft afgeleverd. Daarop 3 tracks, eigenlijk niet meer dan groovende beats, maar die swingen wel zo ongelofelijk, dat je deze ep toch maar moet aanschaffen.

De 10 van ... Francesco Pico


1. Chris Duckenfield - Duckbeats 2 (Odori)
Deze man kan wat mij betreft niets fout doen. Deze laatste Odori is weer super!
2. Roell Sapphire - Stuck in the middle (Magnitude Recordings)
Je moet toch altijd je eigen label promoten. Toch denk ik dat ik deze track ook in mijn top-10 zou hebben opgenomen, als hij niet uitgebracht werd op mijn eigen label. Het is gewoon een topplaat.
3. Roger - Discover (Reversible Records)
Heerlijke plaat tijdens een lekker zweefmoment in je set, als iedereen al lekker los is. Oei oei, ik krijg gelijk zin.
4. Tony Mendez - Soundscapes (Onethirty Recordings)
Dit is echt dat diepe housegevoel dat ik niet wil missen in een set.Francesco Pico

5. Scratch Massive - Make it high (No future)
Hele vette stoere plaat, lekkere drive met minimalistic drumsounds. Het draait naast de stoere drive allemaal om de gestoorde bleepjes.
6. Alex Celler - Symptoms (Minimo Records)
Vette drive (beetje als Peace Division) met goed geplaatste stuccato geluiden.
7. dPen Marcelo Vasami - Walking in the dark (Feralcode Records)
Gewoon spannend!
8. Space Safari - I should have known (Vertical Sound)
Hij is al wat ouder, maar ik heb hem pas net ontdekt. Echt een wereldplaat. Vette vocals, lekker rockin'.
9. Freq - Singularity (Iboga)
Lekker proggy. Hij is niet te moeilijk en doet gewoon wat hij moet doen.
10. Francesco Pico & Paul Hazendonk - Status mode (Killbrique)
Het is een onwijze eer om uit te komen op een label van David Duriez, en dit is de eerste Hazendonk & Pico die we maakten. Het was meteen raak.

Jefferson en Fransesco Pico starten vanaf 19 augustus een nieuwe clubavond in de Rotterdamse B.U.M.B. Ginza is het resultaat van een langdurige samenwerking tussen dj producers Francesco Pico en Jefferson. Beide dragen een vrijwel identieke muzikale filosofie uit en voelen elkaar daardoor feilloos aan. Voor meer info lees je de Preview

Francesco Pico
DJ Jefferson

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws