De 10 van ... Alexander Koning & Darko Esser

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Funky tot op het bot. Een plaat met 2 a-kanten


Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbij komen. Lijstjes met daarin de beste tien platen van dat moment. Althans, volgens de ondervraagde. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Vanaf nu wel bij Love2Party. Dit keer de 10 van ... Alexander Koning & Darko Esser.

De 10 van ... Alexander Koning


1) Mark Wadsworth - Sequantial (Freerange)
Gewoon een goede clubtrack die je waar dan ook kan draaien en die een perfecte crossover is van house naar techouse, minimal naar techno enz.
2) Lars Sommerfeld - For the life (Fumakilla)
Geweldig goed geluid en komt echt goed tot zijn recht op vette geluids installaties, zoals het Patronaat, gewoon echt een vette plaat.
3) Joris Voorn - Chemistry of attraction (Wolfskuil)
Helaas wordt er de laatste tijd weinig goede techno gemaakt, en was awc van Adam Beyer een van de enige technoplaten die ik gekocht heb dit jaar. Maar toen kwam Joris Voorn met chemistry of attraction, die is zeker van gelijkwaardige klasse.
4) Electrochemie - Pleasure Seeker (Get Physical)
Alles van thomas Schumacher is goed de laatste tijd, daarom staat ie 25-2-2006 ook op een feestje die ik samen met Okke van het Patronaat in Haarlem organiseer.
5) Joel Mull - Everybody looking (Cdr)
Deze track wordt echt de bom, hij is komisch en zeer goed (de break is echt lache), volgens mij komt ie uit op Truesoul.6) Alex & Alexander - Munich/Haarlem ep (Madnurse)
Nieuw project dat ik doe met Alex Flatner van Circle music, Monoid en Gedankesport een soort techhouse project... We gaan 3 a 4 releases per jaar doen als Alex & Alexander. Gaat zeker tof worden :)
7) Lutzenkirchen - Lazy doges bites (Gsr)
Uuuuh ja gewoon lekkere draaitrack voor tussendoor.
8) The Littlemen - A day in Oakland (Nightshift)
Vette houseplaat, mooi geluid alleen die stem... Mmmm... uitmixen dan maar.
9) Lisa Shaw - Sherry (Eric's 5n rmx) (Naked)
Echt een hele vette remix, kan de stijl niet echt benoemen, maar denk aan John tejada rmx van Christopher Just op Gigolo..
10) Boriqua Tribez - Sheila (Badgirls)
Dansvloerklapper met een oude sample. Iedereen gaat helemaal los.

Waar draai je zoal de aankomende tijd?
De komende weken draai ik niet zoveel. Ik doe in januari/februari alleen mijn residentie in de Stalker en Patronaat. Ik wil in januari en februari altijd lekker muziek maken, want dat komt er in november en december niet van. Daarna is het weer gewoon doordraaien. Maart ga ik naar de USA en april, mei en juni zitten ook weer bijna vol. Ga lekker veel in Haarlem doen, want ik vind dat het hier heel goed gaat en er leuke dingen aan komen.Wat houd je verder bezig op dit moment?
Mijn zaak, labels, produceren, feesten geven, draaien, het millieu, toestand in de wereld, mijn familie, stichting aap, wnf, win ik de loterij, snowboarden, gamen, slaplullen, lekker blowen, af en toe een biertje, het weer, is er genoeg toilet papier, japan, sushi maken, mountainbiken, bandenplakken, oh ja we gingen op vakantie, nee geen tijd, foto's maken, graffiti en mijn vriendin... Denk dat ik wel ff bezig ben in 2006 :)


De 10 van ... Darko Esser


1)Terry - Stop talking EP (Freak 'n Chic)
Funky tot op het bot. Plaat met 2 A-kanten
2) Pig & Dan - Retox (Sonic Society)
Subtiel en diep, melodien zijn van ongekende schoonheid
3) Ozgur Can - ?? (Plej 001)
Wederom een plaat met 2 A-kanten, de man uit Zweden blijft maar groeien als producer
4) Agoria - Les beaux jours (PIAS)
Hij is weer terug, eindelijk!
5) Christian Quast - Return of the synthies (Kickboxer)
Minimal meets rave


Photo by: Beatfreax


6) Nhar - Adrenochrome (Plak)
Philip Glass meets techno. Kippevel
7) Huggotron - Glasshouses (Resopal)
Alle 3 goed!
8) Stefan Goldmann - Blood (Perlon)
Gefreakte house zoals gefreakte house moet klinken
9) Kiki - Sirius (Bpitch)
Monsterplaat
10) John Dahlback - Gas (Kompakt)
Aciieeeeeeddd!!!

Waar draai je de komende tijd?
14.01 Noorderslag, Oosterpoort, Groningen
20.01 Full Spectrum, Ekko, Utrecht met Nathan Fake
27.01 Hemels, Groene Engel, Oss met Benny Rodrigues 4 uur back 2 back

Wat houd je verder bezig op dit moment?
Veel zaken eigenlijk, maar ik zal het proberen kort te houden. Ik ben naast mijn werk bij Doornroosje, waar ik uiteraard heel veel plezier aan beleef, erg druk met het label Wolfskuil Records dat ik samen met Ger Laning run. Er is net een nieuwe release uit van Joris Voorn (Chemistry of attraction) die het erg goed doet. We zijn in onderhandeling met beatport.com voor betaalde downloads en met de planning van nog 3 of 4 releases tot de zomer. Daarnaast ben ik veel aan het produceren, alleen of samen met mijn homies Benny Rodrigues en Piet van Dongen, wat ik graag verder wil zien groeien volgend jaar. Er komt als het goed is een aantal releases van mij aan begin volgend jaar, o.a. op Ovum, Audiomatique, ELP en BR. Ik ben ook weer begonnen met live optredens en de DJ-boekingen nemen behoorlijk toe op het moment. Het wordt een spannend jaar denk ik, ik heb er in ieder geval veel zin in! :)

Alexander Koning
Trancentral
Wolskuil Records

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws