#FlashbackFriday: Deze 5 dj-aliassen zullen je verrassen

Peter Güldenpfennig | 17 april 2015
daily feature


De tijd dat dj's nog geen supersterren waren en vrijelijk allerlei aliassen gebruikten waaronder zij muziek uitbrachten ligt alweer even achter ons. Ook de sterren van nu gebruikten nog weleens een alias. We hebben vijf tracks op een rij gezet van deze aliassen. Sommigen zullen je zeer zeker verrassen...


Tiësto

Alias: Da Joker
Track: 'Get Up Our Dicks'
Uit: 1993

Tiësto is een veelzijdig producer, die tegenwoordig de trance ver voorbij is. Maar als je dacht dat dat het eerste genre was waarin hij produceerde dan heb je het mis. In 1993 zag de In The Ghetto ep van Da Joker het licht. Achter deze alias schuilde ene Thijs Verwest. De ep met vier tracks is een fantastische old school hardcore plaat, waarvan 'Get Up Our Dicks' met de iconische Schoolly D-sample en de breakbeats gerust een hoogtepunt genoemd mag worden.


Armin van Buuren

Alias: E=Mc²
Track: 'Monotonous'
Uit: 1997

De lijst aliassen van Armin is lang, heel lang. Toch springt de alias E=Mc² er duidelijk uit. Vanwege de naam die verwijst naar de beroemde formule van Albert Einstein, maar ook de release die achter dit alias steekt. De track is inderdaad wat monotoon en kent een gruizige techno-acid-feel. Wie dacht dat Armin een one trick pony is, komt hiermee dus bedrogen uit. Jammer dat het bij een enkele release is gebleven!


Speedy J, Peter Slaghuis, Secret Cinema

Alias: Problem House
Track: 'Party People'
Uit: 1991

Niet één, niet twee, maar drie dj's die samen onder het alias Problem House produceerden. Deze track is vooral het werk van Peter Slaghuis, hoewel zowel Speedy J als Jeroen Verheij (later Secret Cinema) wel deel uitmaakten van dit project. Een heerlijke old school-track met een herkenbare 'Planet Rock'-sample van Afrika Bambaataa.


Hardwell

Alias: Sandwich
Track: 'On the Beach'
Uit: 2005

Bijna tien jaar oud en zowat onmogelijk online te vinden, deze alias van Hardwell. Ver voordat hij de nummer 1-dj ter wereld werd leverde hij deze track af met een funky gitaarloopje, wat behoorlijk Daft Punk-achtig aandoet. Lekker zomerse track van de man die tegenwoordig wat steviger tekeer gaat.


Headhunterz

Alias: Funkuz
Track: 'Dansles'
Uit: 2005

Schijnbaar enkel uitgebracht op een white label, dit vroegere project van Headhunterz. Een lekkere mix tussen hardstyle en langzame hardcore met al lekkere ravey synths en gebitcrushde kicks. Tof zijn ook de nadrukkelijke hiphop-invloeden in de tracks, dankzij de gekozen samples. Gave release, en jammer dat deze nooit officieel is uitgebracht.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws