#FlashbackFriday: Guru Josh – 'Infinity'

Peter Güldenpfennig | 10 april 2015
daily feature


De Britse acid house-muzikant Guru Josh gooide in 1990 hoge ogen met 'Infinity'. De track is een typisch product van toen inclusief een artificieel klinkende pianosolo. Gelukkig is het de sax die de track natuurlijk helemaal maakt samen met de lekkere synth-arps in het nummer. Ook gaaf: de video, die een typische 1990 club setting laat zien. De bijzonder intrigerende kledingkeuze van de band die in de video optreedt valt op, samen met de haardracht van Guru Josh waarmee hij zelfs de New Kids de ogen uit kan steken. We vergeven het hen, het is tenslotte 25 jaar geleden.

Leuk feitje: het origineel bereikte 'slechts' de derde plaats van de Nederlandse Top 40, maar de remix uit 2008 door DJ Klaas (serieus, die naam...) bereikte een plaats hoger. Pijnlijk? Niet echt, het spreekt voor de track als deze bijna twintig jaar later nog een hit kan worden door enkel een verjongingskuur te krijgen. De remix is leuk, maar wij prefereren toch echt het funky origineel!

Tegenwoordig horen we niet veel meer van de man, maar hij maakt nog steeds muziek. Overigens maakt hij daarnaast ook glazen kunst, die behoorlijk goed ontvangen schijnt te worden. Meer weten? Bezoek zijn website hier.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws