Swimsuitfestival [14-15 aug 2013]

Peter Güldenpfennig | 6 augustus 2013
events


Een gratis openluchtfestival is nooit verkeerd natuurlijk. Tel daarbij twee dagen, vier podia en meer dan honderd dj's op en je hebt het Swimsuitfestival. Dit jaar wordt dit festival voor de tweede keer georganiseerd na een succesvolle eerste editie.

Geef jongeren een kans

Aangezien festivalprijzen flink op kunnen lopen zijn er jongeren die zich simpelweg geen festival kunnen veroorloven. Dat is precies waarom Swimsuitfestival in het leven is geroepen. Daarnaast geeft het festival veel jonge talenten een kans om zich te laten horen op een podium. Het merendeel van de optredende acts zijn jonge talenten. Op het festival is een agency aanwezig die de acts zullen begeleiden en hen verder kan helpen. Het festival staat hiermee in het teken van 'kansen voor jongeren', wat dus slaat op zowel de bezoekers als de optredende artiesten.

Vier podia

Er zijn vier podia, waarop beide dagen een divers geluid te horen zal zijn. Op 14 augustus is er een progressive-, commercial-, drum & bass/trap- en een bubbelbar-podium. Op 15 augustus veranderen het drum & bass/trap- en het bubbelbar-podium in een hardstyle- en tubeless underground-podium. Met andere woorden: het festival heeft voor iedereen wel iets te bieden. Ga voor de volledige line-up naar de website.

Camping

Er is een camping aanwezig en vanwege beperkte ruimte is het aan te raden vooraf een campingticket te bestellen. De camping is niet gratis (13,50 euro plus 1,50 euro toeslag), maar je krijgt er wel een gratis ontbijt bij. Tickets kun je hier bestellen.

Goed doel

Opbrengsten van het festival gaan naar Stichting tegen kanker. Deze organisatie zet zich in voor kanker-bestrijding door onderzoeken te financieren en kankerpatiënten en hun familie te begeleiden. Bezoek de website van de stichting voor meer informatie over wat zij doen.

Swimsuitfestival

Waar: Festival terrein Kasteelstraat, Poeke, België
Wanneer: 14 & 15 augustus
Prijs: gratis
Camping: €13,50 + €1,50 toeslag

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws