De 10 van ... Mad'R & Rudy

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
blogs

Voor een 12 inch wilde een achtjarige marktverkoper 50 cent hebben, voor hele albums een euro. Een kinderhand was gauw gevuld, en dat gold voor ons beiden


Vaak zien we in bladen of op websites diverse dj-charts voorbij komen. Lijstjes met daarin de beste tien platen van dat moment. Althans, volgens de ondervraagde. Waarom die platen zo goed zijn, wordt meestal niet vermeld. Vanaf nu wel bij Love2Party. Deze week de 10 van Mad'R & Rudy

De 10 van ... Mad'R


1) Quinn - No More Drama (Delsin, cd-r)
Subtiele Carl Craig flow .. komt in 2006 uit !
2) Boney M. edit (?, mp3)
Dikke percussie .. apenkooien ! Gerd (4lux) zou hem ook al draaien !
3. Status IV - You aint really down (Jazzanova hey baby remix) (SONAR KOLLEKTIV, mp3)
De break alleen al ..
4) Bakura - Thinking about (remixes) (Especial Japan)
Dj Mitsu doet !
5) Oscar Sharp feat Melo - Runaway (Inside Scandinavia Vol 2 )
Dat orgeltje .. ik blijf maar naar deze track luisteren
6) Jesse Rose Alongside Solid Groove & Jamie Anderson - Nice & Slow (Front Room )
Sampling Willie Hutch (r.i.p.) - Brothers gonna work it out ! Jamie doet 110 bpm ! ;)
7) Stevie Wonder - As if you read my mind (ripp edit) (a&r reworks)
Moet nogsteeds een plaat vinden in dezelfde toonsoort als die piano .. komt ondanks dat altijd voorbij
8) 7 Samurai - Brothers/Brown Sugar (Gamm)
2 keer raak ... Brothers gonna work it out (edit) & Brown Sugar vocals over nieuwe beats .. sehr schon !9) Eddy meets Yannah - Shamed (Domu remix) (Compost)
Meester Domu legt het nog 1 keer uit !
10) Rueben Wilson & The cost of living - Got to get your Own (edit)(?)
Funk me track bij uitstek !

Film tips:
1. Maestro (o.a. larry levan, loft)

Must see voor (pre)disco en dansliefhebbers .. detail: die tegeltjes van Paradise Garage ! ;)
2. Simon
Hollandse humor op zijn best! Cees Geel als Simon relativeert met zijn humor alsof zijn leven ervan afhangt!

Waar draai je zoal, de komende weken?
Heb vanaf december een maandelijkse avond in Land van Waas. Probeer daar aankomende talenten zoals Missing link en O. Boogie te boeken. In het verleden kwamen voorbij: Dj louis, Rudy en WickEd. Voor de rest rustig op wat bruiloften en kerstfeesten na ;)

Wat houd je verder bezig op dit moment?
Studio verhuizen en updaten. Alles op zijn tijd !

De 10 van ... Rudy


1) Truby Trio - New Music (Whignomy Bros remix) (Compost)
De titel dekt de lading volledig. Dit klinkt zo nieuw, zo verrassend, zo fris. Het is net geen house, het is net geen broken beat, het is eigenlijk helemaal niets, maar het is onweerstaanbaar dansbaar. Iedereen die bij het horen van deze plaat stil blijft zitten, heeft ofwel een totaal gebrek aan ritmegevoel of is doof.
2) 4 Hero - Hold it down (Swell session mix) cdr
Van "Hold it down" zijn meer dan twintig verschillende remixen gemaakt, maar om onverklaarbare reden is misschien wel de mooiste nooit op vinyl verschenen. De Swell Session remix duurt maar liefst 13 minuten waarbij de funk van het origineel behouden blijft, maar de housy basslijn hem geschikt maakt voor iedere set. Een gegarandeerde floorfiller!
3) Dennis Ferrer - Son of raw (Ibadan)
House zoals house moet zijn. Diep, donker, dreigend maar tegelijkertijd zo warm en met zoveel soul. Eigenlijk gebeurt er de hele track bijzonder weinig, maar de minimale keyboard-akkoordjes houden de plaat tot het einde toe boeiend.4) Quantic Soul Orchestra - Mishappenings happen (Ubiquity)
Dit album is in 2004 uitgekomen, maar ik had hem blijkbaar gemist. Gilles Peterson opende zijn set op Southport met deze subtiele latintrack en ik was meteen verliefd. Wat een prachtig nummer!
5) Ben Mono feat. Bajka -Protection (Sirius Mo remix) (Compost)
Ik heb geen idee wie er achter Sirius Mo zitten, maar hun track "U-again", dat op het album "Mixing" van Jazzanova stond, blies me vorig jaar al volledig weg. "Protection" doet dit nog eens dunnetjes over. Dit klinkt als Basement Jaxx in hun beste dagen, en dan nog beter.
6) Roy Ayers - Tarzan (Yoruba Soul remix) (BBE)
Osunlade is een van de meest constante producers ter wereld. Zelden kun je hem op een slechte release betrappen. Met deze remix overtreft hij zichzelf. Nu kun je aan een remix van Roy Ayers sowieso je vingers moeilijk branden, maar de percussie die Osunlade toevoegt maken deze plaat tot een van de absolute deephouse-juweeltjes van 2005.
7) Switch - a bit patchy (dubtribe)
Typisch zo'n plaat die altijd en overal aanslaat. Iedereen herkent het sampletje, maar niemand weet waarvan. Lachende gezichten op de dansvloer, de handjes in de lucht. De b-kant is ook zeer de moeite waard!
8) Level 42 - Love games Polydor
Afgelopen Koninginnedag zag ik een 8-jarig jongentje op straat zitten met voor zich drie grote dozen met platen, die duidelijk van zijn vader waren. Ik spitte wat door de dozen heen, en zijn vader bleek een prima smaak te hebben. Voor een 12 inch wilde hij 50 cent hebben, voor hele albums een euro. Een kinderhand was gauw gevuld, en dat gold voor ons beiden. Vervolgens belandde deze plaat ongedraaid achter in mijn kast. Pas vorige week zette ik hem op en was blijkbaar vergeten hoe vet Mark King toch die bass bespeeld. Topplaat!9) Jurassic 5 feat the Dap Kings - Red Hot (Above records)
Stoere hiphop van Jurassic 5. Niet erg dj-friendly, maar het nummer is de lastige overgang meer dan waard. Overigens is de instrumentale versie mijn favoriet (en die is dan weer een stuk makkelijker te mixen).
10) Quentin Harris - Let's be young
"Let's be young" is zo'n track die je met vol volume moet horen. Zaterdag draait Quentin voor het eerst in Nederland en deze kletser komt zeker voorbij. Iedereen die erbij is zal dan begrijpen wat ik bedoel.

Waar draai je zoal, de komende weken?
Zaterdag draai ik tijdens Luv Dining, ter ere van het 5-jarig bestaan van restaurant Blender. Na 23.00 worden de stoelen, de tafels en dj Rudy opzij geschoven en begint Luv Dancin, met Cassie 6, Antal en eerder genoemde Quentin Harris. Je begrijpt dat ik erg vereerd ben om te mogen opwarmen voor een van de hotste producers van het moment.
Verder draai ik zo'n drie keer per maand in de Rain op het Rembrandtplein, af en toe in de Odeon, in de studio bij Funk'd, in de Blender en overal waar ze me willen hebben (de laatste tijd op beangstigend veel bedrijfs- en huwelijksfeestjes waar ik zonder enige gene "YMCA" naadloos mix met "come on Eileen").

De tien van ... Miss Monica en Warren Fellow (week, 47)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws