Feesten met verf: Life in Color

Peter Güldenpfennig | 16 oktober 2013
events


We zijn in Nederland al enkele malen getrakteerd op een steeds populairder wordend fenomeen: party's waarop de verf rijkelijk vloeit. Geïnspireerd door de Holi-feesten zoals hindoes deze vieren en waarop iedereen elkaar bekogeld met gekleurd poeder, worden party's met dj's steeds vaker opgeleukt met verf.

Ok, dit is wellicht overdreven maar dat het idee van een avond uit je dak gaan en tegelijkertijd Vincent van Gogh spelen aan terrein wint is een feit. Dit bewijzen feesten als Neon Splash, die behoorlijk goed bezocht worden. Een nieuwkomer is Life in Color, een feest wat 14 oktober 2013 voor het eerst voet aan land zette in Europa, Noorwegen om precies te zijn. En nu komt het naar Nederland dankzij een samenwerking met ID&T in Europa.

Het werkt zo: tijdens een party gaan er op onbepaalde tijden enkele verfkanonnen af. Tevens wordt er ook verf verkocht aan bezoekers die elkaar kunnen besmeuren. Dit allemaal op de soundtrack van een dj. Die overigens tot een top line-up behoort, een van de pijlers die Life in Color toch onderscheidt van andere feesten. Op de eerste editie in Nederland op 14 december 2013 zullen Nicky Romero, Quintino, Lucien Foort, Wildstylez, Dyna en 4Tezian laten horen hoe je een kleurig feest nog kleurrijker maakt.

lifeincolorRdamHier houdt het echter niet mee op, vertelt Derek Thomas, de international event director van Life in Color ons. 'De hele avond wordt het publiek getrakteerd op een volledige show met visuals en dansers. Daarbij gaat het veel vaker dan concurrenten los met een kannonade van verf.' Dat klinkt zelfverzekerd. Is het niet gevaarlijk? 'Nee, onze verf is van cosmetische aard, vergelijkbaar met shampoo', aldus Derek. Dat is goed nieuws, want volgens de organisatie krijgt een gemiddelde bezoeker twee liter verf over zich heen.

ID&T gelooft in ieder geval enorm in het concept. Dat blijkt ook wanneer Duncan Stuttenheim gepassioneerd vertelt over hoe hij gelooft in het concept, terwijl hij wijst naar het jonge Amerikaanse team dat Life in Color heeft bedacht. 'Als ik zie hoe deze jongens bezig zijn, dan herken ik mezelf zoals ik was toen we Thunderdome en Sensation opzette', aldus de mede-oprichter van ID&T.

Zelf benieuwd hoe het is om een avondje uit te gaan en onder de verf thuis te komen? Breng dan een bezoek aan Ahoy op 14 december, want dan barst Life in Color los!

Life in Color

Wanneer: 14 december 2013
Waar: Sportpaleis Ahoy, Rotterdam
Prijs: €45,-

Klik hier voor tickets.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws