Amsterdam Dance Event 2013

Peter Güldenpfennig | 30 juli 2013
events


Van 16 t/m 20 oktober vindt Amsterdam Dance Event weer plaats. Zowel de professional als de liefhebber komt ogen, oren en tijd te kort tijdens het ADE. Met ruim 2000 artiesten, 90 locaties en ruim 300.000 feestgangers is het ADE het grootste dance-evenement ter wereld. Een overzicht van wat er te doen is is dan ook wel zo prettig. Grofweg is het event in drie categorieën in te delen: het ADE Festival, ADE Playground en de ADE Conference.

Party op het ADE Festival

Het ADE Festival is waar alle artiesten doen waar ze goed in zijn: jou vermaken in welke van de negentig clubs in Amsterdam je ook kiest om heen te gaan. Om hier een hele line-up neer te zetten gaat wat ver, maar wat namen droppen kan best. Onder andere Tiësto (18 oktober, Ziggo Dome), Simon Patterson (16 oktober, WesterUnie), Dave Clarke (18 oktober, Melkweg), Andy C (17 oktober, Paradiso), I-F (19 oktober, Melkweg), Kenny Larkin (18 oktober, Melkweg) en Ida Engberg (19 oktober, Gashouder) kun je aan het werk zien. Volgens de organisatie zullen er rond de 1700 artiesten aantreden op 450 events in vijf dagen tijd op het festival. Deze beslaan alle denkbare subgenres dus het moet gek lopen wil er niet iets voor jou bij zitten.

Neem een break op ADE Playground

Amsterdam is een speeltuin. Voor veel toeristen geldt dit sowieso, maar tijdens het Amsterdam Dance Event gaat dit ook zeker op voor danceliefhebbers. Met workshops, exposities, studiosessies, in-store en outdoor performances van diverse artiesten en nog veel meer is heel Amsterdam omgetoverd tot een speeltuin waar je struikelt over dingen om te doen. De Balie vlakbij het Leidseplein fungeert als Festival Lounge. Hier kun je alle informatie vinden over waar wat te doen is, tickets aanschaffen en natuurlijk afspreken met mensen om het festival te bezoeken.

Overdag de diepte in tijdens de ADE Conference

Voor verdieping moet je bij de ADE Conference zijn. Deze vinden overdag plaats en beslaan ieder aspect van de business. Van netwerken tot het delen van kennis, van deze conferenties ga je niet weg zonder dat je er in ieder geval iets van hebt opgestoken. Wat kun je zoal verwachten? Een Q&A met Richie Hawtin bijvoorbeeld, maar ook sprekers als Hardwell, Armin van Buuren, Nile Rodgers en Frontliner. Uiteraard komen niet enkel artiesten aan het woord. Zo zal Dave Smith, de ‘grootvader van MIDI’ komen spreken en komt Oliver Luckett van theAudience spreken over ‘direct-to-consumer’-publishing.

De festival app

Met zoveel dingen om te doen en zo verschrikkelijk weinig tijd is het maar goed dat dit jaar de app terugkeert. In een enkele opslag zien waar wat speelt en wanneer, en hiervoor ook meteen tickets bestellen. Erg handig! Daarnaast vind je ook blogs, het laatste nieuws en de gehele line-up inclusief Twitter- en Facebook-links. Om van het ADE een geslaagd event te maken is de app eigenlijk onontbeerlijk. Deze is voor zowel iOS als voor Android beschikbaar.

Meer info over Amsterdam Dance Event kun je op de website vinden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws