De 10 van ... Benny Rodrigues & Taras

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Die Amsterdammers snappen het wel ;-)


Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbij komen. Lijstjes met daarin de beste tien platen van dat moment. Althans, volgens de ondervraagde. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Vanaf nu wel bij Love2Party. Deze week de 10 van Benny Rodrigues & Taras

De 10 van ... Benny Rodrigues


1) Terry Brooks and Aaron Soul - City Life (Rush Hour)
Gekocht voor de Carl Craig remix, maar origineel en 'Deep Art' mix zijn misschien nog wel toffer....soulfoul with a twist!
2) Ame - Rej ep (Sonar Kollektiv) + Shinedoe - Underspell (Trapez)
Beide artiesten blijven mij verbazen, nog geen slechte track gehoord....top!
3) Matt John - Joker Family Park One (Perlon) + Alter Ego- Daktari 'Matt John' rmx (Playhouse)
Mijn persoonlijke held van het moment....beide ep's tracks swingen aan alle kanten!
4) Nick & Danny Chatelain - Is Killing Me (Ovum) + Adam Beyer- Walking Contradiction (+8) + Zombie Nation - Paeng PAeng (Cocoon)
Typische (Now&Wow) climax-dansvloerhits die je over een half jaar niet meer kunt aanhoren ;)
5) unknown - side a? (Luxaflex 002) + 5b: A. Vivanco - Las Velas ep (Kahwild)
A kant is een sterke sexy minimal/tech-house van onze vrienden van Triple Vision, voor de dansvloer! 5b: Idem dito maar dan uit Duitsland.
6) Jerome Sydenham - Stockholm Go Bang + Dennis Ferrer - Son Of Raw (Ibadan)
Iets oudere release maar zo tijdloos, 'trommel' house van het hoogste niveau. Chapeau! Son of Raw is simpele maar o zo sexy house!
7) Kerri Chandler - Bar A Rythym + Quentin Harris - Let's Be Young 'all mixes' (NRK)
Draai de originele mixen al maanden, maar de remixen mogen er ook zijn. House zoals house (in mijn ogen) ooit bedoeld is!



8) D5 - Floataion (Delsin) + Domu/Stacy Pullen - Electric Institute sampler (New Religion)
Drie tijdloze atmosferische tracks waar ik (thuis) geen genoeg van kan krijgen. Prachtig!
9) Richie HAwtin - The Tunnel/Twin Cities (M-nus/NovaMute)
Twee diepe dwingende 'minimal' technotracks die je beiden bij de ballen grijpen!
10) Paul Mac & Vince Watson - Influenced 002 (Influenced) + Taho- unknown (All is one)
'Acid Eiffel' anno 2005. Moeilijk te krijgen, maar o zo mooi! Voor alle Dimitri liefhebbers: zoek en gij zult vinden. Over Dimitri gesproken: zijn geheime wapen afgelopen jaren, nu eindelijk uitgebracht door 100% Isis. Die Amsterdammers snappen het wel ;-)


Waar draai je zoal de komende weken:
Ik ben altijd heel erg gehecht aan mijn residentie's, dus daar ben ik dan ook de komende tijd te vinden (Now&Wow Rotterdam, Winkel van Sinkel Utrecht, De Rechter Eindhoven etc).
Verder op 10 December met aanstormend talent Darko Esser en iets wat oudere talent Josh Wink in de Poema en waar ik ook erg naar uitkijk is Innercity op zaterdag 17 december waar ik de boel mag gaan afsluiten in de House area. Overige gigs kun je vinden op mijn (ge-updated) website....Benny Rodrigues

Wat houd je verder bezig op dit moment:
Op dit moment ben ik vooral bezig om de laatste voorbereidingen te treffen van mijn vierjarenplan. Mijn website gaat medio februarie '06 helemaal online, 1ste producties zijn af en staan op het punt om getekend te worden + een eigen label die in maart '06 van start gaat. Daarnaast ben ik ook bezig met meerdere mixcompilatie's + een daaropvolgende solotour die ook ergens in het voorjaar '06 moeten plaatsvinden. Naast dit alles doe ik nog steeds mijn eigen boekingen, dus dit alles houdt me voorlopig nog wel van de straat.


De 10 van ... Taras


1) Edo van Asseldonk - Fly To The Moon (Manual 003 cdr)
De minimal/techhouse track van 2005-2006 en dat van een Nederlandse artiest op een Nederlands label! Deze niet al te stevige track leunt vooral op de bijzonder mooie melodie en de gedetailleerde edits. Kippenveller!
2) Sven Vath vs Anthony Rother - Komm Und Traum.. - Gregor Tresher rmx (Cocoon 016)
Ja! Gewoon een fokking vette plaat! Heftige synths en idem dito beats! los!
3) Petter - Robotfood (Manual 001)
Zelfde verhaal als de nummer 1. Voorheen wat releases gehad op Border Community, ditmaal op Manual. Track duurt maar liefst meer dan 9 min en verveelt geen moment. sterker nog, ze blijft opbouwen. Toptrack op een toplabel!



4) Fat East Coast - Analog Snobbery (Bootlegsounds)
Volgens de maker zijn er hier in Nederland maar twee van verkocht.. Pompend en funkende acidtrack met twee onwijs vette breaks. Bizar dat deze track niet door andere mensen is opgepikt.
5) Hugg & Pepp - Stacey (Electronic Label Pool)
Hugg is een alias van John Dahlback. Die jongen brengt meer platen uit dan dat een kip eieren legt, niet normaal meer. Of er weleens een slechte productie tussen zit? Nee!
6) Everglade Reshape - Huggotron remix (Weave)
Ook weer van Dahlback en ook wederom een top productie. Vrolijke techhouse/techno plaat met een erg lekkere drive.
7) Alex Under - Balas De Paja Maja
Melodieuze en warme techhouse plaat, perfect om je set mee op te bouwen.
8) Jussi Pekka - Let It Go.. Don't Worry (Audiomatique)
Deze plaat hoorde ik een maandje geleden voor het eerst in een set van Loco Dice en Tania Vulcano (opgenomen in de DC10 op Ibiza) Na een paar uur nonstop zoeken op het internet vond ik hem. Als je die Essentialmix terug luistert begrijp je waarom.
9) Rayon The Panther - Rubber re-edit (Rebelone)
One sided op wit vinyl. Het is moeilijk om platen in dit genre te beschrijven. Mooie melodie die maar blijft gaan, al wordt het op het eind een beetje irritant om je volgende plaat in te mixen.
10) Secret Cinema - Skunk & Espresso part II - Everlasting (EC68)
Anders dan anders deze nieuwe 12" van Jeroen Verheij (deel 2 uit een reeks van 3). Beetje trancy, beetje clubby, beetje techno. Al met al een sfeervolle plaat die op het juiste moment de juiste snaar weet te raken.

Waar draai je zoal de komende weken:
Zaterdag 3 december gaan Robbie en ik van start met Electronic Circus in het theater van Nighttown en daar zullen bovenstaande platen opzeker gedraaid gaan worden. 16 december in de Bootleg en op eerste kerstdag draai ik samen met Swan en Sandeep op de altijd compleet losgaande Partyficial Intelligence feesten (ditmaal in de BUMB) Daarnaast staan er in 2006 nog 16 gigs geplanned in een aantal grote clubs in turkije. Ik had er afgelopen weekend mijn debuut en ik moet zeggen: die mensen weten wel hoe ze moeten feesten!

Wat houd je verder bezig op dit moment:
Naast het draaien houd ik me vooral bezig met het organiseren van feesten en met mijn A&R werkzaamheden voor muzikism.com.

Benny Rodrigues
Taras

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws