HTC presenteert rapvideo

Jooshua Franssen | 4 februari 2015
daily feature


De markt voor smartphones is kei- en keihard. Het blijft altijd knokken; Apple vs. Samsung, Samsung vs HTC, HTC vs Apple; it's any man's game. Als je geen miljardenbudget hebt zoals Samsung of Apple, dan moet je iets ludieks doen en ludiek dat is deze actie van HTC Amerika zeker.

HTC heeft al eerder een vreemde marketingstunt uitgehaald om op te vallen; Robert Downey Jr. die de meest bijzondere afkortingen verzint voor HTC. 'Humongous Tinfoil Catamaran', 'Hipster Troll Carwash', 'Happy Telephone Company', alles waar HTC voor zou kunnen staan. (red: HTC staat voor High Tech Computer Corporation).

En dan is er 'Hold the Crown', een rap ode aan HTC, geschreven door HTC 'superfan' Doc G van de hip-hop groep PM Dawn - 90's kids doet het wellicht een belletje rinkelen. In eerste instantie misschien behoorlijk awkward, maar de teksten zijn toch redelijk scherp; 'your smartphone’s scared; they don’t want to clash with a titan', 'we own the universe; your Galaxy is overrated' en 'make like the nerdy bloggers; put it in your pocket now' zijn maar enkele voorbeelden hier van. Dan is er nog de 'awkward white guy' in de video, David Bruce, wie kennelijk een regionale account manager is voor HTC.

Is het vreemd? Zeker. Is het hoogstaande rap of video? Niet bepaald, maar het is in elk geval weer eens wat anders - In plaats van hoog van de toren te blazen dat ze de beste zijn met een saaie techy-video, presenteren ze dit met een vleugje zelfspot. De H in HTC staat in elk geval voor een dosis - gewaagde en zelfspottende - humor.

Check de clip hieronder.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws