De geschiedenis van: Hardwell

Mark Hofman | 14 november 2015
daily feature

We kennen onze artiesten uit de scene. We kennen de tracks, de optredens en zien interviews, maar wat weten we nou echt van onze dance-helden? In ‘De geschiedenis van’ duiken we de diepte in en gaan we op onderzoek uit. Wie is hij, waar komt hij vandaan en hoe komt hij waar hij nu is?

Hardwell is één van de grootste uit de scene. Met twee nummer één noteringen in de dj top 100 en hits als 'Spaceman' en zijn eigen radioshow, is de huidige nummer twee dj van de wereld niet meer uit de scene te krijgen. De grote vraag is alleen: wie is Hardwell nou echt? Wij checkten het voor je!

Robbert van de Corput

Robbert van de Corput  is geboren op 7 januari 1988 in Breda. Hij draait als dance en house dj onder de naam Hardwell en onder diezelfde naam produceert de Nederlander zijn eigen tracks. Op jonge leeftijd was Robbert al muzikaal aangelegd, hij speelde piano en begon op te treden als dj. Hij werd al snel getekend en begon te draaien in verschillende clubs in Nederland. In 2009 begon het balletje te rollen voor Hardwell toen zijn bootleg van 'Show Me Love vs Be.' goed ontvangen werd.

Een jaar later, in 2010, ging het erg lekker met Hardwell en zette hij zijn eigen label op. Revealed Recordings was een feit en zo ook zijn compilatie album Hardwell presents Revealed. Het compilatiealbum bevatte de grootste tracks die afkomstig waren van het label, waaronder ook zijn eigen muziek.

The story continues

Na een goed beginnende carrière en een eigen label werd het tijd voor een eigen podcast. Hardwell On Air lanceerde in 2011 en werd uitgezonden op grote internationale radiostations. Ook bleef een samenwerking met Tiësto niet uit, samen maakten de heren de track 'Zero 76'.

Wist je dat?

'Zero 76' zijn naam te danken heeft aan de regiocode van Breda? Hardwell en Tiësto komen beiden uit de stad.

 

Hardwell bracht in datzelfde jaar de track 'Encoded' en 'Cobra' uit en kwam voor het eerst in de hitlijsten van beatport. Ook was een notering in de dj top 100 niet uitgesloten, Robbert kwam de lijst binnen op nummer 24. Niet lang daarna maakte hij de track 'Spaceman' die de naam Hardwell een keiharde boost gaf in de scene. Remixes, bootlegs en sets werden gevuld met de track en het leverde hem in 2012 een nummer 6 notering op in de dj top 100 lijst.

2013: het jaar van succes

Als iemand van 2013, zijn jaar heeft weten te maken is het Hardwell wel. Het jaar begon met een tour in Canada, vervolgde met een Amerikaanse tour en ging de wereld over met zijn I Am Hardwell tour. Hij stond voor het eerst op de mainstage van Ultra Music Festival, bracht een documentaire uit en werd de nummer één dj van de wereld. De nummer één notering maakte hem de jongste dj ooit die de positie innam en 2013 ging de boeken in als hét jaar van Hardwell.
 

United We Are

We zijn terug in het heden, 2015. Hardwell is in 2014 voor de tweede keer uitgeroepen tot nummer één dj van de wereld en zet grote stappen in zijn carrière. In 2015 wordt het echt tijd voor een eerste studio album met de naam United We Are. De titel wordt gelijk ook de naam van zijn tour, maar misschien nog wel belangrijker: United We Are wordt Hardwell's eigen goede doel.

Voor een gig ging de dj naar India en daar zag hij kinderen slapen onder zijn Billboard. Hij realiseerde zich daardoor hoe scheef de wereld eigenlijk was: waar sommige mensen alles hebben, hebben andere mensen niets. Daar wilt hij wat mee doen en United We Are was geboren.

Met het goede doel wilt de dj kansarme kinderen een kans geven door ,bijvoorbeeld, ze te voorzien van goede educatie. Voor dit goede doel wil Hardwell een feest geven in India met een gastenlijst, een gratis performance dus. Deze gastenlijst is op dit moment zo groot geworden dat het een wereldrecord vestigde, precies wat Hardwell wilde. Met deze 100.000 mensen gaat hij ervoor zorgen dat kinderen in arme landen een betere toekomst krijgen, en hij stopt pas wanneer hij met eigen ogen ziet dat het beter is.

Clublife Magazine

In 2013 stond Hardwell op de cover van Clublife Magazine, vlak voordat bekend werd dat hij nummer één zou worden. Stiekem wisten wij dat al en spraken hem daarover in ons magazine. Hij vertelde ook waarom draaien in Nederland zo leuk was. 'In Nederland kan alles', zei hij toentertijd. Ook hebben we de dj in deze editie vooruit laten kijken, wat gebeurt er tussen nu (2013) en tien jaar. De dj had het zelf over een eigen album, en dat is mooi gelukt! Sindsdien is het alleen maar harder gegaan voor de dj.

Dit Is Hardwell

Robbert van de Corput leeft voor de muziek die hij maakt en doet alles voor zijn fans. De dj heeft veel succes geboekt en staat al jaren aan de top. Twee keer was hij de nummer één dj, dit jaar staat hij op plek twee. Het gaat lekker met Hardwell en met een eigen album, een goed doel en veel nieuwe en harde track mag het duidelijk zijn: Hardwell is een naam is die we nog een lange tijd gaan horen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws