ADE: vrijdag 18 oktober

Rick Francissen | 18 oktober 2013
events


De derde dag van het Amsterdam Dance Event is traditiegetrouw weer op een vrijdag. Vandaag kun je net als op woensdag en donderdag enorm veel interessante playground- en conference-events bezoeken. In de avond en nacht van deze vrijdag komt het festival helemaal tot bloei. Ook voor de 18e geven wij weer een overzicht van interessante feesten en andere events waar jij volgens ons naar toe moet.

Playground

Net als op donderdag de 17e zijn er vandaag weer een aantal Q&A sessies in het Konings & Keune. Hier zullen ook meerdere dj's in een sessie aanschuiven om ook samen te kunnen discuciëren over vragen en stellingen die je aan ze kunt voorleggen.

[toggle title="Playground Q&A sessions "]

Waar: Konings & Keune
Wanneer: Vrijdag 18 oktober
Prijs: Toegang met ADE Card

12:00 – 13:00 Q&A with DJ Per (NL)
13:00 – 14:00 Q&A with Duncan Stutterheim (NL)
14:00 – 15:00 Q&A with Joris Voorn (NL) and Secret Cinema (NL)
15:00 – 16:00 Q&A with DJ Dano (NL), 2000AndOne (NL) and Abraxas (NL)
16:00 – 17:00 Q&A with Chuckie (NL)

[/toggle]

studioEvenals de andere dagen kun je in het Magzijn en de Gallery Vriend van Bavink PSPP indrukwekkende foto's bekijken van een van de eerste party-fotografen uit Nederland. Cleo Campert presenteert haar foto's uit die tijd met het thema 'after'. Sommige van de foto's zijn nog nooit eerder vertoond. Voor iedereen die een beetje interesse heeft in fotografie of het party-leven van jaren geleden is dit zeker een aanrader.

[toggle title="Cleo Campert - After"]

Waar: Gallery Vriend van Bavink PSPP
Wanneer: Woensdag 16 t/m zondag 20 oktober
Tijd: 12:00 – 18:00
Prijs: Gratis

Waar: Het Magazijn
Wanneer: Woensdag 16 t/m zondag 20 oktober
Tijd: 13:00 – 18:00
Prijs: Gratis

[/toggle]

Red Bull organiseert net als op donderdag vandaag een producers-contest. Iedereen kan zijn demo opsturen en meedoen aan de competitie. De prijs is een studiosessie met een artiest die je inspireert in de Red Bull studio tijdens het ADE. De vijf beste demo's worden door een jury uitgekozen. Deze gelukkige producers die dit hebben bereikt moeten zoveel mogelijk stemmen binnen halen om de hoofdprijs in de macht te slepen. Voor meer informatie en inschrijvingen ga je naar redbullstudios.com.

[toggle title="SAE Audiobot competition"]

Waar: Red Bull Studios Amsterdam
Wanneer: Donderdag 17 en vrijdag 18 oktober
Tijd: 11:00 – 16:00
Prijs: Toegang met ADE Card

[/toggle]

Conference

Waar woensdag en donderdag speciale events hadden onder de naam ADE Green en het Hard Dance Event is vrijdag een normale dag waarin je conferenties kunt bezoeken bij ADE Pro, ADE Tech, de ADE University en het Beamlab. Per categorie even een paar interessante events:

dimitriADE Pro is net zoals iedere dag te vinden in het Felix Meritis huis en de Dylan. Je kunt veel verschillende soorten bijeenkomsten bijwonen, maar één springt er toch wel uit. Na jaren afwezig te zijn geweest op het ADE, is Tiësto op de 18e weer present. Hij zal in een Q&A-sessie praten over hoe hij nog steeds enthousiast te werk gaat als dj en producer. Verder verteld hij over hoe hij zijn status in de dance scene denkt te behouden. Natuurlijk is er ook nog ruimte om zelf vragen te mogen stellen aan de dj.

[toggle title="Q&A sessie met Tiësto"]

Waar: Felix Meritis (F5 Panel Room)
Wanneer: Vrijdag 18 oktober
Tijd: 13:30 – 14:15
Prijs: Toegang met ADE Conference ticket

[/toggle]

Een hele andere conferentie is de 'Focus on Eastern Asia'. Hierin wordt een blik geworpen op de enorme kansen die in het oosten van Azië (m.u.v. Japan) te vinden zijn voor dj's en producers. Een aantal experts uit de regio biedt je lokaal en regionaal inzicht en geeft tips over hoe je het beste zaken kunt doen in het oosten.

[toggle title="Focus on Eastern Asia"]

Waar: Felix Meritis (F9 Panel Room)
Wanneer: Vrijdag 18 oktober
Tijd: 17:00 – 17:45
Prijs: Toegang met ADE Conference ticket

[/toggle]

Het Beamlab zal vandaag voor het laatst geopend zijn. Vanaf 19:00 zal de Nederlandse producer Boris Bunnik zijn derde full-length album presenteren. Dit exclusieve voorproefje vindt in Pakhuis de Zwijger (Grote Zaal) plaats en duurt tot ongeveer 21:00.

[toggle title="Conforce presents Kinetic Image"]

Waar: Pakhuis de Zwijger (Grote Zaal)
Wanneer: Vrijdag 18 oktober
Tijd: 19:00 – 21:00
Prijs: Toegang met ADE Conference ticket

[/toggle]

Festival

Als je eerder dit ADE nog geen tijd hebt gehad om feestjes te bezoeken dan is vandaag je kans. Een enorme lijst aan feesten en locaties, die verschillen van de Ziggo Dome tot kleinere locaties als Paradiso, geven je alle keus.

zigoNa zijn Q&A sessie eerder op de dag is Tiësto deze nacht ook te zien in een van de grootste locaties in ons land. De Ziggo Dome wordt in samenwerking met ID&T en Heineken omgetoverd tot een Heineken Starclub. De Nederlandse superster zal die avond samen met Calvin Harris, Danny Avila, MoTi, Punish, Sultan & Ned Shepard iedereen een fantastische avond bezorgen.

[toggle title="Heineken Starclub presents: Tiësto & Calvin Harris"]

Waar: Ziggo Dome
Wanneer: Vrijdag 18 oktober
Tijd: 22:00 – 7:00
Prijs: Uitverkocht

[/toggle]

In club Escape kun je naar Fedde le Grand. Hij zal onder andere met Michael Calfan en Roul and Doors een goede avond neerzetten. Wil jij hier heel erg graag heen en heb je nog geen kaartje kunnen bemachtigen, dan heb je misschien wel geluk. Wij geven namelijk tickets weg voor dit speciale feest. Ga snel naar de speciale facebookpagina en doe mee aan deze actie.

[toggle title="MTV presents: Fedde Le Grand Rocks Amsterdam"]

Waar: Escape
Wanneer: Vrijdag 18 oktober
Tijd: 22:00 – 5:00
Prijs: €20,00

Tickets zijn te koop via de de eventpage op de website van het ADE.

[/toggle]

De vrijdag staat voornamelijk in het teken van electro- en progressivehous feesten. Dit blijkt wel als je het gehele party overzicht bekijkt. Heb je echter geen kaartje kunnen krijgen voor een van de feesten, wees dan niet getreurd. Het al lang uitverkochte, 'Hardwell presents: Revealed' zal live worden gestreamed vanuit de Passengers Terminal. In de onderstaande video lees je precies hoe, waar en rond welke tijd je dit op vrijdagnacht kunt volgen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bijeenkomsten en feesten te bezoeken op deze derde dag van het Amststerdam Dance Event. Het gehele overzicht kun je dan ook vinden op de officiële website van het ADE. Ga je op zaterdag (ook) naar het ADE of heb je nog geen plannen, maar wil je toch een leuk evenement meepakken, lees dan morgen ons vooruitzicht op deze drukke maar prachtige dag.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws