De 10 van ... Olaf Boswijk & Thelonious

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

The late Jay Dee. We gaan je missen jongen!


Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbij komen. Lijstjes met daarin de beste tien platen van dat moment. Althans, volgens de ondervraagde. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Vanaf nu wel bij Love2Party. Dit keer de 10 van ... Olaf Boswijk & Thelonious (Strange Fruit).

De 10 van ... Olaf Boswijk


1) Roy Ayers - Tarzan (Ame remix) (BBE/Rapster)
Ame kan in mijn ogen voorlopig niets fout doen en met deze track zetten ze een even bizarre als geniale remix neer waarbij ze bijna het onmogelijke presteren: ze overtreffen vrijwel alle ijzersterke remixen die Carl Craig vorig jaar deed en laten zien wie de fakkel van hem gaat overnemen als het aankomt op spooky remixen van grote artiesten.
2) Padded Cell - Signal failure (DC Recordings)
Een wat vreemde eend in de bijt, maar wel een fijne. Een soort van punkfunk/disco track van de nog relatief onbekende producers Padded Cell. Moroder-stijl baslijn, grote drums, en bizarre synths die maar door blijven gaan. B-kant 'Unknown Zone' is meer in de lijn van Stevie Kotey, Idjut Boys of Lindstrom & Prins Thomas. Lekkere instrumentale discoooo.
3) Kelley Polar Quartet - Vocalise (Morgan Geist 12" re-edit) (Environ
Records)

Als je van Metro Area houdt, schaf dan blind het Kelley Polar Quartet album aan. Deze 12" sampler bevat een simpele, maar doeltreffende re-edit van Morgan Geist. Heerlijke dromerige vocal en de typische Metro Area/Morgan Geist produktie en subtiele orchestratie van Kelley Polar doet de rest.
4) Audiomontage - Bounce 2 the Ounce/Fun Kit (Freerange Records)
Ik ben al jaren een grote fan van Jimpster en zijn Freerange label, maar zeker als hij zelf aan de slag gaat als Audiomontage koop ik zijn werk blind. Als Audiomontage gaat hij altijd iets meer op de elektronische toer ipv mooi jazzy en muzikaal. Vooral 'bounce 2 the ounce' is dikke deephouse op zijn best: meeslepend, techy, en van een ongekend kwaliteit qua productie en sound. Een fantastisch voorbeeld hoe diepe house nu makkelijk meegaat in het kielzog van minimal en ook daarmee goed gecombineerd kan worden.
5) Theo Parrish - Falling up (Carl Craig remix) (Third Ear)
Staat bij vrijwel iedereen in de lijstjes en terecht. Valt weinig meer aan toe te voegen, behalve dat het origineel ook absoluut de moeite waard is voor de wat avontuurlijkere dj's... toch mad'r :-) ?6) Square One - Highrise (Freerange Records)
Een echte Beatport-ontdekking dankzij Gert van Veen. Het is de plaat waarmee Steve Bug zijn set opende op 2e Kerstdag tijdens Static: sexy, diep, stuwend en een perfecte plaat om spanning op te wekken voor de rest wat komen gaat.
7) Buick Project - Lumieres/Angry Fix (Buick Records)
Lumieres is lekker simpel: strakke perscussie (cow bells, yeah!), een dwingende baslijn en een rete strakke beat. Minimaal, maar zeker geen typische Duitse minimal. Angry Fix is wat meer nasty met hele dope akkoorden, nasty bliepjes en een vage vocale sample, goed voor de vroege uurtjes.
8) Isolee - Bleu (Dixon remix) (Playhouse)
Steffen 'Dixon/Wahoo' Berkhahn laat zich hier van een bijzondere kant zien. Een sort van dubby offbeat remix van ouder werk van meesterproducer Isolee.
9) Office Gossip - Blue on black (Atjazz rmx/dub) (Winding Road)
Een oudje (2003) die ik pas onlangs ontdekte dankzij Beatport: sowieso de redding van iedere vinyl-hunter die vanwege werk en drukte weinig tijd heeft om naar de platenzaak te gaan. Klassieke Chicago-stijl remix van Martin Iveson/Atjazz die altijd garant staat voor mooie produkties.
10) Delia Gonzales & Gavin Russom - Relevee (Carl Craig remix) (DFA)
Zeeeer exclusief nog en nergens te krijgen, maar oef! Wat een killer... Met een beatless intro zoals alleen CC dat kan om vervolgens over te gaan in een 12-minuten durende techno/jazz monster....Waar draai je de komende tijd?
Op 11 maart tijdens Teleskope invites Inner City Berlin, de avond die ik met Edo Salgado en Vasco Neering organiseer in 11. Te gast is Dixon en zijn Inner City posse uit de Weekend club in Berlijn. Volgende editie is 15 april met edo en ik alleen, en op 20 mei hebben we ook Chateau Flight en Ame te gast. Voorlopig draai ik vrijwel alleen in 11, omdat ik weinig tijd heb voor andere boekingen.

Waarmee ben je nog meer bezig?
Uiteraard is mijn voornaamste bezigheid de programmering en het reilen en zeilen van 11, daarnaast zijn Victor Bakhuis (Djbroadcast) en ik bezig met de organisatie van de volgende Red Bull Music Academy Taster, dit jaar ook weer in 11. Net als vorig jaar geven we een kleine groep Nederlandse dj's/producers/muzikanten de mogelijkheid om een voorproefje te krijgen van de echte grote Academy. Vorig jaar deed Monica Electronica bijv mee aan de Taster en uiteindelijk ging ze ook naar Seattle, net als drie andere Nederlandse deelnemers....meedoen dus, want er liggen meer kansen dan je denkt! Te gast zijn dit jaar in ieder geval de 67-jarige Bernard 'pretty' Purdie, 'world's most recorded drummer' die speelde met Miles Davis, Chaka Khan, The Beatles en op nog zo'n 3000 (!) opnames. Ook Kid Sublime is te gast, de rest van het programma wordt eerdaags bekend gemaakt. Wil je meedoen, check voor meer info Red Bull Music Acadamy of mail voor een inschrijfformulier naar Viktor Bakhuis


De 10 van ... Thelonious (Strange Fruit)


1) Peven Everett - Stuck
Soulfull house is op de weg terug. Heerlijk! En luister ook even naar de Restless Soul remixen.
2) Toni Braxton - Take this thing
Rich harisson did it again. Niet zo n bom als amerie, maar zeker wel lekker.
3) Dudley Perkins - Funky Dudley
Grappig, headnodding en voor de juiste dansvloer. Check ook Flowers van een aantal jaren terug.
4) Bugz in the Attic - Once twice
Bugz op de meer house tip. Voer voor de dancevloer.
5) Smif n Wessun feat Talib Kweli - Crystal stair
Smif n wessun zijn terug. Soulfull hiphop op zijn best.
6) Yummy Bingham - Good to you
Orgineel was het voor Beyonce bedoeld. Ze heeft waarschijnlijk spijt.


Thelonious


7) Corrinna Bailey Rae - Corinne Bailey Rae
Niet voor de dansvloer, maar deze top 10 is een top 10 die ik ook thuis wil luisteren: mooie folk, soul van een nieuwe superster?
8) Shawn J. Period - The comeback/journeys process
Mr universal magnetic is terug, danzij de jongens van Rude Movements.
9) J Dilla - Donuts lp
The late jay dee. We gaan je missen jongen. Nice lp vol soulfulle hiphop skits.
10) The visioneers feat capital A
Old school sounding hiphoptrack met de man die een van de mooiste stemmen in de hiphopwereld heeft.

Waar draai je de komende tijd?
In het Land van Waas op 17 maart. Crime Jazz vanaf april (maart is een crimejazz vrouwen editie)!

Waarmee ben je nog meer bezig?
Strange fruit, natuurlijk de maartedities en de vervolgedities. Dingen die me altijd bezig houden, zoals familie en vrienden, het feit dat de lente er weer aankomt, films (zojuist Saw, Smoke, Shrek 2 en Enternal sunshine off the spottless mind gezien), boeken (the history of love - nicole krauss). uitslapen, werken, lekker eten, solliciteren, liefde, vakantie en hopelijk draaien in Zuid-Afrika. Pfff, de gewone dingen des levens.

I Love 11

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws