De 10 van ... Rudy & Mad'r

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Kippenvel van je kruin tot aan het puntje van je grote teen!


Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbij komen. Lijstjes met daarin de beste tien platen van dat moment. Althans, volgens de ondervraagde. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Vanaf nu wel bij Love2Party. Dit keer de 10 van ... Rudy & Mad'R.

De 10 van ... Rudy


1) Coldcut feat. Robert Owens 'Walk a mile' (Henrik Schwarz remix) (CDR)
Kippenvel van je kruin tot aan het puntje van je grote teen. Een bloedstollend mooie intro van ruim vier minuten, gevolgd door een hypnotiserend diepe beat waar Henrik Schwarz patent op lijkt te hebben, maken deze plaat tot een instant classic.
2) Mr. V feat. Miss Patty "Da Bump" (Vega records)
Typisch zo'n plaat die iedereen leuk vindt, en terecht. Overal waar ik hem gedraaid heb kwamen mensen naar me toe om te vragen wat dit is. Hiphouse anno 2006: het bestaat!
3 Chateau Flight "Superflight" (Maurice Fulton Remix) (Versatile)
Een fusie tussen diepe elektronica en onversneden funk. Subtiele keys, dromerige vocalen en een dwingende baslijn: een beetje vreemd maar wel lekker, zoals bijna alles wat uit de Versatile-stal komt.
4) Ron Hall "The way you love me" (Dim's T.S.O.P. version) (Defected)
Wow! Het is lang geleden dat een house-remix zoveel indruk op me maakte. Dimitri from Paris spaarde kosten noch moeite om van deze plaat een discoklapper van de bovenste plank te maken. Dit klinkt als de Salsoul Orchestra in haar beste dagen. Chapeau Dimitri!
5) Romanthony "Let me show you love" (Bootleg)
Het origineel van deze houseklassieker is een van de meest gezochte platen ter wereld. Niet voor niets: het is een wereldtrack die in een schandalig kleine oplage geperst is. Met deze bootleg heb je toch nog een beetje het gevoel dat je hem op 12 inch hebt.
6) Dennis Ferrer "A drumstick & a light fixture" (UK promotions)
Ferrer en zijn maatje Kerri Chandler bestoken de platenwinkels met een onafgebroken stroom aan sterke releases. Ook deze klinkt als: 'Bar a thyme'. Gelukkig was die plaat zo goed, dat alles wat er op lijkt de kwaliteitstest ook moeiteloos doorstaat. Pompende house met een dikke bas en dito percussie. Als je van house houdt, hou je van dit soort platen.7) Common "Go" (Jazzanova remix) (Good)
Een Jazzanova-remix zoals als je verwacht van een Jazzanova-remix: voorspelbaar verrassend. Als je hem voor het eerst hoort, denk je: "Ja, natuurlijk, zo klinkt een Jazzanova". Maar tegelijkertijd denk je: "Hoe hebben ze dit in vredesnaam toch weer kunnen verzinnen?".
Jazzanova, het blijft een klasse apart. Common ook trouwens.
8) Nas "Made you look" (Jay. Soul remix) (White)
Hij zit al geruime tijd in mijn platenkoffer, en vooralsnog zie ik ook geen enkele reden om dit hiphopmonster (geremixt door een Amsterdammer) er op korte termijn uit te halen. Wat een waanzinnige partytrack!
9) Danny K. Edit "Music" & "I try"
Danny Krivit knipt en plakt er weer op los, en het resultaat mag er zijn. Leela James' "Music " wordt opgerekt tot een nummer van zeven en een halve minuut, terwijl Talib Kwali volledig wordt weggesneden uit zijn eigen track "I try". Wat overblijft is Mary J. Blige, die nog steeds zingt alsof ze al het wereldleed op haar schouders moet meetorsen. Soul met een hoofdletter S.
10) EP, diversen (Kaydee records)
Ik koop niet graag 7 inches. Op een of andere manier voelt het toch alsof je minder waar voor je geld krijgt. En zo liet ik veel mooie singeltjes van het Kaydee label in de schappen liggen. Gelukkig besloten label eigenaren Kenny Dope en Keb Darge om een EP uit te brengen met 6 obscure funk en disco krakers. Dit keer gelukkig wel op 12 inch formaat.


Waar draai je zoal de komende weken?
Samen met dj Edgarage krijg ik een eigen avond in de Rain: "Heartbeat". Op zaterdag 20 mei zal de eerste editie plaatsvinden. Dus mocht bovenstaand lijstje platen je aanspreken: stuur een email naar Heartbeat voor een plekje op de gastenlijst. Verder draai ik ook de komende tijd overal en nergens. Op 24 mei draai ik tijdens Luvding/Luvdancin in de Lichtfabriek in Haarlem, ik reis stand en land af om bruiloften, promoties en bedrijfsfeesten muzikaal op te leuken en ik werd vorige week zelfs gevraagd om tijdens het WK voetbal in Berlijn te komen draaien! Dj Rudy goes international: veel gekker moet het niet worden.

De 10 van ... Mad'R


1) Peter Jacques Band - Fly with me (mad'r edit)
Heerlijke pillenplaat. Eh ik bedoel discoplaat. Erg lekkere funky vocalen. Alleen draaien als het donker is!
2) Ron Basejam - For the people by the people
Ik word zo vrolijk van dit nummer, vooral als de zon schijnt. Typische strandplaat voor rond 16:00.
3) Lindstrom - Juazza (guitar mix)
Hypnotiserende latin groove. Ideaal voor de wel bekende schuurnegerpraktijken op de dansvloer.4) Brainstorm - Journey to the light
De edit van Theo Parrish was al erg nice, maar het origineel blijft de uber strandplaat.
5) A&R Reworks - Make Me Believe In You
Na de super edit van 'Stevie Wonder's - As if you could read my mind' nu eindelijk weer een dikke edit op het A&R reworks label. Vooral Al's edits van 'Allen Toussaint - Night People' blijft maar in mijn hoofd hangen. Dikke Afro groove!
6) Lindstrom - Another day (Todd T remix)
Arnold of Willem draaide hem al voordat Laurent Garnier begon in Paradiso. Dikke basslijnen, vollop percussie over de beats en zwevende leads.
7) Herb Albert - Rotation
Weer een oudje, maar wat voor 1! Dit is om 14:00 met je brakke harses op het strand aan komen, en je meteen thuis voelen. Alsof de zon het lichaam streelt met haar warmte. Met dank aan djhistory.com.
8) Kikrokos - Life's A Jungle (ron hardy re-edit)
Oldschool edit! Een van de eerste edits waar de meerwaarde van de dj goed naar voren komt. Typische 1+1 = 3 plaat. Vooral als dat gitaar rifje er overheen komt en de la tour strings aanzwellen wordt hij erg yummie!
9) Coldcut ft Robert Owens - Walk a mile (Henrik Schwarz remix)
Tja, wat moet ik er nog over zeggen. Ik ben het in ieder geval met Rudy eens!
10) Ghostface Killah - Kilo / Dogs of war
Voel de funk weer keihard uit je speakers knallen. Vergeet de Hollywood villa rap van 50 cent en Eminem. Smoke een joint en voel hoe het er echt aan toe gaat op straat!

Waar draai je de komende tijd?
Aanstaande zaterdag 13 mei samen met Mark Boon in Land van Waas van 22:00 tot 02:00. Vrijdag 26 mei op dik. in Club Rotterdam. En natuurlijk op het Love2party-feest ergens op het strand? Weet niet wanneer, maar leuk dat het zal worden!

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?
Edits maken, muziek en mixen verzamelen. En in de studio hangen ;)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws