De 10 van ... Bart Skils & Sandrien

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

The Happy Monster is een dansvloerklapper eersteklas!


Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbij komen. Lijstjes met daarin de beste tien platen van dat moment. Althans, volgens de ondervraagde. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Vanaf nu wel bij Love2Party. Dit keer de 10 van ... Bart Skils & Sandrien.

De 10 van ... Bart Skils


1) Adam Beyer & Jesper Dahlback - Untitled (Madeye)
Een nieuwe track van Adam die gaat uitkomen op het Drumcode-sublabel Madeye. Een subtiele track voor Zweedse begrippen met catchy elektronische stabs en een super groovende beat. Na zijn Plus 8 kraker zal dit Adam's nieuwe klapper worden.
2) Jon Gaiser - Egress (M-nus)
Dit uit Michican afkomstige talent van het label Blazaebla is op dit moment aan het doorbreken met zijn fantastische sound. Naast de releases op zijn eigen label, heeft hij onlangs een remix gemaakt voor het label Resopal en ligt er nog een andere Resopal-release op de plank. Zijn talent is ook Richie Hawtin niet ontgaan. De Canadees heeft dan ook een EP van hem getekend met vier stoere dansvloertracks.
3) Jeff Mills - Human tracking device (Axis)
Een abstracte opzwepende technotrack van de meester zelf, in combinatie met diepe strings en de typische "squeaky" Mills-geluidjes in de hoge tonen.
4) Seph - Wooden rush (Phonocult)
Het Haagse label Phonocult is de laatste tijd erg goed bezig met het releasen van diepe techno. Deze EP is van de uit Buenos Aires afkomstige producer Seph en behoort samen met Barem, Gurtz, Dilo en Violett tot een nieuwe lichting Zuid Amerikaanse talent met een geheel eigen stijl. Diepe dansbare elektronica met een eigen twist. Way to go Phonocult!



5) Cari Lekebusch - Strikeback (Heroes International)
Cari is al jarenlang een rots in de branding voor de Zweedse techno en heeft ondertussen het technostokje weer overgenomen van Adam als het gaat om industriele Zweedse technobeats. Deze is ook weer 100% gaan; rauw, meedogenloos, hard en gemeen. Een echte dansvloerkraker.
6) Matt John - A.S.A.P. (CDR)
Deze track heb ik paar maanden geleden van Matt John gehad en gaat volgens mij uitkomen op M-nus. Een super funky track met een repeterend pulserend geluidje dat je zeven minuten in bedwang houdt.
7) Theo Parrish - Falling up (Carl Craig remix) (Third Ear)
Grensoverschrijdend en tijdloos geproduceerde track van een van 's werelds meest gevarieerde en gewaardeerde producers. Als je deze goed timed in een set kan de avond niet meer stuk.
8) Mark Broom - Untitled (Pure Plastic)
Stevige techno met ballen uit London. Mark Broom staat al jaren garant voor funkende machinale beats en deze track is daar geen uitzondering op. Ik heb helaas geen titel, omdat het een white label is. Maar houd zijn releases in de gaten de komende maanden.
9) Heartz 4 - Intimacy girl (Someone Else remix) (Hello Repeat)
Tweede release op dit label van Daze Maxim met een mooie diepe remix van Foundsound's Someone Else. Een relaxte en interessante track met sferische scapes voor de opbouw van een avond.
10) Surgeon - Klonk (Dynamic Tension)
Dynamic Tension is het meer experimentele en avontuurlijkere label van Surgeon. Aparte beats en diepe machinale geluiden die de dansvloer aan het denken zet en langzaam, steeds meer de diepte in gaat.



Waar draai je de komende tijd?
Komende vrijdag in de Patronaat in Haarlem met The MFA en Alexander Kowalski en zaterdag hebben we onze Static-avond in de 11 met Matt John live en Makcim. In de weken erna ben ik verder onder meer te gast in 013, Ekko, Westergas en in de Paradiso met Voltt.

Waar houd je je verder mee bezig op dit moment?
We zijn nu bezig om de eerste helft van het jaar te plannen en af te ronden met onze Voltt/Traffic/Static avonden. Dus een hoop mailen, bellen en faxen. Verder altijd druk op zoek naar nieuwe acts en muziek. Daarnaast ga ik in februari na Voltt voor drie weken naar Argentinie voor werk/vakantie/relaxen. Ik heb veel goede dingen over Buenos Aires en de scene daar gehoord en kijk hier dan ook erg naar uit.

De 10 van ... Sandrien


1) Aspro & Reynold - Angel And Curve (Trenton)
Mooie diepe release op het Trenton label, dat doorgaans wat meer minimale funky tracks uitbrengt. De track op B1 is een topper wat mij betreft, het heeft een zware donkere baslijn met daar overheen zweverige en melancholische akkoorden en fijne clicks.
2) Pan-Pot - Black Currant (Mobilee)
Deze track heeft een lekker donkere drive en werkt enorm hypnotiserend. Later krijgt de track wat meer lucht door een catchy melodietje dat eens in de zoveel tijd terugkomt. De jongens van Pan-Pot behoren op dit moment tot mijn favoriete producers.
3) Dinky - Beginning Of A New Horizon (Horizontal)
De eerste release van het label dat Dinky zelf heeft opgezet. Alle drie de tracks zijn echt vernieuwend in mijn ogen. Een soort kruizing van minimal en deephouse. Heel apart.



4) Anja Schneider & Sebo K - Rancho Relaxo (Jennifer Cardini Remix) (Mobilee)
Anja Schneider is goed bezig met haar label Mobilee, vandaar een tweede release van dit label in mijn top 10. Dit keer heeft ze haar eigen track o.a. laten remixen door Jennifer Cardini. Zij heeft hier een super dansbare remix van gemaakt.
5) Audiomatique - Volume 1.1. (Audiomatique)
Het eerste deel van de twee E.P's die afkomen van de verzamelaar van Audiomatique. Ik ga voor de Factor-X track. Lekkere groovy en stevige housy minimal.
6) Hug - The Happy Monster (K2)
Een van mijn lievelingslabels op dit moment. Ik ben normaal niet zo'n fan van John Dahlback, maar als hij tracks produceert onder zijn alias Hug dan is het altijd raak! The Happy Monster is een dansvloerklapper eersteklas, tot het irritante aan toe!
7) Magda - 48 Hour Crack In Your Bass (M_Nus)
Deze track van Magda is precies de manier waarop ze draait: lekker stevig, en met ballen. De bas grooved echt als een malle!
8) Audiomontage - Fun Kit E.P. (Freerange)
Fijn sferisch housy plaatje met samples van de houseklassieker 'I Called U' (Lil' Louis) erin. Voorin het begin van een set.
9) Solieb - Isotropy (Maschine Musik)
Mooie rustige spaceplaat van Olivier Lieb die onder echt enorm veel verschillende namen verschillende stijlen muziek uitbrengt. Als Solieb maakt hij geen keiharde techno of trance, maar warme en diepe vage tracks.
10) Heartz4 - Intimacy Girl (Someone Else Remix) (Hello Repeat)
Someone Else uit Philadelphia is lekker bezig met zijn eigen label Tuningspork. Deze remix van hem is lekker dansbaar met geknipte freaky vocals.



Waar draai je zoal de aankomende tijd?
Eind januari ga ik samen met Carlos Valdes draaien in Barcelona in Club Fellini op de Poker clubavond van DJ Elastico. Daar kijk ik erg naar uit. Andere leuke dingen in de toekomst zijn het Earth feest op de Ocean Diva 4 februari en de vaste avond Vreemd op donderdag in de Sugar Factory. Verder komen er binnenkort weer een paar MAD-feestjes aan in de Kring en in de 11 met o.a. Bruno Pronsato.

Wat houd je verder bezig op dit moment?
Momenteel ben ik bezig met het produceren van tracks samen met Wouter Hisschemoller (Eona) onder de naam Amsterdam Assholes. We maken een soort minimale (acid) tracks die vaak als thema het dagelijkse leven hebben. We vinden het leuk om alledaagse geluiden en aparte gebeurtenissen te verwerken in de muziek. Zo hebben we een tijd terug de track Boormachine gemaakt. Die gaat over het Rita Verdonk-spandoeken-verhaal versus de Amsterdamse krakers. Ik maak ook alleen muziek, maar het blijft veel oefenen om later uiteindelijk iets uit te kunnen brengen.

Naast het produceren van muziek organiseer ik samen met Carlos Valdes de MAD feestjes in Amsterdam. We hebben een leuke relaxte crowd en er zijn goede (internationale) gasten langs geweest zoals Acid Maria uit Berlijn. Maar ook de echte Amsterdamse DJ's zoals Boris Werner, Shiva, Michelle Sars. Prutt, Richard Parker etc komen langs.

Veder presenteer ik om de week samen met Jaco, Wouter en Richard Parker het Amsterdamse radioprogramma Radio Activity op Salto Radio 106.8 FM en 88.1 op de kabel. Het leuke van het programma is dat we iedere week een andere DJ uitnodigen om een set van anderhalf uur te draaien. Die set kan daarna gedownload worden op Danzolectro. Dat is waar ik op dit moment allemaal mee bezig ben.

Bart Skils
Sandrien weblog

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws