De 10 van ... Marnix & Edwin Bazen

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Roffels mogen weer!


Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbij komen. Lijstjes met daarin de beste tien platen van dat moment. Althans, volgens de ondervraagde. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Vanaf nu wel bij Love2Party. Dit keer de 10 van ... Marnix & Edwin Bazen.

De 10 van ... Marnix


1) Chris Leek - Changes
Voor mij de plaat van het moment. Groovy electro met een mooie pianobreak. Echt een topsfeer die hier in 7 min wordt neergezet.
2) Pryda 4 - Aftermath (Sebman edit)
Alle Pryda's zijn top tot nu toe, maar deze knalt er echt uit. Eric Prydz is voor mij echt een van de beste producers van het moment. Korte edit, want orgineel duurt erg lang.
3) Royksopp - What else is there (Trentemoller remix)
Deze plaat is super cross-over. Wordt zowel door de elctrogarde als de technomannen gedraait. Na de tweede break komt 'ie helemaal los.
4) Invader (Sebastien Leger remix) (Bits 004)
Sebastien Leger. Wat kan ik nog meer zeggen. Zijn sound, zijn stijl. Top.
5) Fred Numf & Etienne Overdijk - Spacedubs (Stef vrolijk remix) (sadie 020)
Stef Vrolijk laat wederom horen dat hij tot de topproducers van Nederland hoort. Laten we hopen dat hij nog meer en lang van zich laat horen.
6) Joey Negro - Make a move on me
Een mooie clubplaat zoals alleen Joey Negro ze kan maken. String en een goede basslijn doet wonderen in de handen van deze grootheid.
7) Suicide support - I don't know (King Unique dirty dub)
Origineel heb ik nog nooit gehoord maar de King Unique remix is in iedergeval een vieze plaat die knalt door de speakers van elk geluidsysteem.8) Der dritte raum - Der kleine korg und das echo
Top LP van deze gierdende Duitsers. Vooral eerste nummer van kant D is een juweeltje.
9) Audio Erotica - More of the night
Techhouse van de bovenste plank. Beide mixen zijn goed draaibaar.
10) Hernan Cerbello - Do the funk (DEK 006)
Lekkere plaat om een avond mee te beginnen. Top geproduceerd.

Waar draai je zoal de aankomende tijd?
23 Dec. Jimmy Woo - A'dam (Jaarlijkse eclectische dj-set battle tegen Hitmeister D)
24 Dec. Fire! (Hotel Arena) - A'dam (Met Sebastien Leger en Kiko uit Frankrijk)
26 Dec. Stalker - Haarlem (Kerstfeest, afsluiten na Erick E)
31 Dec. ABNY (Krasnapolski) - A'dam (NYE party met Roog, Erick E, e.a)
31 Dec. The Breakfastclub (Boot) - A'dam (Afterklapper met o.a. King Unique en Seb. Leger)

Wat houd je verder bezig op dit moment?
Hier kan ik denk ik wel drie pagina's over volkladderen, maar daar zit niemand op te wachten. Om te beginnen komt in februari mijn plaat "Time to get funky" opnieuw uit op Azuli en Armada. De tweede en derde release van mij zijn al klaar en geperst en komen respectievelijk in april en september uit op mijn Label Loveland Recordings. Hier komen volgend jaar ook nog twee andere releases op uit van andere artiesten. Loveland (mijn organisatie), is ook nog steeds super druk. Elke laatste zaterdag van de maand draai ik op Lovelands FIRE! in Hotel Arena te Amsterdam samen met Sebastien Leger en gast dj's.
Elke eerste zaterdag van de maand gaan we met dit Fire! concept het land in. Natuurlijk doen we ook nog zes keer per jaar T-Dansant op unieke lokaties in Amsterdam. Koninginnedag op het Stoperaplein (29 april) en de eerste editie van ons festival (22 juli) zullen natuurlijk de hoogtepunten worden van 2006.

Ik wens iedereen een feestelijk en vooral muzikaal 2006 toe!
Marnix.
De 10 van ... Edwin Bazen


1) Ame - Rej
Deze twee heren kunnen er wat van. Hun eerdere releases (Kuma / Nia) waren meer richting house, maar deze release riekt naar het o zo hippe minimal. Maar dan de goeie minimal! Neemt niet weg dat dit nu juist de minimal is die ik erg graag hoor en draai!
2) The Plan - Plan A
Uber-Detroit plaat. De geluiden, de sfeer alles. Geweldige plaat, ik kan er niks anders over zeggen.
3) Djinxx - Dub Dub
Geweldige remix van Djinxx (oa bekend van Garnier's sub label F.. U! com). Ik ben zwaar fan van de producties van deze man. Hij maakt techno, maar dan met een melodieuze kant eraan.
4) Jeff Mills - Time Mechanic
Deze plaat is alleen via de AXIS-site te verkrijgen en niet via de normale winkels. Hypnotiserend geluid, maar weer typisch Jeff Mills.
5) Reese project - This means that
Deze zocht ik al lang en nu eindelijk gevonden. Deze plaat heeft echt een geweldig dikke baslijn met voor Kevin Saunderson zo typische ritme. Vocale stukje blijft lang in je hoofd hangen.
6) Quentin Harris - Let's be Young (Julien Jabre remix)
Het origineel kan me niet zo boeien, maar de Julien Jabre remix doet t m voor mij! Is het nou een house of techhouse plaatje? Het maakt ook eigenlijk niet uit, draaien doe ik hem wel!7) R Hawtin - The Tunnel
Tja, eigenlijk zijn het "gewoon" een paar al eerder verschenen platen (sleeparchive, dj esp, FUSE) die tegelijk opstaan. Maar meneer Hawtin doet dat op een dusdanige manier, dat ze bijna niet meer herkenbaar zijn. Om in te haken op een eerder discussie hier op Love2party: Hawtin is wel degelijk vernieuwend!
8) Carl Craig - Darkness/Angel
JA! Zo wil ik Carl Craig horen, weer techno zoals hij die vroeger maakte. Diep is het allemaal wel, maar ik vind het echt geweldig.
9) Nick & Danny Chatelain - Is killing me
Herinnert U zich "Size 9 - I am Ready" nog? Die break, die roffel? Ja? Heeft u hem? Welnu, ziehier de nieuwe versie! Niet helemaal natuurlijk, maar de uitwerking op de dansvloer is weer desastreus... Roffels mogen weer! :-)
10) Joris Voorn - Dedicated mind / Dennis Ferrer - Son of raw
Hee.. 2 platen op nummer 10? Jep, kan niet kiezen, allebei zijn ze favoriet haha!

Wat houd je verder bezig op dit moment?
Wat houdt mij bezig? Tja... Mijn geweldige vriendin :-) en mijn werk. Verder ligt er nog steeds een heuse productie op de plank stof te vangen, echter moet weer eens de studio induiken om hem echt af te maken. Ik ben laks geweest wat dat betreft.
Ook het feit dat er steeds minder avonden komen met zogenaamde kwaliteitsmuziek (ojee, ik voel een discussie aankomen over wat wel- of geen kwaliteitsmuziek is) in onder meer Rotterdam, houdt mij zeer bezig. Steeds meer van hetzelfde en als er dan al een goed initiatief is, dan komen er relatief weinig mensen op af. Ik zou graag een avond doen (alleen of met andere, gelijkgestemde mensen) waar je house (nee, geen zogenaamde piemeltjeshouse) techhouse en techno kan draaien. Denk aan Michel de Hey, Laurent Garnier, Josh Wink, Mr C, Derrick May enz. Maar ook een vocale plaat kan de revue passeren. Een utopie? Wie weet.

DJ Marnix
Edwin Bazen

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws