ADE 2013 terugblik

Rick Francissen | 21 oktober 2013
events


Het grootste en meest internationaal georiënteerde danceevenement is weer achter de rug. Elke dag waren we met Clublife aanwezig en hebben er conferenties bijgewoond, feesten bezocht, producten getest, en veel mensen ontmoet en vrienden gemaakt.

Massale opkomst

De sfeer zat er vanaf de eerste dag al goed in. Iedere bezoeker was enthousiast en het aanwezige zonnetje droeg bij aan de goede sfeer. Wel was het lastig dat evenementen door de hele stad verspreid waren. Door de enorme drukte en verbouwingen aan tram-sporen was ook het openbaar vervoer niet ideaal. Maar op enkele uitzonderingen daargelaten waren de meeste ADE-locaties goed bereikbaar per voet.

pioneerHet programma

De conferenties die we bijwoonde liepen uiteen tussen Q&A-sessies met de grootste dj’s ter wereld zoals Tiësto tot discussies over de toekomst van de radio. Overdag was het ook een goed moment om op de Playground los te gaan op producten van onder meer Pioneer en Native Instruments. Iedereen kon hier gratis naar binnen lopen en zijn eigen dj-skills testen.

In de avonden en nachten bezochten we diverse party's waarvan je alle reports hier kunt vinden. Ook waren onze party-fotografen aanwezig om alles op beeld vast te leggen.

De organisatie

hardwellDe organisatie heeft haar best gedaan om alles zo goed mogelijk te regelen. Dit is op het gebied van events in ieder geval erg goed gelukt want alles liep lekker door en er was geen tot weinig uitloop. Veel rijen bespeurden we verder ook niet. Op diverse punten in de stad kon je als bezoeker informatie inwinnen als je echt niet meer wist waar nu wat te doen is en hoe je er moest komen. Handig!

De award show van de DJ Mag top 100

Elk jaar wordt tijdens het ADE de DJ Mag Top 100 bekend gemaakt. Daarbij worden awards uitgereikt aan dj's die verkozen zijn als beste dj ter wereld. Nieuw dit jaar was de Legend Award voor dj's die de industrie een grote verdienste hebben geleverd. Dit jaar vond de award show plaats tijdens het Amsterdam Music Festival in de RAI. Voordat de top-5 dj's bekend werden gemaakt kreeg Tiësto de Legend Award en mocht Dyro de award voor 'hoogste nieuwe binnenkomer' (op nummer 30) in ontvangst nemen. Het hoogtepunt van de avond en misschien zelfs het gehele ADE is het veroveren van de nummer-1 positie in de DJ Mag top 100 door Hardwell. Zoals hij zelf zei: 'Nu klopt de tekst op jullie cover echt'.

De vijf dagen op het ADE vlogen voorbij als een aangename achtbaanrit. We kijken in ieder geval uit naar ADE 2014!

[tabs tab1="Conference" tab2="Playground" tab3="Festival"]

[tab id=1]

De dikgedrukte letters linken je naar het artikel

[/tab]

[tab id=2]

De dikgedrukte letters linken je naar het artikel

[/tab]

[tab id=3]

De dikgedrukte letters linken je naar het artikel

[/tab]

[/tabs]

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws