De 10 van ... Nuno Dos Santos & Jesse Voorn

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Hartritme-apparaten zijn er niks bij


Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbij komen. Lijstjes met daarin de beste tien platen van dat moment. Althans, volgens de ondervraagde. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Vanaf nu wel bij Love2Party. Dit keer de 10 van ... DJ Nuno Dos Santos & DJ/journalist Jesse Voorn.

De 10 van ... Nuno Dos Santos


1. Dixon, Henrik Schwarz, Ame feat. Derrick Carter - Where we at ep (Innervisions)
Dit gaat naar mijn mening de zomerplaat van 2006 worden. Wat een plaat joh! Deephouse op zijn best. Met de rollende stemmen van Derrick Carter eroverheen. Hoe goed!
2. Break3000 - Lights (MBF)
Prachtige dertien minuten durende klapper, die na 5 minuten ontvlamt in een emotionele kraker met strings die overal vandaan lijken te komen.
3. Tim Xavier - Ep3 (Ltd400)
Diepe minimale technoduisternis. Hartritme-apparaten zijn hier niks bij.
4. Quinn - Americana (CDR)
Na zijn ijzersterke release op Delsin, kreeg ik deze promo van Quinn. Deze plaat gaat in ieder geval heel groot worden. Warme feelgood Detroit house ala Blackwater en Knights of the jaguar.
5. Agaric & Ecco - Patrask Dos (Syndikaat)
Agaric, aka Patrick Skoog, levert hier een geweldige release af op het nieuwe label van Bas Mooy. Stuwende funkende minimal van de bovenste plank!
6. Paul Nazca - Verdure (FU..FCom)
Diepe hypnotiserende melancholische groove op het labelbroertje van Fcom.
7. I:Cube - Live At The Planetarium Album (Versatile)
Opgenomen live optreden van I:Cube op het Starball festival in Parijs. Futuristische spaced out shit. Waanzinnig!
8. Solo - Over The Country (Excelsior)
Utrechtse singer/songwriter die net een heel sterk album heeft afgeleverd en op sommige nummers een klein beetje aan het experimenteren is met electronica en electro. Vond de vrouwenstemmen bij dit nummer erg mooi. Ben op het moment bezig om hier een electronische dansbare remix van te maken.



9. Clashing Egos - Make it Words (CDR)
Nieuwe track van het voortkomende album met de vocals van Jelle Paulusma. TOPSHIT! Vergelijk het met Hot Chip meets Metro Area.
10. Dj Tommy - Broken shit (CDR)
Niet te verwarren met de Amsterdamse Dj Tommy. Brokenbeat-waanzin van deze talentvolle Utrechtse dj en producer. Perfecte dj-tool van het moment voor mij.

Waar draai je de komende tijd?
31 maart draai ik op de Full Spectrum avond in de Ekko samen met Djinxx en Bart Skils. Verder draai ik 8 april op de Nachtdienst in de Babel in Utrecht waar onder andere ook Quinn voor het eerst live zal gaan. En waar Free Radical aka Gregor van Gaalen ook zijn eerste live optreden ten gehore zal brengen. Naar die 2 live optredens kijk ik erg uit. Verder ben ik de komende weken te gast in onder meer: Tivoli, Sugar Factory, Doornroosje, Studio80 en Off-Corso.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?
Ben op dit moment bezig om het Dilanta label op te zetten. Maar daar wil ik nog niet te veel over kwijt. Verder ben ik als een dolle aan het produceren. Zowel alleen als met o.a.: Estroe en Patrice Baumel. Verder doe ik nog wat grafisch werk ernaast en ben nu dus druk in de weer met de 360 avond in de 11 en mijn eigen Nachtdienst avonden in Utrecht. Ook gaat mijn vernieuwde website binnenkort online.



De 10 van ... Jesse Voorn


1. Coburn - Give Me Love (Great Stuff Recordings)
De nieuwe Coburn, een zwaar rockende track. Het origineel heeft zo'n fijne Giorgio Moroder synth en sexy vocals a la Kylie Minogue. De Lutzenkirchen remix is wat dikker, goed voor de dansvloer.
2. Buckley - Block Party (Made To Play)
Heerlijke dansvloerplaat, vol energie. Eentje die van ver komt, met hele dope breaks en bouncende beats. Pas de tweede release op het label Made To Play en Paul Woolford was verantwoordelijk voor de afmixing.
3. Paul Woolford - Erotic Discourse (2020Vision Recordings)
Geniale plaat. Priemende beats, plagende en neurotische sounds, alsof een auto stotend op gang komt en er vervolgens als een speer vandoor gaat. Totale waanzin.
4. King Unique - Flashing Lights (Junior Boys Own)
Vette en smerige housetrack, vol stuwende beats, een rockende baslijn en massieve synths. Een beetje een old school hook, maar met een enorme drive.
5. Patric & Timo - Du Riechst So Gut (Superstar Recordings)
Een baslijn die een stomp in je maag geeft en die deze electrohouse met recht draagt. Vrij zware plaat, maar toch enorm funky en een lekkere groove. En nee, het is geen cover van Rammstein.
6. Vronski & Roach - Election Section (Studiotek Records)
Lichtvoetige track, maar met een stuwende energie. Lijkt je af en toe op het verkeerde been te zetten, maar brengt je net voordat dat gebeurt weer helemaal in het ritme, om vervolgens weer lekker door te knallen. Super tech-house uit Engeland.
7. Chris Lake - Fantasy (Rising)
Warme productie, met verdraaide sweeps, hypnotiserende vocalen en een subtiele opbouw naar een spannende climax. De andere kant, Until She Rises, is ook te gek. Chris Lake is een sterk opkomende producer. Zijn vorige 12" Inch 'One Too Many' draai ik nog steeds veel.
8. Don Diablo - Who's Your Daddy
Zuigende beats, rauwe bas en meeslepende strings. Uitstekende plaat voor tegen het eind van een set. Gegarandeerd feest en een van zijn betere producties.
9. Anaklein - Lena (Joachim Garraud remix) (Brickhouse)
Joachim Garraud heeft dit Franse gothic-zangeresje grondig onder handen genomen. Bonkende electro, beetje donker, maar wel goed dansbaar. Inclusief puike Lutzenkirchen-remix, die zeker de Garraud versie evenaart.
10. Cirez D - Punch Drunk (Mousseville)
Van dik hout zaagt men planken. Rauw, stoer en een ultieme mix van electrohouse en een beetje techno. Vieze synths en een brutaal randje. Hiermee krijg je de dansvloer wel in beweging.



Waar draai je zoal de komende weken:
Ik heb veel leuke dingen voor de boeg. Komende vrijdag draai ik op Versch in Hotel Arena, een nieuw concept, waar kunst en muziek samen komen. Ik heb een tweemaandelijkse residentie in het Burgerweeshuis in Deventer en daar ga ik 8 april weer naar toe en diezelfde avond draai ik ook nog op Tres Chique in de Kasteeltuinen in Arcen. Verder ben ik sinds deze maand ambassadeur voor Dance4Life en kijk ik erg uit naar het kick off feest op 27 april in Outland in Rotterdam. Ik ga dit jaar op meerdere van hun feesten draaien. En dag later sta ik tijdens Koninginnenacht op Dilemma, weer in Hotel Arena. Op 6 mei doe ik Bold en met gigs op festivals als Free Your Mind, Just Jamm Outdoor, Freefunk Festival en Dance Valley heb ik ook erg veel zin in de zomer. En ik hoop dat er nog veel meer bij komt. Check mijn site voor alle gigs.

Wat houd je verder bezig op dit moment:
Ik ben sinds een tijdje weer begonnen met produceren. Dat doe ik samen met Martijn Res en Remko Spaaij a.k.a. Uplander, maar wel afzonderlijk van elkaar. De eerste track is inmiddels af en ik heb hem afgelopen zaterdag gedraaid op Aware in Studio 80. Het is electrohouse, dezelfde stijl dus als die ik draai. Beetje rauw en het werkte. Het is allemaal erg leuk om te doen en ik zit vol ideeen. Ik zie wel welke kant dat allemaal uitgaat. Ik ben dus bezig met Dance4Life, dat zich inzet in de strijd tegen aids en hiv, omdat ik het belangrijk vind op die manier mijn steentje bij te dragen. Verder koop ik me suf aan dvd's, om lekker op de bank filmpjes te kijken en struin ik graag goede feestjes af, waarbij 11 eigenlijk altijd goed is.

Jesse Voorn
Nuno Dos Santos

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws