Xbeach Festival verhuist naar De Panne

Ivo Mollemans | 21 juni 2013
events


Het Belgische Xbeach Festival verhuist voor de derde editie naar de gemeente De Panne. Wil jij hier op 1, 2 en 3 augustus bij zijn? Sleep dan nog voor 30 juni een early bird-ticket in de wacht.

Niet alleen de locatie is dit jaar anders. Het festival staat in het teken van 'groen' en zal aan de hand van een windmolen van energie worden voorzien. Daarnaast kwam de organisatie met de 'Xbeach Festival Bootcamp' waarin festivalstudenten moesten laten zien waarom zij Xbeach-waardig zijn.

Donderdag

Oud en vertrouwd blijft de Xbeach Seagull Camping. Koop jij je weekendticket, dan ben je welkom om donderdag de tien beste lokale dj's aan te moedigen in een battle. De winnaar krijgt de eer om op vrijdag op de Octopussy Mainstage te mogen draaien. Daarnaast kun je in de grote feesttent op de camping genieten van de hits uit alle tijden.

Vrijdag

De volgende dag kun je nog lekker uitslapen, want het festival begint vrijdag pas om twee uur 's middags. De Shrimpy Stage brengt je terug naar de '90s met artiesten als DJ SASH!, Deux Saints Tropicaux en Dj God. Op de Octopussy Mainstage komen dubstep, dnb, trap en breakcore aan bod. Dit wordt verzorgd door onder andere Gumble, Macky Gee, Dub Zero en natuurlijk de winnaar van de
dj-battle.

Zaterdag

Zaterdag is de dag voor de echte rockers. Op de Shrimpy Stage wordt er om twaalf uur gestart met de winnaar van de Xbeach band battle. Deze worden in de loop van de dag opgevolgd door bands als Magnetica, Compact Disk Dummies en Uberdope. Op deze stage wordt afgesloten door de dj's van Discobar Galaxie. De Mainstage staat in het teken van de Belgische housemuziek, met dj's als Neon
van Culture Club, Houselicious Dj's Houwen & Deepbassus en Dimaro & Little D.

Check hier de volledige line-up.

Xbeach-affiche-lowXbeach Festival

Waar: Adinkerke, De Panne
Wanneer: 1, 2 en 3 augustus

Tijd: Vrijdag 14.00 – 4.00
Zaterdag 12.00 – 4.00

Prijs: XLarge ticket: 70 euro (weekendticket, camping, lockers, toiletbandje, drankkaart van 20 euro, goodiebag)
Weekendticket: 40 euro (weekendticket en camping)
Dagticket vrijdag: 20 euro
Dagticket zaterdag: 30 euro

Early bird-tickets zijn tot 30 juni te koop en 10 euro goedkoper. Bewoners van gemeente Panne krijgen 5 euro korting.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws