De 10 van ... Laidback Luke & Sandeep

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Hoe verzin je dat op zo'n simpel electrobaslijntje?


Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbij komen. Lijstjes met daarin de beste tien platen van dat moment. Althans, volgens de ondervraagde. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Vanaf nu wel bij Love2Party. Dit keer de 10 van ... Laidback Luke en Sandeep

De 10 van ... Laidback Luke


1) Ignition - Airtight
Gemiddelde electroclash op het eerste gehoor, maar al gauw merk je dat er een diepere, briljantere muzikaliteit in zit. Ook qua tekst, zo van: 'Hoe verzin je dat op zo'n simpel electrobaslijntje?'
2) Daft Punk - Human After All (Justice Remix)
Overstuurde chaos, muziek voor rebellen. Men, wat hou ik hiervan. Jammer dat het publiek niet altijd mee kan gaan in mijn trip op de plaat. Ik zou 'm wel vaker willen draaien, maar vaak heb ik het idee dat het niet kan.
3) Eric Prydz - Aftermath
Eric Prydz heeft allang bewezen dat ie meer kan dan 'Call On Me'. Een monster van een Zweedse plaat, helemaal briljant als ie na een minuut of 6 ineens zijn melodie en baslijn uitbreidt.
4) Madonna - Hung Up
Stuart Price aka Les Rhythm Digitales aka Thin White Duke aka Man With The Guitar is verantwoordelijk voor de muziek van het nieuwe Madonna album. Briljant die ABBA sample, en helemaal te gek als je realiseert dat 'dance' eindelijk in de topregionen van de Amerikaanse charts doorkomt door deze plaat.5) Sebastien Leger - Take Your Pills
Sebastien Leger doet een Who's Who kunstje (zo'n Roman Flugel baslijn) met deze track, gemixt met een oldschool house vibe als in DHS' 'House Of God'. Weet niet zo goed wat ik met de tekst aanmoet, maar het is een heerlijke vloer-energizer om te draaien.
6) Steve Lawler - That Sound
De house-piano is weer terug.
7) Sharon Phillips - Want 2/Need 2 (Trentemoller Rmx)
Trentemollers' dikke producties spreken mij de laatste tijd enorm aan. In deze track mixt hij het met oldschool hiphopinvloeden, een geslaagde combinatie voor een Luke set!
8) Mashtronic - Believer (Dub)
Een nieuwe naam op het Eyezcream label uit Canada. Deze jongens maken ongelofelijk dikke producties. Een goeie voor als je van die dikke synth baslijn tracks houdt.
9) Axwell feat Steve Edwards - Watch The Sunrise (Axwell Rmx)
Axwell levert een typische proggie/electro stijl remix af.
10) Rob Boskamp - In The Evening (Mark Simmons Dub)
Een track die voor mij heeft moeten groeien, ik was het niet eens met een aantal elementen die ze erin hebben gebruikt. Het gekke is dat ik de track helemaal kapot draai, en dat ik het refreintje nog meezing ook. Hebben ze toch goed gedaan!Waar draai je zoal de aankomende tijd?
10 december doe ik onder andere Opium in de Powerzone in Amsterdam.
16 december draai ik een electrohouse/electroclash set in de Gigant in Apeldoorn.
17 december ben ik eindelijk weer eens in Rotterdam, op Bietboetiek in de Now&Wow.
18 december dan weer een latinhouse set op Salsalounge in Hotel Arena in Amsterdam.
23 december een ghettotech set op Girls Love DJs in Hotel Arena in Amsterdam.
24 december LOS in het Paard in Den Haag.
En misschien wel leuk om te melden dat ik na jaren weer een back 2 back set doe met Benny Rodrigues in de Atlantis in Alkmaar op 30 december.

Wat houd je verder bezig op dit moment?
Ik ben iets meer dan een week geleden met Steve Angello en Sebastian Ingrosso de studio ingegaan in Stockholm. Die jongens hebben mijn werkwijze in produceren zodanig beinvloed dat ik nu als een malloot tracks aan het maken ben. Voorheen duurde het een aantal weken voordat ik een track af had, door de Zweedse werkwijze kan ik nu een track per dag maken. Ongelofelijk veel tijd scheelt me dat. Het was super om even te kunnen kijken in de Zweedse studio's. Die jongens domineren op dit moment toch de dikke baslijn sound. Binnenkort een release op het Franse label Ledge Music onder de naam 'Highstreets'. Een project dat ik samen heb gedaan met Marchand, een van de talenten op mijn forum op Laidback Luke


De 10 van ... Sandeep


1) Brian Jones and Scud Bloom - Devotion (Aroma Records)
Aroma Records komt de laatste tijd steeds vaker met sterke houseplaten voor de dag. Dit is een mooie diepe grooveplaat. Alle tracks (3 stuks) zijn prima draaibaar.
2) Hipp-e - Snap n Jack EP (Detour)
Detour is een van die labels waarvan je elke release zonder te luisteren kan kopen. En al helemaal als het van de hand van Hipp-e komt. Swingende US deephouse!
3) Jay Tripwire - I am a masterbeater (Utensil records)
Alles overslaan en gelijk naar de B2 track skippen. Jay Tripwire op zijn best.
4) Samim and Michal - Ripop (Was not Was)
Aanradertje van Secret Cinema. Minimale dwingende houseplaat waarbij niemand stil kan staan.5) Dole and Kom - Deep down & dirty (EK Records)
Mooie sferische tech-house plaat. Vooral de originele mix van '4th Down' en de luna city express mix van 'Deep down & Dirty' zijn toppertjes.
6) Wonderland Avenue - White Horse (Ego Music)
Het origineel van Laid Back uit 1984 kan je moeiteloos nog steeds draaien, maar deze remake van Wonderland Avenue schopt echt kont.
7) Petter - These Days (Sasha involver mix) (Trojan recs)
Een echte tanentrekker!! Wat een mooie melodieuze plaat die ontzettend dik geproduceerd is.
8) Jon Gurd - Lemon Sherbert (Punchfunk)
Dave Robertson zit achter deze release. Dikke bassline en opzwepende breaks. Primetime partyplaat!
9) Zombie Nation - Paeng Paeng (Cocoon records)
Heel de zomer is deze plaat gehypt door Sven Vath en consorten. Hij is nu eindelijk op vinyl uit. Wat een feest!
10) Adam Beyer - AWC part 1 and 2 (Plus8)
Techno met een minimal twist. Beyer bewijst met deze release op Plus8 dat hij nog steeds tot de top behoort.

Waar draai je zoal de komende weken:
December belooft weer een drukke maand te worden. Zo draai ik op 8 december tijdens Friendship in de Thalia Lounge. Op 17 december met niemand minder dan Afrika Islam in de Winkel van Sinkel en op eerste kerstdag gaat het helemaal los met Partificial Intelligence in de BUMB.

Wat houd je verder bezig op dit moment:
Ik zit op dit moment veel in de studio, waar ik mijn eerste stappen zet in de wereld van het produceren van muziek. Erg veel leren natuurlijk, maar het gaat steeds beter. Verder zijn we bij Love2party druk bezig met het opzetten van een dj Talent Room en bijbehorende clubavond in de Winkel van Sinkel. Hier verwacht ik erg veel van.

Laidback Luke
Sandeep.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws