Party-report: World of Pleasure

Peter Güldenpfennig | 12 mei 2013
events


Wat: World of Pleasure
Waar: Laaggravense Plassen, Utrecht
Wanneer: zaterdag 11 mei
Reporters: Rick de Brouwer, Jos Dekker

‘World of Pleasure’, het is eerder een titel die je bij een ‘Kamasutrabeurs’ zou verwachten dan bij een door SLAM FM georganiseerd festival. Centraal gelegen ( Laaggravense Plassen, Utrecht) trekt het eendaagse festival vele bezoekers vanuit alle windstreken in het land. Met drie areas, bestaande uit house (main en dirty house) en hardstyle (dedicated) zou iedere bezoeker aan zijn trekken moeten kunnen komen.

Line-up

Gezien de voorspelde wisselvallige weersomstandigheden, beloofde het net als de ‘Kamasutra’ een ‘nat’ feestje te gaan worden. Als dance-liefhebber kun je helaas niet op drie plekken tegelijk staan dus besloot ik vooraf mijn strijdplan te trekken. Ondanks twee housestages vond ik de line-up een beetje magertjes aan die kant. Te standaard. Iets wat je elk weekend in een gerenommeerde club aangeboden wordt, maar misschien zijn we als Nederlanders ook wel te verwend met zoveel topartiesten in dit land. Ik besloot mijn stoute schoenen aan te trekken en me vooral bezig te houden met het hardere segment op het festival, de Dedicated Hardstylestage.
Genoeg ‘voorwerk’, lets bring it on!

Een echte liefhebber wil natuurlijk niks missen dus vroeg de auto in om er meteen van af 12.00 te kunnen zijn. In alle vroegte had ik de betekenis van ‘parkeren W.O.P.’ (‘World of Pleasure’) op de gele verkeersbordjes nog niet helemaal door waardoor ondertekende eventjes ergens verloren rondreed in het Utrechtse landschap. Eenmaal op de juiste en weg en nu wel scherp naderde ik het festivalterrein dat omgeven was door donkere wolken. Regen! Aangekomen op de parkeerplaats bleek ik niet de enige ‘slaper’ te zijn. Je werd namelijk doorgestuurd naar de ‘Kiss and Ride’. Reden? Iemand hield het bordje niet de juiste kant op...

 

World of pleasure

Oganisatie

Ook bij het inchecken op de gastenlijst rommelde het organisatorisch. Ik kon mijn spullen ophalen op verschillende plekken, maar niemand kon vertellen wie wat waar of hoe. Vragend aan de beveiliger of dat misschien de artiesteningang was waar hij voor stond, wist hij niet. Toch vreemd dunkt me, als je blijkbaar de ganse dag op die plek blijft staan maar niet weet wat je eigenlijk beveiligt. Het bleek dus wel de artiesteningang te zijn. Praktisch gezien nog niet helemaal op elkaar afgestemd dus, maar ach het was nog vroeg!

Mooi moment om het barpersoneel uit te testen. ‘Twee koffie alstublieft’. ‘Sorry meneer; we hebben geen koffie, maar we kunnen u wel Red Bull aanbieden!’ Adequaat en attent! Koffie op een festival, ik zou het toch graag een keer vast in het ‘schap’ zien verschijnen! Dan nog maar een poging. Met twee muntjes in de hand vragend aan een ander barmeisje: ‘Doe mij maar wat lekkers’. ‘Wat wenst u meneer ?' ‘Verras me maar!’. Ze komt met twee bier op de proppen zetten. Als ik het zelf niet doe, dan zorgt het personeel er hier wel voor dat ik dronken als een tor op het festival rondloop!

 

_29A4557-BorderMaker

Dirty en hard

Zo rond half twee stromen de meeste bezoekers binnen en kan het feest echt gaan beginnen. Sandra Silva trapt om 14.00 de ‘Dirty House stage' dan al af met een redelijk volgepakte tent. Echt ‘Dirty’ is het niet, stevig wel! Na die knallende set begeef ik me naar de Hardstyle-stage alwaar mijn plaatsgenoten Bass Modulators en de opkomende, jonge dj’s Atmozfearz gaan draaien. Daarna volgen Code Black en Frontliner met een kijkje tussendoor bij vrouwelijke Dirty Dj Lady Bee en Skitzofrenix. Het slechte weer zorgt ervoor dat beide overdekte stages druk worden bezocht!

Festivalgangers

Intussen ben ik wel nieuwsgierig waar de festivalganger zich aan stoort. Zijn het de te dure prijzen voor eten en drinken? Vijf euro neertellen voor een flesje water ? In ontwikkelingslanden verdienen sommige mensen nog geen eens een euro per dag! Zijn het de lange rijen bij het vrouwentoilet? Nee, de hedendaagse festivalganger stoort zich vooral aan zijn medebezoekers! Het gevoel dat iemand dwars door je heen wil lopen, het voordringen bij de bar, et cetera. Tip voor de mannen: ontbloot bovenlichaam is meestal ‘not done’ ! En hoe zit het eigenlijk met de EHBO-post? Hoeveel gevallen krijgen die te verwerken op een dag? Het aanwezige medische team bestaat op elk feest uit ervaren personeel die al vele feesten meegedraaid hebben. De meest voorkomende gevallen zijn mensen die enkeltjes verstuikt hebben. En hoe zit het met drank en drugsgebruik , inherent verboden aan feesten? Volgens het hoofd van het medisch team gebruikt zo’n 20% op dit feest drugs. Toch fijn om te weten!

Na’ Frontliner’ kunnen we ons op gaan maken voor het avondprogramma. Tussendoor loop ik Mc No – ID nog even tegen het lijf die de hardstyleliefhebber waarschijnlijk kent van de laatste Bass Academy-editie, die eerder deze week plaatsvond. Hij belooft zijn fans dat zijn vriendin ook een keer met hem samen mee gaat mc-en! Helemaal top! Het begin van het avondprogramma bestaat voor mij uit Gregor Salto, Billy the Klit en de Frequencerz. Geen van allen weet me echt te bekoren. Vato Gonzalez trouwens wel! Maar meer kijk ik uit naar de sets van Quintino en La Fuente.

Echter wanneer La Fuente begint te draaien op de Main ontstaat er een komisch tafereel. Donkere wolken pakken zich samen alsof Sauron uit de Lord of the Rings zijn duistere magie op Midden Aarde heeft losgelaten. Regen, en hoe! Het publiek wacht niet af en pakt massaal de benen! Wanneer La Fuente opkomt vluchten mensen massaal letterlijk weg, alsof ze willen zeggen, ‘Noooo’ , alsjeblieft geen La Fuente !! zielig voor hem en Quintino, maar j,a de weergoden zijn hen vandaag niet gunstig gezind.

 

4

Hardstyle-area

Een direct gevolg daarvan is een overvolle Dirty House-tent waarbij mensen letterlijk geweigerd worden om nog binnen te komen. Ik heb me inmiddels zelf begeven naar de Hardstyle-area alwaar ik een plekje links vooraan heb weten te bemachtigen bij Adaro en als afsluiter Radical Redemption. Wanneer de oude track ‘Just as Easy’ wordt ingezet wordt hij luidkeels meegezongen door de fans en zelfs het aanwezige house-publiek achterin. De sfeer zit er dus nog altijd goed in en de regen mag de pret niet drukken! Adaro weet me backstage te vertellen dat hij ook graag bij house staat. Verrassend van een dj te horen die vooral bekend staan vanwege zijn hevige beukwerk! Wist u ook dat zijn vader meestal meegaat naar feesten ? Te herkennen aan witte baard en ‘Padaro’ op zijn shirt. En dat Adaro nog nooit alcohol heeft gedronken? Radical Redemption sluit tenslotte af met een set die twee tandjes harder gaat dan al zijn dj-collega’s eerder reeds die dag en brengt het publiek tenslotte tot een absoluut ‘hoogtepunt’.

Er kan daarom gesteld worden dat World of Pleasure inderdaad draait om ‘het plezieren’ van de bezoeker zodat iedereen aan zijn trekken toekomt!

[tabs tab1="Plus" tab2="Min"]

[tab id=1]

 • Korte rijen overal
 • 2 overdekte stages
 • Goede, uitgelaten sfeer
 • Snel en vriendelijk barpersoneel
 • Voldoende parkeergelegenheden
 • Keuze en Kwaliteit eten. (Bijvoorbeeld, broodje Beefburger Deluxe)
 • Gratis toiletten
 • Aanwezige kermisattracties

[/tab]

[tab id=2]

 • Weersomstandigheden
 • Magere house line-up
 • Overvolle Dirty house-stage
 • Ontbreken looppaden
 • Ontbreken bars in de tentstages
 • Drukte bij inleveren kluissleutels

[/tab]

[/tabs]

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws