ADE: woensdag 16 oktober

Rick Francissen | 16 oktober 2013
events


Het Amsterdam Dance Event staat voor de deur, maar waar moet je zijn? Overdag kun je terecht op de Playground voor presentaties, interactieve shows en exclusieve events. Ook overdag vinden de Conference events plaats. Hier worden lezingen en discussies gehouden met een groot scala aan personen uit de muziekindustrie. 's Avonds en 's nachts is het tijd voor het Festival. Deze week geven we je elke dag tips om het meeste te halen uit jouw bezoek aan de Amsterdam Dance Event. Vandaag beginnen we met het eerste overzicht van vijf: woensdag 16 oktober.

Playground

Over 20 verschillende locaties worden er verschillende events georganiseerd door bedrijven die op de een of andere manier affiniteit hebben met de dance scene. Deze events vind je door de hele stad, van clubs en cafe's tot kledingwinkels en daken. Playground events zijn over het algemeen op meerdere dagen te bezoeken, daarom is het handig om deze evenementen als laatste in te plannen in je agenda.

5914.0.conference_promotion_ade_at_the_canals_(credits_mike_breeuwer)Op woensdag 16 oktober is er al heel wat te bezoeken. Zoals de expositie '25 jaar dance in Nederland' op het Museumplein en Toren Overhoeks. Heel de dag door zijn hier enorme foto's en billboards te bewonderen die ook in het boek 'Mary Go Wild: 25 jaar dance in Nederland' gepubliceerd zijn.

[toggle title="Expositie 25 jaar dance in Nederland"]

Waar: Museumplein
Wanneer: Heel het ADE
Tijd: Heel de dag
Prijs: Gratis

[/toggle]

In De Balie kun je van 12:00 tot 18:00 naar binnen lopen om Ableton Live 9 in werking te zien met workshops en live optredens. Ableton geeft trouwens tot 100 euro korting aan bezoekers op Ableton's bundel Push + Live 9 of Push + Live 9 Suite. Dus kun je na inspiratie opgedaan te hebben tijdens een workshop meteen zelf direct aan de slag.

[toggle title="Ableton Push and Live 9 workshops"]

Waar: De Balie
Wanneer: Woensdag t/m Zaterdag
Tijd: 12:00 – 18:00
Prijs: Gratis

[/toggle]

Conference

Op de Conference events is er plaats voor een kritische kijk op de dance scene via interviews, debatten, colleges, en andere dialogen tussen vakspecialisten, artiesten en het publiek.Dit deel van het ADE is opgedeeld in verschillende categorieën. Zo krijg je op ADE University colleges en vinden lezingen over duurzaam ondernemen plaats onder de noemer ADE Green.

Tijdens 'Indoor challenges and solutions' van ADE Green, wordt ingegaan op hoe een club, warenhuis of arena is opgebouwd en hoe je daar het beste om kan gaan met energie. Dit klinkt in de eerste instantie misschien droog, maar sprekers zoals Jet Hoevenberg van Sensation en Henk van Raan van de Amsterdam Arena zullen samen met nog twee andere sprekers dit onderwerp levendig maken. De hele dag staat de Chicago Social Club in het teken van ADE Green. Van 12:30 tot 18:00 zijn er verschillende lezingen over onderwerpen binnen ADE Green. Voor het gehele overzicht kun je terecht op de website van het ADE.

[toggle title="ADE Green: Indoor challenges and solutions"]

Waar: Chicago Social Club
Wanneer: Woensdag 16 oktober
Tijd: 13:45 – 14:30
Prijs: Conference ticket

[/toggle]

5837.0.ADE Day 4 - 20-10-12 - Aico Lind - Q&A Nicky Romero - ADE NextEen discussie die wellicht wat dichter bij je staat is gaat over de toekomst van de radio. Het medium lijkt populariteit te verliezen door de opkomst van andere media zoals het internet. Onder andere Armin van Buuren, die al jaren lang zijn eigen radioshow 'A State of Trance' met veel plezier en succes host, zal zijn visie op de toekomst van de radio ten gehore brengen tijdens het ADE Radio Forum 2013.

[toggle title="ADE Radio Forum 2013"]

Waar: Dylan (D2 Panel Room)
Wanneer: Woensdag 16 oktober
Tijd: 15:30 – 16:30
Prijs: Conference ticket

[/toggle]

Ook in de avond zijn er nog enkele conferenties te bezoeken. Don Diablo presenteert woensdagavond zijn nieuwe liveshow in Pakhuis de Zwijger. Net als Don Diablo zullen meerdere artiesten deze week hier hun visuals voor hun nieuwe shows presenteren.

[toggle title="Worldwide Premiere: Don Diablo presents Hexagon"]

Waar: Pakhuis de Zwijger (Grote Zaal)
Wanneer: Woensdag 16 oktober
Tijd: 22:30 - 23:15
Prijs: Conference ticket

[/toggle]

Festival

Een mooie overgang van de conferenties naar het festival vindt 's avonds plaats in de Melkweg. Vanaf 20:30 uur wordt het ADE hier officieel geopend tijdens de presentatie van het boek Mary Go Wild: 25 jaar dance in Nederland. Dit boek beschrijft in bijna 600 pagina's de geschiedenis van dance in Nederland van de afgelopen 25 jaar. Na deze feestelijke release zullen dj's de Melkweg met hun muziek omtoveren tot een club. Onder andere Michel de Hey en Secret Cinema zullen hier draaien. Het feest zal tot een uur of 5 's nachts doorgaan.

[toggle title="Mary Go Wild: 25 years of dance in The Netherlands - Official Book Release"]

Waar: Melkweg Rabohall
Wanneer: Woensdag 16 oktober
Tijd: 20:30 – 5:00
Prijs: € 15,-

[/toggle]

headhunterzVerder zullen er deze eerste nacht van het ADE al enkele dj's met een behoorlijke staat van dienst de clubs van Amsterdam aandoen, zoals Sander van Doorn. Hij gaat op wereldtournee samen met artiesten van zijn label DOORN Records. Deze tournee doet de aftrap tijdens het ADE op 16 oktober in Club Escape. Deze avond zullen onder meer Quintino, Moguai, Dubvision en Firebeatz aantreden.

 

[toggle title="Sander van Doorn presents: DOORN Label Night"]

Waar: Escape
Wanneer: Woensdag 16 oktober
Tijd: 22:00 – 4:00
Prijs: € 15,-

[/toggle]

Net als vorig jaar zal Nicky Romero ook dit jaar een labelnight hosten. Vorig jaar organiseerde de eigenaar van Protocol Recordings voor het eerst een eigen labelnight. Dit was zo succesvol dat de dj het nu wat groter heeft aangepakt. Het feest beslaat twee area's en Nicky Romero heeft artiesten uitgenodigd die of een aantal goede tracks hebben uitgebracht op Protocol Recordings of die hij graag de kans geeft om groter te worden. Zo staan onder andere Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Vicetone en Cash Cash op de poster. Net als vorig jaar heeft Nicky Romero een special guest uitgenodigd. Vorig jaar was dit David Guetta, wie het dit jaar is weten we nog niet.

[toggle title="Protocol Recordings Label Night Nicky Romero and friends"]

Waar: Melkweg
Wanneer: Woensdag 16 oktober
Tijd: 23:00 – 6:00
Prijs: Uitverkocht

[/toggle]

5776.0.ADE Day 1 - 17-10-12 - Johan Vivie - Awakenings foto 3Op de eerste dag van het ADE is er meer dan genoeg te doen. Wees niet getreurd als je niet bij alles aanwezig kunt zijn want wij zullen verslag doen van verschillende evenementen. Morgen werpen we een blik op de tweede dag van het Amsterdam Dance Event. Met de officiële opening in de Melkweg en een veelvoud aan events belooft dit een prachtige dag te worden. Hou daarom onze website in de gaten en blijf op de hoogte van alles wat er tijdens het ADE gebeurt.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws