De 10 van ... Lucien Foort & Dunca de la Funk

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

De break is dope, de piano oldschool en de vibe is flex


Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbij komen. Nietszeggende lijstjes met daarin de beste tien platen van dat moment. Althans, volgens de ondervraagde. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Maar wel bij Love2Party. Dit keer de 10 van ... Lucien Foort & Dunca de la Funk.

De 10 van ... Lucien Foort


1. Gianni Coletti meets Dariush - Good Love (Vocal Mix) Big Love
Op het label van Seamus Haji is dit een knaller die house met zwoeligheid mixt. Een toptrack voor de dj die de dames op de vloer wil bekoren. De break is dope, de piano oldschool en de vibe is flex!
2. Chris Lake - Until She Rises (White)
Nieuwe track van een van de talenten van nu. De man die met "changes" een welkome variatie binnen electroland wist te genereren, brengt op zijn eigen label deze superbomb. Wacht tot Ibiza. Je gaat zien!
3. Ignition - Planet 69 (Williams Remix) Adrift
Meer vingers in het stopkontakt met Ignition. Ik draaide 'em pas nog in Panama en Martijn Ten Velden bleef vragen welke plaat het was. Iedereen lijkt gebeten door de Electro-mug, maar variatie blijft bij mij de boventoon voeren. Daarom standje 69 met Ignition!
4. Timmy Vegas & Barbara Tucker - Dutty Funk (Soulworks) MN2S
Tja en dan ineens Soulful house van de hand van Timmy Vegas. Ik heb de variatie aan mixen die van het orgineel zijn al veelvuldig in mijn radioshow gedraaid, maar de mix voor de vloer is die van Soulworks.5. Til West - Rockin (Refune)
Na Same Man die echt alle dansvloeren heeft ge-destroyed is dit de opvolger. Met een accapella van een oude "2 Puerto Ricans, A Blackman And A Dominican" plaat. Lees David Morales and Ralphi Rosario (2 Puerto Ricans), David Cole (a Blackman) & Robert Clivilles (a Dominican) dit gemixt met een rave geluid van Eric B & Rakim & (Guess Who's Back) is dit een prima voorbeeld van goed gepikt en verbouwd is beter dan slecht verzonnen.
6. Queen - Another One Bites The Dust (Cedric Gervais & Second Sun) White
Goede re-edit maar blijf vooral bij de speaker weg als 'ie los gaat. Wat zegt u, he? Ik hoor nix meer, iemand?
7. Grandadbob - Hide Me (Al Usher Vocal Remix) Southern Fried Records
Het hoeft niet altijd Put & Your Hands Up For The Drumroll te zijn als je op zoek gaat naar muziek die je ziel kan raken. In het kader van de "plaat en zijn verhaal" geef ik u Grandadbob. Downtempo dancemusic, candelight, good company, wine. Je snapt 'em wel toch?
8. Kris Menace - Micropacer (Compuphonic)
Ben je jong, snel en wild? Dan is dit een uber productie de heel nu is. Electro van de bovenste plank. Ben je van mijn leeftijd? Denk dan aan snowwashed, Commodore 64, 5 1/4 floppys, de fabeltjeskrant en Micropacer.
9. Benji Candelario feat Leslie Carter - Power (BCs Classic Mix) Rasa
Ik wil zomer! En wel nu! Sinds ik die geile-wetter-meister van een Piet Paulusma echt niet meer trek met zijn leugens, troost ik me met deze superplaat en droom weg in een cabrio met de wind in mijn dreadlocks.
10. Deep Dish - Dreams (Simi & Master Keys) White
Ogen dicht en gaan. Tja de break is een beetje trance-achtig maar shit, ooit draaide ik progressive weet je nog? En die tribal beats van Simi en Master Keys maken de cross over. Ach fuck het ook met die kut doosjes. Gewoon dik en geil op de vloer.Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?
Ik ben op dit moment druk met mijn eerste soloproject sinds te lange tijd te finalizen in de studio. De a-kant van de opvolger van Bleeep is ook gereed, en de b-side onderweg. Ook heel druk met projecten als de maandelijkse clubavond Southend House met mijn SE partner Nicole Hofman en natuurlijk mijn radioshow Los elke Zaterdagnacht op 3FM van 01:00 tot 06:00 en verder draaien als een dolle natuurlijk! Meer info vind je op mijn website en op SouthEnd House Music


De 10 van ... Dunca de la Funk


1. Claude VonStroke - Deep Throat - Original Mix
Ik denk dat deze Duits is maar pin me er niet op vast. De Deep Throat plaat is opnieuw ge-released samen met Claude zijn album en is verstevigd door een intensieve "Burp" gevolgd met huppelende Minimal Swing! DEFINATLY MY #1
2. Akatishia V.S. DDLF - Needlefish
Een van mijn eerste releases die uitkomt op Fiberline Recordings in 2006. Samen met een deel van het getalenteerde Akatishia-duo dat sinds kort de studio met mij deelt. Een mix tussen breaks & progressive voor de "Massive Dance Floors". Voor een kleine preview check de media pagina op mijn website.
3. James Talk - Get down (original mix) Get Down CDR
James 'Speaks' en het enige wat hij duidelijk probeert te maken is: Get Funky, Get Down! Dikke bassline, dope groove en veel power.. My kind of touch.
4. Spirit Catcher - Polysquasher
Het Belgische Duo 'Spirit Catcher' die afgelopen weekend op Fire in Hotel Arena de tent ge-rocked hebben, staan sinds 2006 hoog in mijn inspiratielijstje en hebben intensief impact op mijn huidige sound. De Combi van mooie korte synths, 'driving beats' in een funk/disco jasje vormen de nieuwe housesound van vandaag. Deze plaat is afkomstig van Satoshi Tommie's nieuwe Renaissance-album en net als Tommie dig ik hun sound!5. Mason - Exceeder
De jonge ambitieuze Mason die al jaren de dansvloer beweegt met zijn combinatie van house en zijn klassieke viool, gaat volgens mij in 2006 pas echt zijn grote debuut maken met deze plaat. Met remixen van onder andere FEX & Mike Monday op het label Great Stuff zet Mason de nieuwe trent in electro house! Massive plaat voor Club Rotterdam en zeker voor mijn platentas de komende tijd. (of moet ik het tegenwoordig een CD tas noemen?!).
6. Bryan Jones - Chicago Jack (The Sound Republic Jack Chicago Mix)
Us house producer Bryan Jones brengt met 2 woorden de US house movement naar voren met Chicago Jack. Chugging house beats met een muzikale pianosolo als bovenkant om u tegen te zeggen!
7. Spirit Catcher - Code Breaker
Nogmaals staat het Belgische Spirit Catcher-duo weer in mijn lijstje met een van hun eerdere platen uit 2005! Gekke arrangement die voor een of andere reden toch helemaal klopt. Funk, house & most of all PHAT SOUND!
8. Fairmont - Gazebo (Sebastien Leger remix)
Fairmont zijn plaatje doet het erg sterk in dansland en vooral met deze nieuwe Sebastian Leger Cut! Trentemoller Bass en beats gecombineerd met de 'catchy' Gazebo break. Lichtpuntje op de avond!
9. Da Funk - Hold on to Your Love
Perfecte opener voor de avond. Massieve bass & groove vormen een uplifting strandgevoel die je niet stil laat staan. Geen idee wie Da Funk is maar Mad Respect!
10. Introvert - 5am Illusions Rene Amesz Remix
Rene Amesz zijn producties toveren zich de laatste twee jaar voor een of andere reden steeds weer terug in mijn platentas. Dit is een van zijn laatste dingen en brengt de danswereld zijn Rene bit-crusher CHUG in style. Dikke vibe en lekker tussendoor plaatje! For everyone that has not heard Rene or his work. Definatly make sure to add him to your list of things to see!

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?
Ik besteed tegenwoordig veel tijd in de studio. Sinds kort heb ik de studio van Akatishia te gast in mijn huis en de plaatjes vliegen er uit. Akatishia heeft over de laatste paar jaar op labels als Fiberline, Extrema Music, Black Hole en tunes4you aardig wat platen uitgebracht en combineren hun sound tegenwoordig met die van mij. Mijn eerste release komt uit op Fiberline Audio in Amerika en ik ben voor de rest van de plaatjes nog een beetje aan het zoeken naar passende labels. Daarnaast produceer ik het programma "CLUBBIN" op Slam FM voor de vrijdag en zaterdag avond samen met de host DJ Erik Van Kleef. In mijn vrije tijd, als ik dat zo kan noemen ben ik bezig om mijn band genaamd de DD Allstars te promoten bij Ace Bookings in Amsterdam. De DD Allstars is een funk/house formatie die de live krachten van Miss Bunty, Norman Soares en Costar combineert met de huidige house sound van nu. Voor meer info check DD Alstars. Het komende jaar wil ik me vooral veel richten op produceren, de DD Allstars op de kaart zetten. Daarbij heb ik boekingen door heel Nederland, New York, California, Malta en Ibiza!

Lucien Foort en Dance de la Funk zijn zaterdag te bewonderen in Club Rotterdam tijdens Southend Housemusic. Check de preview voor meer informatie. Love2party geeft 2x2 plaatsen op de gastenlijst weg. Om in aanmerking te kunnen komen moet je een mailtje sturen ovv Southend House aan Sander. Prijswinnaars worden per email op de hoogte gebracht.

Lucien Foort
Dunca de la Funk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws